x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special CAZUL MARIAN COZMA/Bătaia a început-o Nemeth Gyozo

CAZUL MARIAN COZMA/Bătaia a început-o Nemeth Gyozo

26 Feb 2009   •   00:00

Nemeth Gyozo, cel care a fost reţinut de autorităţile austriece la Graz şi care se afla într-un autoturism cu Raffael Sandor, a recunoscut că el a fost cel care a început bătaia cu Marian Cozma.



"El spune că a fost împins şi că a căzut în interiorul clubului. Până s-a ridicat şi a ieşit în stradă, Marian Cozma era deja mort. El mai recunoaşte că i-a mai aplicat un picior în cap unei persoane, dar alta decât Cozma", a spus Mester Csaba, avocatul lui Nemeth Gyozo, în presa maghiară de ieri. Poliţia din Veszprem a dat un comunicat prin care anunţă că în dimineaţa de 8 februarie nu a fost nici un poliţist în acţiune în Patriota Lokal. A fost un singur poliţist în bar, care era în timpul lui liber şi alţi patru pe străzile apropiate. Acesta a fost audiat în calitate de martor, însă nu a putut oferi informaţii utile anchetei. De asemenea, Poliţia neagă cu vehemenţă că poliţistul din interiorul barului ar fi fost membru al clanului de romi sau ar fi venit cu aceştia.

"Au fost 25 de persoane implicate, dintre care cinci, care sunt în prezent arestate, apar pe înregistrarea camerelor de supraveghere în secvenţe de circa 12 secunde, jos, în bar, în timpul conflictului. Părerea e că sunt 95% şanse ca atunci să se fi produs prima înjunghiere, în rinichi, a lui Marian Cozma. Sus, la disco-bar, erau ceilalţi 20. Ei au auzit că este bătaie şi au coborât. Neavând loc, au ieşit afară, unde se bănuieşte că Marian a fost înjunghiat în inimă", a spus Ioan Bentze, ataşatul de Interne al României la Budapesta.
  • Florin Gongu

PETRE COZMA, DECORAT ÎN UNGARIA
Preşedintele Federaţiei Maghiare de Handbal, Sinka Lászlö, a trimis o scrisoare deschisă ministrului Gyenesei István prin care îi cere ca lui Petre Cozma să îi fie acordată o distincţie pentru faptul că în cele mai grele momente de doliu a fost un exemplu pentru bunătate, iar faptele şi declaraţiile sale au fost păciuitoare şi au predat o lecţie de respect şi de unitate interumană.


Miting "NU violenţei"!

Primarul Neculai Onţanu, Octavian Bellu, Cristian Ţopescu, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Iolanda Balaş, Mariana Bitang, Ştefan Birtalan, Cornel Oţelea, Nicolae Nedef, Marcel Popescu, Octavian Morariu, Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Ciprian Sora, Petre Cozma, Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Mihaela Ciho, inspector-şef al Inspectoratului Şcolar al Sectorului 2, elevi şi părinţi ai acestora vor susţine discursuri în cadrul mitingului împotriva violenţei ce va avea loc astăzi începând cu ora 13.00 la Şcoala nr. 30 din Strada Lăptari Tei nr. 23, Cartierul Tei. Organizat de Federaţia Română de Handbal sub sloganul "Marian Cozma, împreună spunem NU violenţei", mitingul va continua cu dezvelirea plăcii ce poartă numele handbalistului român ucis cu cruzime în Ungaria şi care a fost montată pe sala de sport a şcolii, urmată de un joc demonstrativ de handbal între echipele masculine Dinamo şi CSM Bucureşti. După cum se ştie, la Şcoala "Grigorie Ghica Voievod" au învăţat atât Marian Cozma, cât şi tatăl său, domnul Petre Cozma, şi a lucrat bunica handbalistului, iar sala de sport poartă cu mândrie numele lui Marian Cozma.
  • Monica Andrei Capatos

×
Subiecte în articol: special cozma