x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Artiştii noştri cerşesc pentru copii

Artiştii noştri cerşesc pentru copii

de Dana Andronie    |    27 Mai 2010   •   00:00
Artiştii noştri cerşesc pentru copii

Un norvegian (cu nume şi prenume Tom Andreassen) a reuşit să scoată, astăzi, artiştii români în stradă. Pentru o cauză nobilă, bineînţeles!



Un norvegian (cu nume şi prenume Tom Andreassen) a reuşit să scoată, astăzi, artiştii români în stradă. Pentru o cauză nobilă, bineînţeles!

Actori, cântăreţi, jurnalişti, artişti plastici, fotografi, creatori hand-made şi zeci de "agenţi de împlinit dorinţe" de diferite alte profesii îşi propun să îndeplinească dorinţele fierbinţi a 40 de copii. 17 dintre aceştia sunt în Cen­trul de Plasament "The Door" din Mogoşoaia, iar 23 provin din fa­milii cu posibilităţi materiale limitate din Periş.

Tom este un activist umanitar cu acţiuni depline în Kenya, Uganda, Afganistan, Albania, Kosovo, Ucraina şi România. A organizat în Halden până şi un festival (denumit precum organizaţia nonguvernamentală Hand2hand, pe care o con­duce) pentru a contribui la creş­terea frumoasă a vlăstarelor din ge­ne­raţia de mâine a României.

Pentru că trei dintre copiii din Pe­riş îşi doresc să înveţe să cânte la chitară, a apărut ideea unui "Flashmob chi­tarişti". "Agen­ţia de împlinit do­rinţe" (o "in­s­­tituţie" virtuală cu apli­ca­­ţii reale în care sunt angrenaţi v­o­lun­tar câteva sute de agenţi, fără ma­nual de brand şi care nu apar îndo­sa­riaţi niciunde) şi Organizaţia Hand2hand au ales diverse locuri din Bucureşti unde grupuri de chita­rişti vor cânta în spaţii necon­ve­n­ţio­nale (metrou, pieţe, parcuri), având alături pălăria ins­crip­ţio­na­tă cu logo-ul campaniei - "Hai să aju­tăm! Cerem noi, pentru ca ei să nu ajungă să cer­şească". Astfel, între orele 12:00 şi 13:00, trecătorii vor pu­­tea face do­na­ţii pentru campanie, as­­cultându-i pe Florin Chi­lian (Piaţa Uni­­rii - in­tra­rea în Magazi­nul Uni­rea), Dan Teo­dorescu (Piaţa Romană - zona Co­loa­ne), Miki (ex-Kapital), Na­dejda Trohin şi chitaristul Călin Gri­goriu (Piaţa Universităţii - la fântână). Tom Andreassen şi chitaristul trupei norvegiene Glorification vor cânta, începând cu ora 18:00, în Regie (in­trarea în Politehnică), iar Daniela Vlă­descu, Sorina Enea (cântăreaţă de jazz) şi actriţa Nuami Din­escu vor fi de găsit de la ora 21:00 în zona Teatrului Naţional.
Spaţiul nu ne permite să redăm lista cu toţi artiştii participanţi, dar vă putem spune că numărul lor este impresionant.

×
Subiecte în articol: special