x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bob Dylan, poetul erei rock’roll

Bob Dylan, poetul erei rock’roll

24 Mai 2010   •   00:00
Bob Dylan, poetul erei rock’roll

Ediţie Specială de Colecţie cu CD



Joi, 27 mai, Ediţia Specială de Colecţie a Jurnalului Naţional vă invită să descoperiţi o poveste captivantă dedicată "poetului erei rock'roll": Bob Dylan. Ediţia este însoţită şi de un CD de excepţie care conţine cele mai cunoscute piese din repertoriul său...

O altă surpriză pentru fanii artistului: la 2 iunie, Bob Dylan vine în România în cadrul unui concert extraordinar ce va avea loc pe Stadionul "Iolanda Balaş". Născut la 24 mai 1941 în orăşelul Duluth (Minnesota), lui Bob Dylan pare că i-a fost scris să ajungă... star.

În 1962 apare primul album, "Bob Dylan", ce conţine două compoziţii proprii, restul fiind coveruri folk şi blues. Următorul album ("The Freewhee­lin' Bob Dylan") marchează ade­vărata lansare a celui care va deveni cel mai mare cantautor din istoria muzicii ameri­cane. Bob Dylan a fost încă de la debutul său în muzică subiectul a sute de articole şi materiale biografice ce au cuprins atât analize ale carierei şi vi­ziunii sale muzicale, cât şi reflecţii ale modului de viaţă ce l-au transformat într-o emblemă pentru generaţii în­tregi.

 De-a lungul a cinci decenii de carieră muzicală, Bob Dylan s-a afirmat şi în lumea cinematografiei atât ca actor, cât şi ca sursă inepui­zabilă de inspiraţie pentru adevărate capo­dopere regizorale. Aşadar, joi, 27 mai, Ediţia Specială de Colecţie vă dă întâlnire cu Bob Dylan, o legendă vie a muzicii care a inspirat generaţii întregi prin sensibilitatea şi lumina pieselor sale.

×
Subiecte în articol: special