x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bilant - Targul Gaudeamus, la final

Bilant - Targul Gaudeamus, la final

de Claudia Daboveanu    |    Sebastian S. Eduard    |    Mirabela Zlatan    |    27 Noi 2006   •   00:00
Bilant - Targul Gaudeamus, la final

Ultimele doua zile ale Targului de Carte Gaudeamus au fost un prilej de noi evenimente, dar si de bilant al celor cinci zile de "infuzie" culturala. Ne pregatim deja pentru Gaudeamus 2007.

Sambata, 25 noiembrie 2006. Targul Gaudeamus, penultima zi. La ora 12:00, standul Jurnalului National - pentru care am primit felicitari mai mult sau mai putin... crispate de la unii dintre detinatorii de standuri - era ticsit de lume.

COADA LA AUTOGRAFE. Ce eveniment avea loc? Evenimentul... zilei de sambata, desigur, si un nume predestinat crearii de evenimente: Ion Cristoiu. Cunoscutul gazetar si scriitor a avut parte de un nou succes o data cu lansarea volumului "De la o lovitura de stat la alta". Rod al documentarii asidue prin biblioteci, dar si al norocului de a fi contemporan cu majoritatea momentelor istorice importante ale celei de-a doua jumatati a secolului trecut, volumul este conceput prin prisma unui gazetar de istorie, nu a unui istoric. Toate cartile lui Cristoiu s-au epuizat rapid, cu sau fara autograful autorului. S-a stat la coada ca pe vremuri, cand voiai "s-apuci" ceva bun. Norocosii s-au ales cu un crampei din ceea ce-nseamna marca presei romanesti de dupa ’90: o carte semnata Ion Cristoiu.

Ora 15:00. Scriitorul si ziaristul Tudor Octavian a sustinut o sesiune de autografe la standul ziarului Jurnalul National. Cititorii fideli ai scriitorului i-au cerut autografe pe cartile pe care tocmai le cumparasera: cele doua volume din "Povestiri alese".
CA BRAZII. Fotoreporterii nostri, cei mai buni

ULTIMELE EVENIMENTE. Duminica, ultima zi a targului. Supraaglomeratie. Standul Jurnalului National, realmente luat cu asalt pentru cele trei evenimente care au avut loc. Mai intai, intalnirea cu editorialistii si colaboratorii Jurnalului - Gabriela Vranceanu Firea, Dan C. Mihailescu, Lucian Mandruta, Tudor Octavian. A urmat lansarea volumului 2 din seria "Colectia colectiilor". Volumul a fost lansat de insusi directorul Jurnalului National, Marius Tuca, iar printre invitati s-a numarat actorul Mircea Albulescu. In fine, un al treilea eveniment si totodata cel care a inchis actiunile de la standul nostru a fost o avanpremiera la lansarea traditionalului album foto "Fotografie de Jurnal". Albumul va fi lansat oficial pe piata la 5 decembrie, cand in foaierul TNB va fi vernisata si expozitia foto.

VANZARI
La standul nostru s-a vandut mult si bine. Cititorii s-au orientat si catre muzica, pentru ca in topul vanzarilor sunt prezente titlurile "Flacara" vol. 2 sau "Cantecele noastre toate" vol. 2, dar si albume ale lui Nicu Alifantis si Dinu Olarasu. Vanzari importante au facut si volumele "Carticica folositoare", "Colectia colectiilor" vol. 2 sau "Carte de bucate". Si cartile editorialistilor nostri publicate la alte edituri s-au bucurat de un real succes.
CASTIGATORII
In cadrul editiei de anul acesta a Targului de Carte Gaudeamus, vizitatorii au avut ocazia sa achizitioneze produse ale Jurnalului National direct de la stand. Fiecare cumparator al unui produs marca Jurnalul National a primit un talon, cu care s-a inscris in cursa pentru castigarea unui abonament gratuit pe o perioada de sase luni. Tragerea la sorti a avut loc aseara, iar lista celor 50 de castigatori va fi publicata in ziarul de maine. (M.N)
×
Subiecte în articol: eveniment