x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cazul Elodia - Căutarea acului in carul cu făn

Cazul Elodia - Căutarea acului in carul cu făn

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    11 Oct 2007   •   00:00
Cazul Elodia - Căutarea acului in carul cu făn
Sursa foto: Marin Raica/

Elodia Ghinescu a dispărut la data de 30 august 2007. Nimeni nu a mai văzut-o de atunci. Cristian Cioacă, soţul acesteia, a anunţat dispariţia ei după cinci zile. Probele de la faţa locului fac din poliţistul Cristian Cioacă principalul suspect. Senin, el s-a prezentat ieri la serviciu, unde i s-a suspendat temporar arma din dotare, fiind trimis totuşi in patrulare.

Five o’clock cu Cioacă şi cu avocatul său • Dosarul de presă al unei posibile crime • Prima declaraţie a lui Cristian Cioacă • Declaraţia asistentei avocatei • Declaraţia bonei copilului • Declaraţia amantei • Plăngerea lui Cioacă • Martor după pozele de la tv • Premieră in justiţie • Violare cu perversiuni verbale • Vie sau moartă, ştii unde e? • Momentele posibile ale crimei • "Mi-a distrus fiica" • Comoara din prăpastie



Elodia Ghinescu a dispărut la data de 30 august 2007. Nimeni nu a mai văzut-o de atunci. Cristian Cioacă, soţul acesteia, a anunţat dispariţia ei după cinci zile. Probele de la faţa locului fac din poliţistul Cristian Cioacă principalul suspect. Senin, el s-a prezentat ieri la serviciu, unde i s-a suspendat temporar arma din dotare, fiind trimis totuşi in patrulare.


Căutările Elodiei Ghinescu au continuat şi ieri in judeţul Argeş in jurul Lacului Vidraru, unde in ciuda ploii şi a frigului a fost căutată de scafandri. Cercetările au inceput pe malul apei, unde poliţistul Cristian Cioacă ar fi putut abandona cadavrul soţiei sau părţi ale acestuia. Vizat pentru căutările cu scafandri este şi lacul de acumulare de la Pecineagul din Munţii Făgăraş. Insă, acolo nu au inceput scufundările din cauza ploii. Alaltăieri, echipe de poliţişti, jandarmi, salvamontişti, pădurari, in-soţiţi de căini de urmă, au căutat posibilul cadavru al avocatei Elodia Ghinescu in judeţele Braşov, Argeş şi Covasna. Luni după-amiază, poliţiştii şi jandarmii din Braşov au găsit intr-o răpă, undeva intre Răşnov şi Poiana Braşov, o uniformă de poliţist stropită cu sănge, fotografii ale femeii şi cărţi de poveşti. Căţiva metri mai incolo au fost descoperite feţe de pernă şi un bilet de avion pe ruta Dubai - Bucureşti. Sacii in care au fost găsite aceste lucruri seamănă cu cei găsiţi la domiciliul poliţistului Cioacă.


DECLARAŢIA MAMEI. Mama Elodiei povesteşte momentul in care şi-a dat seama că s-a intămplat ceva, cănd timp de patru zile fiica ei nu i-a mai răspuns la telefon. Pentru că n-a dat de ea, femeia l-a sunat pe Cristian să-l intrebe ce se intămplă cu Elodia de nu răspunde. Acesta i-a spus că el n-a mai văzut-o de la data de 30 august dimineaţa, cănd s-au certat destul de tare. El a plecat la părinţii lui cu copilul, iar ea a plecat la birou. După ce a vorbit cu Cristian, mama avocatei l-a sunat pe tatăl acestuia, care i-a spus că băieţelul a fost la ei, dar acum se află la străbunici, unde a fost dus chiar de soţie.


Mama Elodiei a vorbit cu aceasta ultima dată la 29 august, cănd avocata era la birou. De atunci nu au mai ştiut nimic de ea. După ce l-a intrebat pe Cristian de Elodia, acesta a refuzat să mai discute cu ei
sau să-i primească acasă. Femeia crede că la motivul dispariţiei stă cearta dintre cei doi, care din căte ştie ea a avut loc la birou. Cum nu au rude şi nici prietene pe care să le cunoască familia, mama Elodiei
nu-şi poate imagina unde să se fi dus. Femeia spune că fata ei nu a plecat niciodată de acasă fără să anunţe familia, că era foarte responsabilă cu copilul şi serviciul. Cristian lua de foarte multe ori copilul fără acceptul ei, il ducea la Piteşti la părinţii lui, doar ca să aibă motiv să ajungă acolo, spune mama Elodiei. Chiar de la părinţii lui a aflat că el nu venea acasă decăt seara cănd stătea la ei la Piteşti.


PROBE INCRIMINATOARE. Apartamentul familiei Cioacă a fost luat la puricat de anchetatori. In urma verificării minuţioase a locuinţei, anchetatorii au găsit mai multe pete de culoare brun-roşcată, fiind foarte posibil ca acestea să fie de sănge. In baia dormitorului, anchetatorii au găsit mai multe urme de sănge. Lăngă perdeaua cabinei de duş a fost găsit un strop de culoare brun-roşcată, cu aspect de sănge. Pe prosopul aflat in baie, criminaliştii au găsit un strop de aceeaşi culoare. Intre maşina de spălat şi coşul de rufe, pe gresie, se aflau mai mulţi stropi de dimensiuni mici, găsiţi pe o suprafaţă cu diametrul de 10 centimetri. O altă pată cu diametru de 5 milimetri a fost găsită pe vasul de WC. Printre probele ridicate din baie se mai află sita de scurgere din cabina de duş, un racord flexibil din baie şi capacul de la sifonul de baie.


Criminaliştii au găsit mai multe pete şi stropi de sănge pe uşa de acces in dormitor, la nivelul clanţei. Pete de sănge s-au găsit şi pe o sticluţă de parfum, aflată pe măsuţa tip noptieră din partea stăngă a patului. Pe canapeaua tip colţar, in zona lăzii acesteia şi pe o pernă de pe canapea au fost găsite mai multe pete de stropi de culoare brun-roşcată. In total, anchetatorii au ridicat opt probe din dormitor, printre care şi fire de păr. Stropi de sănge au fost găsiţi pe mai mulţi pereţi din casă, iar pe lăţimea tocului uşii de la dormitor s-a descoperit o urmă dinamică, creată prin stratificarea cu substanţă de aceeaşi culoare brun-roşcată. Fire de păr au fost găsite şi pe maşina de spălat.


CUŢITELE. In bucătărie, printre obiectele casnice, criminaliştii au găsit, intr-un sertar aflat lăngă frigider, trei cuţite cu lama de peste 15 centimetri. Un alt cuţit se afla pe chiuvetă. Acestea au fost ridicate prin transfer pe tampon steril, deoarece aveau urme de substanţă de culoare brun-roşcată, cu aspect de sănge. Unul dintre lucrurile pe care bona lui Patrik, copilul soţilor Cioacă, nu l-a mai văzut in apartament este un cuţit de bucătărie, cu care cu căteva zile inainte tranşase un pui.


MAŞINA. Autoturismul lui Cristian Cioacă a fost examinat de poliţiştii criminalişti in curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, de unde au ridicat mai multe probe. In torpedoul maşinii au fost găsite o perie de păr neagră, un cuţit de vănătoare cu zimţi, aflat in teacă, dar şi un toc de pistol din piele. Atenţia criminaliştilor a fost atrasă de tocul pentru pistol, care conţinea urme de sănge.


Elodia a fost văzută după dispariţie

Un martor sub acoperire, angajat al firmei braşovene de construcţii Cobco SA, ne-a declarat in exclusivitate că a văzut-o pe Elodia Ghinescu după prezumtiva crimă. Martorul spune, sub protecţia anonimatului, că: "Am văzut-o pe Elodia la 22 septembrie, cam după prănz, pe Strada Zorilor, in zona magazinelor şi a pieţei din apropiere. Era dezorientată şi grăbită, dar mi-a atras atenţia faptul că era imbrăcată gros pentru acea zi călduroasă, cu o jachetă neagră şi cu blugi. Avea nişte ochelari negri şi părea că se fereşte să fie văzută. A vrut să intre intr-un magazin, s-a răzgăndit apoi şi a luat-o intr-o direcţie opusă. A avut birou de avocatură la noi, in sediul Cobco, pănă la 7 iulie, după care s-a mutat in noul său sediu, peste drum. Mi-am dat seama că pe ea am văzut-o, mai ales după ce toată presa i-a dat şi fotografia, pentru că in acea sămbătă nu am dat atenţie intămplării", afirmă martorul, rugăndu-ne să nu-i dăm numele pentru că nu doreşte să aibă greutăţi. Şi avocatul căruia Elodia ii mai cerea sfatul in instanţă, Constantin Baboi, işi aminteşte că "Elodia era o fire deschisă şi era simpatizată chiar de judecători. Nu părea să aibă probleme de familie, dar in legătură cu Cristian Cioacă ocolea cu grijă subiectul. Mă mai intreba cănd nu ştia ceva, mai ales in cauze penale. Ultima dată am indrumat-o intr-un caz de viol, in care ea apăra partea vătămată. Avea insă un accentuat simţ al aventurii şi al scenariilor complicate", spune avocatul braşovean. (Libiu Mateescu)


La datorie

Ieri, Cristian Cioacă s-a prezentat la serviciu, la Secţia 2 Poliţie din Braşov. Acolo i s-a comunicat că i-a fost suspendat temporar permisul de portarmă, iar arma i-a fost reţinută pănă la o nouă evaluare psihiatrică. El a venit la serviciu zămbitor şi destins, şi chiar a fost trimis pe teren. Cioacă a declarat că nu a fost informat despre suspendarea permisului de portarmă. Căt despre uniforma găsită lăngă Cabana Aviatorilor, a spus din nou că nu ştie nimic.

Five o’clock cu Cioacă şi cu avocatul său • Dosarul de presă al unei posibile crime • Prima declaraţie a lui Cristian Cioacă • Declaraţia asistentei avocatei • Declaraţia bonei copilului • Declaraţia amantei • Plăngerea lui Cioacă • Martor după pozele de la tv • Premieră in justiţie • Violare cu perversiuni verbale • Vie sau moartă, ştii unde e? • Momentele posibile ale crimei • "Mi-a distrus fiica" • Comoara din prăpastie

×
Subiecte în articol: special găsit elodia cristi cioacă sănge