x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Consilierul francez isi cere scuze

Consilierul francez isi cere scuze

27 Apr 2004   •   00:00

Scandalul sexual in care au fost implicati, saptamana trecuta, consilierul premierului francez Jean-Pierre Raffarin, Dominique Ambiel si o prostituata minora de origine romana capata noi dimensiuni.

ANA ILIE

ABUZ DE PUTERE. Dupa ce si-a dat, cu mare valva, demisia, Dominique Ambiel a gasit de cuviinta sa ceara scuze politistilor care l-au arestat. Ambiel a mers pana acolo incat i-a scris procurorului Parisului pentru a-i transmite cat de mult regreta ca a incercat sa ii intimideze pe politistii care l-au retinut. Ambiel le-a cerut numerele de pe legitimatie si si-a notat numerele de inmatriculare ale masinii de politie. Le-a dat de inteles ca, daca nu il lasa in pace, le poate distruge carierele. Fostul om de incredere al lui Raffarin va comparea in fata justitiei la data de 7 iunie, riscand o condamnare de pana la trei ani de inchisoare si 45.000 de euro amenda pentru „ultraj la adresa agentilor" si pentru ca a „solicitat, acceptat si obtinut relatii de natura sexuala din partea unei minore care se prostitua".

SFIDATOR. Ambiel continua totusi sa sustina ca incidentul este de fapt o inscenare menita sa ii destabilizeze cariera, iar romanca a fost manipulata. Presa franceza ia insa apararea romancei, fiind preocupata de conditiile care au determinat-o pe aceasta sa isi paraseasca tara de origine si sa isi vanda trupul. Cotidianul Liberation crede ca umilintele pe care le indura tinerele prostituate se datoreaza saraciei in care se cufunda tot mai adanc Europa de Est.

×
Subiecte în articol: eveniment