x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special BNS isi face partid

BNS isi face partid

20 Apr 2004   •   00:00

Blocul National Sindical incepe negocierile cu celelalte confederatii sindicale din Romania pentru crearea unei forte politice care sa reprezinte interesele salariatilor, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Dumitru Costin, liderul BNS.

„Confederatia nu se va transforma intr-un partid, ramane independenta si de sine statatoare", a sustinut secretarul general al BNS, Matei Bratianu. De asemenea, Matei Bratianu a afirmat ca din partid vor face parte personalitati marcante si a sustinut ca liderii BNS nu vor detine functii de conducere in partid.

Initiativa sindicatelor de a infiinta o structura politica nu este o premiera. In iunie 1992, lideri din cadrul a trei confederatii sindicale au pus bazele unei formatiuni politice - Conventia Solidaritatii Sociale. In iulie 1994, Conventia Solidaritatii Sociale (CSS) si-a schimbat numele in Partidul Solidaritatii Sociale (PSS). Partidul a fost condus de Miron Mitrea. Mai tarziu, PSS a fuzionat cu PSDR, moment in care Miron Mitrea (presedintele PSS) a renuntat la viata sindicala in favoarea celei politice. (Anca Soineanu)

×
Subiecte în articol: eveniment