x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Best - Copiii cer lucruri trasnite

Best - Copiii cer lucruri trasnite

de Luiza Moldovan    |    20 Dec 2006   •   00:00
Best - Copiii cer lucruri trasnite

Mos Craciun si Mos Nicolaie (sic!), cei mai buni oameni din lume. Copiii scriu lucruri mai mult sau mai putin trasnite. Copiii ii cer mosului gipane si sanatate. De copiii de azi zic. Copiii de alaltaieri cereau bomboane cubaneze si ascutitori cu model.

"Draga Mosule, toti copii (sic!) sunt foarte fericiti pentru ca tu le aduci toate jucariile pe care l-au (sic!) dorit de un an. Tu esti indragit si iubit de toti copii (sic!) lumii. Esti ca cireasa in varful tortului."

BARBU Ionela ne-a trimis o scrisoare la redactie. Pe Barbu Ionela degeaba o cheama Ionela, pentru ca toata lumea ii zice Oana. Barbu Ionela este o fata de la tara, are 10 ani si e eleva in clasa a patra. Barbu Ionela i-a dezvaluit lui Mos Craciun ca nu a fost foarte cuminte anul acesta, ca s-a mai certat cu sora ei din cand in cand, dar ca totusi Mos Niculae s-a simtit si a venit. Oferindu-i exemplul pozitiv al colegului sau Nicolae, Barbu Ionela, practic, il strange cu usa pe Mos Craciun. Santaj emotional. Barbu Ionela stie foarte clar ca Mos Craciun nu poate s-o refuze, de vreme ce nici Mos Nicolae n-a refuzat-o. Barbu Ionela nu-i cere cadouri pe nume (probabil ca nu e un spirit pragmatic), dar ii dezvaluie doua intamplari "care mi le-am adus aminte".

INTAMPLAREA UNU: "Vecina mea m-a trimis la farmacie sa-i cumpar o cutie de Algocalmin. Am zis pana la intrarea in farmacie si am cerut la farmacista Antinevralgic. Am ajuns acasa si i-am spus vecinei intamplarea. Acuma sa i-ti (sic!) spun a doua intamplare: Am plecat cu Tata si Mama la Craiova. M-am dat jos sa caut o piatra mare sa punem la roata. Tata s-a hotarat sa parcheze in alta parte iar de mine a uitat. Am alergat speriata dupa masina tatalui meu. Am alergat atat de repede, incat am dat cu mana de oglinda din dreapta a unei masini straine. La masina aceea a pornit alarma, iar eu am fugit speriata nevinovata fiind ca vine proprietarul masinei".

M.L.: "Draga Mos Craciun, eu iti scriu numai tie, nu mai trebuie sa stie si altcineva, eu nu-ti cer nimic, doar atata-ti cer: asi (sic!) vrea sa stiu daca existi cu adevarat. Spune-mi, existi cu adevarat sau nu? Daca da, inseamna ca nu trebuie sa-ti mai spun eu ce-ti cer, fiindca tu stii mai bine ca mine. Astept sa imi aduci cadourile de care am nevoie".

M.T.: "Draga Mos Craciun, te rog frumos daca poti eu mi-as dori sa-mi trimiti si mie un cadou ca mi-a spus o colega de la scoala ca sa-ti scriu ca s-ar putea sa primesc si tu esti darnic cu copii (sic!) care-ti scriu". "Draga Mos Craciun, te rog sa-l saluti pe Mos Nicolaie din partea mea sa stiti ca sunteti preferatii mei si o sa fiti mereu in inima mea". "Draga Mos Craciun, ma numesc O.S., sunt in clasa a-I-a, si locuiesc in Tg. Mures. Nu am fost prea cuminte. Am facut cam multe rele. Dar la scoala am primit doar - FB (minus - n.r.), FB si FB* (cu steluta - n.r.). As vrea sa-mi aduci un carucior de papusi sau daca nu poti ca-i prea scump, adumi ce poti. La Muluti Ani"!

ADESGO
"Mos Gerila, eu am opt ani si i-mi doresc sa fie pace in lume si solidaritate intre popoare. Eu mia-si dorii si niste portocale, iar pentru mama o pereche de ciorapi de la Adesgo. Pe tata l-am auzit ca ar avea nevoie de un ciocan de lipit. Poate ai tu" (1980)

PANDA
"Draga Mosule, ma numesc Gianina si as vrea sa imi aduci si mie o carte de colorat, cu animale si o numaratoare. Vezi ca te urmaresc si poate anul asta te si vad. As vrea foarte mult sa stai sa te vad si eu. Eu o sa stau pitita"(1984)

SUZETA ROZ
"Vreau sa-mi aduci: fular, manusi, caciula, o papusa care plange. Mama mi-a spus ca am multe papusi bebelusi, dar anul asta vreau un bebelus cu suzeta roz si par negru, pentru ca nu am asa. Vreau mult de tot! Daca nu gasesti cu parul negru, poa’ sa aiba si parul galben sau cret" (Simona, 1982)

VA(R)ZA
"Am spart vaza din sufragerie si sufar mult. Ma jucam cu sora mea cu mingia si am lovit vaza. Mie nu-mi placea, dar mama s-a suparat rau si a zis ca nu mai vii. Dar in rest am fost cuminte. Cel mai mult as vrea un urs polar. Nu ma uita, te rog frumos" (Catalin, 1985)

DREPTU""
"Mosule, eu sint un baiat de cinci ani si scrie fratele meu mai mare pentru mine ca eu nu stiu sa scriu. Eu am facut numai fapte bune, dar o data i-am spart lu mama niste farfurii de portelan care le-a adus tata din Franta. Mai am dreptu la cadouri?" (1981)

SATELIT
"Mosule, vino si la mine, ca am fost cuminte si nu am facut rau si am fost bun la invatatura. Eu mi-as dori o antena de satelit. Daca ai, adu-i si lui tata o sarma de prins radio cu ea. Si un frigider ca s-a stricat asta Fram" (1983)

IDENTITATE
"Stiu ca tu esti mama si tata, asa ca nu-mi mai pierd vremea cu tine sa-ti scriu. Eu zic ca-ti scriu tie, da de fapt stiu ca-i scriu lui mama si lui tata. Eu nu vreau nimic deosebit, vreau doar sa te barbieresti ca sa te vad la fata" (1987)

MACAR
"Sa imi aduci cal de la televizor si tractor. Stiu ca mama nu ma lasa cu ele in casa dar o sa le duc la tara. Eu stiu ca nu am fost prea cuminte pentru ca nu-mi place la scoala deloc. Daca si tu crezi asa, adu-mi numai un bob. Si tu poti sa iti faci orice cadou vrei." (1988)
×
Subiecte în articol: craciun special mama barbu moş crăciun scriu tata