x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Costi nu avea probleme locomotorii!

Costi nu avea probleme locomotorii!

de Paula Anastasia Tudor    |    Ionela Gavriliu    |    28 Iul 2009   •   00:00
Costi nu avea probleme locomotorii!

Educatoarele de la grădiniţa din Techirghiol spun că băiatul de 7 ani dispărut joia trecută la Rânca, în judeţul Gorj, nu avea nicio problemă locomotorie şi că nu au declarat poliţiei că ar fi ceva în neregulă cu copilul.



Mihaela P. şi Simona T. Sunt educatoarele care s-au ocupat de Costi de când acesta a fost adus la 5 ani la grădiniţă. "Copilul alerga tot timpul, era perfect normal. Se mai enerva la fişele de scris pe care trebuia să le facă, dar era perfect integrat la grădiniţă", a declarat Simona T. Aceasta a adăugat că a fost sunată de poliţiştii de la Gorj a doua zi de la dispariţia lui Costi şi le-a spus acestora că băiatul e dezvoltat normal, dar e ceva mai slăbuţ.


UŞOR INSTABIL EMOŢIONAL, DAR RECEPTIV
"Era sociabil, se juca cu ceilalţi copii, se saluta cu toată lumea, cu taţii altor copii. Chiar am mers cu el pe distanţe destul de lungi şi apoi avea energie pentru a se juca", a adăugat aceasta. Cealaltă educatoare spune că micuţul se exprima mai greu un pic pentru că acasă vorbea doar ruseşte şi mai avea probleme de pronunţie în română. Costi mergea de două ori pe săptămână la şcoala sanatorială din Techirghiol pentru şedinţe cu un logoped.

"Costi era uşor instabil emoţional, se enerva repede, izbea cu creionul în masă dacă nu-i ieşea ceva. Era un pic timid. Dacă nu-i convenea ceva, nu mai răspundea", completează Mihaela P. La spectacole sau la activităţi unde se mergea în grup, toţi aveau grijă de Costi, pentru că era imprevizibil. "Băga imediat la cap ce-i citeam din atlas sau din alte cărţi. Îi plăceau mult puzzle-urile", a mai spus educatoarea. Conform celor două cadre didactice mama lui Costi avea mare grijă de el, dar copilul nu povestea nimic de acasă, aşa cum făceau ceilalţi.


 "DACĂ SE SUPĂRĂ, PLEACĂ FĂRĂ SĂ SE OPREASCĂ"
Anchetatorii au spus ieri că au aflat, în a şasea zi de la dispariţia lui Costi, că băiatul ar avea probleme locomotorii. "Nu se poate deplasa prea mult, asta e ce ne-au spus într-un final bunicii. Aseară (n.r. luni) am făcut un experiment cu ei să vedem cam cât ar fi putu merge copilul până să obosească. Şi ar fi mers puţin. Bunicii ne-au zis că nu au dezvăluit această informaţie până acum pentru că n-au înţeles foarte bine întrebările", a precizat comisarul şef Viorel Caragea.

Un prieten de familie al bunicilor, care a fost la Rânca împreună cu aceştia şi cu copilul, spune că nici nu poate fi vorba ca băiatul să fi avut probleme de deplasare. "Mergea normal, singura lui problemă era că nu putea pronunţa anumite litere şi mergea la logoped. Or fi înţeles poliţiştii greşit şi au confundat cuvântul «logoped» cu «locomotor»". Tatăl natural al băiatului, Feodor Velcev, a declarat pentru un ziar local că nu prea se înţelege ce vorbeşte Costi, iar din această cauză făcea tratament cu un specialist. "Costea, dacă se supără, pleacă fără să se oprească", a adăugat tatăl. Bunica a spus că singurele probleme ale copilului sunt că e "firav" şi nu rezistă la efort.

A PLECAT COSTI DUPĂ BALOO?
Povestea preferată a lui Costi este Cartea Junglei, acesta fiind fascinat de băiatul crescut în pădure de animale şi punându-şi mama să îi citească povestea aproape în fiecare seară, înainte de culcare. Anchetatorii iau în calcul varianta ca băiatul să fi plecat în pădure în căutare ursului Baloo.

O înregistrarea a unei camere de pe pârtia Rânca arată la ora 16:30, joi, un copil în urma unor măgăruşi. Comisarul şef Viorel Caragea spune că informaţia a fost verificată şi s-a dovedit că acel copil nu e Costi pentru că nu este îmbrăcat în haine de aceeaşi culoare. Iar la zece minute după ce înregistrare a fost făcută pe pârtia aflată la aproape 2 kilometri de vila bunicilor, Costi a vorbit cu mama lui la Constanţa. Atunci i-a spus că-i place la munte şi că e încântat de "căluţii mici".

Constantin Velcev a dispărut joi din localitatea Rânca. Băiatul de 7 ani din Techirghiol a fost văzut ultima oară de trei martori pe un drum de la marginea pădurii, la câteva zeci de metri mai jos de vila unde era cazat împreună cu bunicii.  Căutările s-au făcut în pădurile din munţii Parâng cu sute de poliţişti, jandarmi, salvamontişti şi alţi voluntari. Sâmbătă a fost adus şi un elicopter cu termoviziune al Ministerului de Interne. Marţi, la scotociri au participat în jur de 100 de persoane. De miercuri, căutările vor fi continuate cu câini de cadavre.

×
Subiecte în articol: ranca costi copil disparut