x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Corespondenţă din Veszprem: Victorie şi lacrimi pentru "Păsărilă" - video

Corespondenţă din Veszprem: Victorie şi lacrimi pentru "Păsărilă" - video

de Florin Gongu    |    16 Feb 2009   •   00:00
Corespondenţă din Veszprem: Victorie şi lacrimi pentru "Păsărilă" - video
Sursa foto: Zoltan Simonffy/

MKB Veszprem a câştigat aseară primul meci fără Marian Cozma, învingându-i cu 28-26 (14-13) pe spaniolii de la Reale Ademar în Liga Campionilor.



Într-o sală umplută până la refuz de 5.000 de suporteri, momentele din startul jocului şi cele de la final i-au fost dedicate în totalitate lui Marian Cozma.

Mulţi fani purtau tricoul cu numărul 8 purtat până mai ieri de pivotul român, iar la începutul meciului toţi jucătorii lui Veszprem s-au rugat parcă în faţa unui banner afişat de suporteri, pe care scria, atât în limba română, cât şi în maghiară: "Adio, Păsărilă!".

Până la primul fluier al arbitrilor, chipul lui Marian Cozma a vegheat de pe una din tabelele de marcaj, care s-a stins pe durata celor 60 de minute ale partidei şi s-a reaprins imediat după încheierea acestora.

Cu câteva secunde înainte de startul meciului, căpitanul sloven al lui Veszprem, Dejan Perici, i-a adunat pe jucători pentru obişnuitele strigăte de încurajare. "De obicei, strigam «Hajra Veszprem!», adică «Hai, Veszprem!» , dar acum Dejan ne-a mobilizat strigând «Pentru memoria lui Marian! Pentru familia lui! Pentru viaţa noastră!»", ne-a dezvăluit interul născut la Odorhei, Ferenc Ilyeş.

Imediat după ultimul fluier, căpitanul Perici şi-a strâns din nou colegii, la mijlocul terenului, au vorbit câteva secunde, după care majoritatea au izbucnit în lacrimi. "Am dat totul să câştigăm. I-am promis victoria tatălui lui Marian când am fost la Bucureşti", a mai spus Ilyeş, cel mai afectat dintre handbalişti, alături de Nikola Eklemovici.    



Marş în tăcere pentru Marian
Peste 2.000 de persoane au participat ieri după-amiază la Veszprem la un marş al tăcerii, înainte ca fosta echipă a lui Marian Cozma să întâlnească formaţia Ademar Leon, în cadrul unei partide din cadrul Ligii Campionilor.

Lumea s-a strâns în faţa Primăriei, care e amplasată vizavi de filiala locală a Băncii MKB, principalul sponsor al echipei de handbal. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi au purtat tricouri negre cu chipul lui Marian şi au ţinut în mâini lumânări aprinse, printre aceştia numărându-se şi cetăţeni sârbi, foarte probabil prieteni şi rude ale lui Zarko Sesum, care ieri a fost externat şi era aşteptat la sală, pentru a asista la primul meci al echipei sale după tragedia petrecută în urmă cu nouă zile.

La ora 13:00, pe fundalul clopotelor de la biserica aflată în zonă, s-a pornit într-un marş tăcut către sală. La nici două minute a venit prima oprire în dreptul blestematului restaurant Patriota Lokal, unde lumea l-a omagiat pe Marian, aprinzând din nou candelele de la locul decesului.

La manifestare a luat parte şi Ioan Bencze, ataşatul român pentru afaceri interne la Budapesta, care s-a arătat convins că autorităţile maghiare îşi vor duce la capăt misiunea, acesta dând de înţeles că numărul arestărilor nu s-a terminat aici.

Mitingul a continuat pe distanţa a încă 6 kilometri, până la sală, unde era de aşteptat ca jucătorii lui Veszprem să facă încălzirea în tricouri negre, iar în timpul partidei să nu fie afişat nici un semn cu Marian Cozma, pentru ca handbaliştii să nu-şi piardă concentrarea.

Click pe imagine - fotoreportaj


×
Subiecte în articol: special veszprem