x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Catedrala Neamului se temporizeaza"

Catedrala Neamului se temporizeaza"

21 Apr 2004   •   00:00

Catedrala Neamului se va ridica in Parcul Carol, proiectul este aproape finalizat, iar lucrarile de demolare a Mausoleului vor continua, a precizat Parintele Consilier Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

„Este doar o problema de temporizare, primarul Basescu ne-a atacat in contencios administritiv, iar Biserica respecta legea si va astepta decizia instantei", a adaugat Parintele Consilier.

PROCES. Primarul general al Capitalei, Traian Basescu, a atacat in contencios ordinul ministrului Culturii privind declasificarea mausoleului din Parcul Carol de pe lista monumentelor istorice, in vederea demolarii lui si construirii, in acea zona, a Catedralei Neamului. Prin aceasta declasificare, Basescu nu trebuie sa mai dea autorizatia de constructie pentru Catedrala Neamului, fiind suficienta cea a primarului Sectorului 4, Vasile Mihalache.

„Am obligatia sa respect punctul de vedere al urbanistilor si al comunitatii in fruntea careia ma aflu. Incerc sa salvez Parcul Carol si amplasamentul ce include mausoleul. In conformitate cu legea, ordinul ministrului nu este definitiv si nu poate fi publicat in Monitorul Oficial decat dupa 30 de zile de la data comunicarii. La noi a fost inregistrat pe 7 aprilie", declara Traian Basescu la acea data.

Eugenia Mihalcea


Copii la manifestatie

Primaria Municipiului Bucuresti a dat aprobare ca in fiecare zi, in intervalul orar 9:00-18:00, pana pe 30 aprilie, Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta sa organizeze manifestatii de sustinere a opririi demolarii monumentului din Parcul Carol. Luni au scandat elevii de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza", iar protestul lor a insemnat desene pe asfalt. Ieri au fost prezenti cei de la Liceul „Gheorghe Asachi", care protestat cantand. (Catalin Pruteanu)

×
Subiecte în articol: eveniment