x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Batjocura pe seama mortii unui copil

Batjocura pe seama mortii unui copil

de Alex Nedea    |    17 Iun 2005   •   00:00
Batjocura pe seama mortii unui copil

Ancheta in cazul lui Vladut Tudor s-a incheiat. Procurorii tulceni au concluzionat ca baietelul de patru ani si jumatate nu a fost rapit. Rezolutia procurorilor tulceni e scrisa parca in batjocura, plina de date eronate.

Felul in care e redactata rezolutia Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea poate spune multe despre modalitatea in care s-a instrumentat cazul lui Vladut. O serie de date eronate, care numai o ancheta responsabila nu sugereaza. In urma acestor greseli, exactitatea informatilor care au dus la o concluzie ar trebui pusa sub semnul intrebarii.

In rezolutia cu pricina, pe care parintii copilului au primit-o, se sustine faptul ca Paula Tudor, mama baiatului, ar fi sunat la Dispeceratul IPJ Tulcea la 16:30, dar la acea ora cei doi erau inca impreuna! O gluma de-a dreptul macabra: "In ziua de 24 octombrie 2005 (n.r. - !), la morga Serviciului de Medicina Legala Judetean Tulcea a fost efectuata necropsia cadavrului minorului (…)". Adica, daca ar trebui sa ne luam dupa aceasta constatare, inseamna ca pana acum nu s-a facut nici o autopsie si ca e tinut undeva la rece cadavrul pana se implineste anul. Mama baiatului a constatat cu surprindere in rezolutia cu pricina ca este sora cu cumnata ei.

DISPARITIE CIUDATA. Numai ca parintii nu au ras la glumele procurorilor. Mama lui Vlad a plans cand a primit documentul. De opt luni asteapta sa li se clarifice multele intrebari pe care le au in legatura cu felul in care a murit copilul lor. Reamintim ca la 17 octombrie 2004 Paula Tudor a venit in vizita la Manastirea Cocos cu fiul ei, alaturi de fratele si cumnata sa. Au luat masa la o troita, la marginea padurii. Dupa aproximativ 10 minute, femeia a observat disparitia micutului si a inceput sa-l caute. Nu l-au gasit decat dupa sase zile, intr-o rapa. Martorii care l-au adus pe copil la spital sustin si acum ca baietelul traia cand a fost gasit. Dar medicii care au facut autopsia zic ca ar fi murit cu cel putin zece ore inainte. Imediat dupa inmormantarea baiatului, parintii au angajat un medic legist, Dan Gheorghiu, care sa investigheze cazul in paralel cu organele de ancheta din Tulcea. Concluzia lui Gheorghiu nu coincide cu cea a procurorilor. Medicul legist sustine ca Vlad a fost luat de o persoana necunoscuta din zona in care se afla cu familia, profitand de indepartarea relativa a acestuia. A urmat o perioada de sechestrare, in care, din cauza lipsei de hrana si lichide, s-a instalat coma glicemica. In final, Vladut a fost abandonat in padure in zona in care a fost gasit.

AUTORITATILE TAC. Gheorghiu se bazeaza pe mai multe argumente, pe care nici acum procurorii care au tras deja o concluzie nu au catadicsit sa le demonteze. Primul argument al medicului legist este acela ca baiatul nu prezenta leziuni pe corp, desi e aproape imposibil sa nu se zgarie prin lastarisul prin care ar fi trecut. Copilul de numai patru ani si jumatate ar fi parcurs cel putin cinci kilometri singur prin padure, lucru iarasi de neimaginat pentru varsta lui. Vlad a fost gasit intr-o rapa adanca de sapte metri si cu o inclinatie de 75 de grade, in care baietelul nu ar fi putut cobori fara sa se dezechilibreze si sa cada. Mai mult, Gheorghiu observa ca pe pantalonii copilului nu s-au gasit urme de namol care sa fi sugerat ca Vlad s-a tarat sau a cazut, "cum ar aparea in situatia parcurgerii unui traseu lung prin padure, cu obstacole, in conditie de epuizare fizica si panica". Un alt argument ar fi acela ca lenjeria este curata. Chilotii nu prezentau urme de fecale sau pete de urina, iar baiatul nu stia sa se imbrace si sa se dezbrace singur.

Chiar si in ciuda acestor argumente, pe care anchetatorii nu au catadicsit sa le demonteze, rezolutia confirma propunerea organelor de politie de a nu se incepe urmarirea penala in cauza privind moartea violenta a minorului Tudor Vlad Mihail.

A SUPRAVIETUIT IN PADURE
Un copil de 4 ani din comuna bacauana Barsanesti, disparut de acasa in urma cu o saptamana, a fost gasit in viata miercuri seara, transmite Mediafax. Baietelul a reusit sa supravietuiasca sapte zile adapostindu-se intr-o vizuina, hranindu-se cu fragi si band apa dintr-o balta. Martorii sustineau ca a fost vazut in momentul disparitiei plecand spre padure cu ciobanul satului, un tanar de 20 de ani, care devenise principalul suspect, acesta aratandu-le politistilor mai multe locuri unde l-ar fi ingropat pe copil.

×
Subiecte în articol: special