x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cu Ernest Maftei, despre "hudulet" si "dambilusca"

Cu Ernest Maftei, despre "hudulet" si "dambilusca"

19 Apr 2004   •   00:00
Cu Ernest Maftei, despre "hudulet" si "dambilusca"

Ne-am dat intalnire la sosea, mai exact la Cinema Studio. Parea ca vine de la un parastas. Era imbracat in costum negru, camasa alba, iar pe cap purta o palarie cu boruri mari. Tinuta, excesiv de sobra, era in contrast perfect cu firea vesela si pusa pe sotii, cunoscuta de toata lumea.

Am mers la "badia" acasa, in garsoniera sa, "de burlac", asa cum ii place sa-si numeasca locuinta din Bucurestii Noi. Dupa ce a vorbit la telefon cu ibovnica sa, mai tanara decat el cu 34 de ani ("badia" are 84), am inceput interviul. De fapt, o discutie savuroasa cu un personaj fugit, parca, din povestile lui Ion Creanga.

  • Jurnalul National: Cum stateau taranii cu amorul pe vremuri?

    Daca unei fetiscane ii ardeau celulele la 17 ani, se marita. Erau cateva in comuna renumite pentru ca dadeau cu sexul in populatie, prin bostani. Dar erau putine si prindeau bine la tarani. In general, la sat, moralitatea si iubirea faceau casa buna impreuna.

  • Ati "recoltat" mult, pana la insuratoare?

    Nu. Am cunoscut-o pe nevasta-mea in primul an de facultate. Eu dormeam cu capul pe masa, si ea in pat. Pentru ca era virgina si atata avere avea sa-i dea lu’ barbata-sau cand s-o marita. Iar eu radeam de ea ca o sa ia un golan si n-o sa o pretuiasca. Stiam ca o fata isi da virginitatea numai aceluia pe care-l iubeste. Daca nu cumva e pramatie, ca doar nu toate femeile sunt flori de camp.

  • E importanta moralitatea femeii, in societate?

    Imperiul Roman a decazut cand a decazut femeia. Femeia tine morala unei natii. La noi, comunismul este cel care a distrus tot. Am luptat contra comunismului, pentru ca a transformat o natie intr-o populatie normala. Pe fete le-a nenorocit, iar pe baieti i-a facut golani. Pai, e normal sa te insori si pe urma sa divortezi?

  • V-ati inselat sotia de mai multe ori. Din cauza comunismului?

    Nu. E adevarat ca am ciupit de ici, de colo, dar n-am inselat-o niciodata. A insela inseamna sa iei lucrurile sotiei si sa i le dai unei alte femei.

  • Ati fost vreodata pudic?

    Ohoo, cum sa nu?! Dupa ce am absolvit Institutul la Iasi si am venit in Bucuresti, luam la mine agheasma, pentru ca auzeam numai prostii. In primul turneu, artistele din Bucuresti m-au vazut ca sunt un taran bland si m-au intrebat daca am pupat vreodata o femeie peste tot locul. Repede m-am dus si am inghitit o gura de agheasma. Eram de o pudoare pana la Dumnezeu si romanii asa au fost. Pudici. Acum, nepotelul meu de sase ani a vazut la televizor o partida de amor si i-a pus mana la ochi norimii, zicandu-i: "Mama, nu te uita, ca nu-i frumos". Dar el era cu ochii-n televizor.

  • Televiziunea e vinovata?

    Da, ea ii de vina. Nu mai are un rol educativ. Fetele aistea dau cu buricul si cu tatele-n ecran si, gata, sunt vedete. Nu-i in regula. Sexul il fac si cainii, dar noi, oamenii, nu suntem mai presus? Sexul se face discret si trebuie sa fie ceva frumos. De exemplu, pe noi ne stapanesc trei stari: jocul, iubirea si intelepciunea. Lucian Blaga a scris ca pentru copii, iubirea si intelepciunea e jocul. Pentru tineri - ca tine - jocul si intelepciunea e iubirea. Pentru cei cu barba alba ca mine, jocul si iubirea e intelepciunea. Numai ca mai sunt nebuni pe lume, ca mine, care la 84 de ani si iubesc, si se joaca, dar cu intelepciune. Intotdeauna am facut-o cu intelepciune.

  • Ati fost iubit de femeile pe care le-ati iubit?

    S-a mai intamplat. Dar, de cele mai multe ori, aceea la care eu ma gandesc mereu se uita la altul. Iar acela e indragostit de alta. Iar din pricina mea sufera o alta. De-aia cantecul romanesc suna asa: "Dar-ar naiba dragoste in tine". Trebuie sa iubesti pe cea care te iubeste. Iubirea adevarata dintre un barbat si o femeie este cand gandesc la fel despre societate, politica, mancare si sex. Daca doi oameni se iubesc, sexul e minunat. Daca nu se iubesc, mai bine ar intrebuinta degetele.

  • Aveti un copil din flori?

    Da. La 43 de ani, m-am iubit cu una. Baiatul meu avea 4 ani. Am avut doar un singur copil cu nevasta-mea, pentru ca era bolnava. Avea TBC. Desi ma duceam zilnic la ea la spital, pentru ca o iubeam, visam, bre, ca vine o femeie si-mi baga dambilusca-n nas.

  • Ce-i dambilusca?

    La mine, in comuna Prajesti, dambilusca este ceea ce are femeia. Iar ceea ce are barbatul se numeste hudulet.

  • Va era gandul numai la femei!

    Da. Imi trebuia femeie. Odata, de Revelion, m-a chemat o vaduva care o cam dadea de-azvarlita. Eram haios si m-a oprit la ea. Dupa ce a aflat nevasta-mea, n-a vrut sa ma mai primeasca. Iar eu nu voiam s-o las, pentru ca era buna de amor. Dar a ramas gravida si a facut un copil. Nevasta-mea m-a obligat sa-l recunosc. Asa nevasta am avut. Asta inseamna iubire. Ea m-a obligat sa recunosc copilul, ca sa nu ma supar mai tarziu, ca n-am vazut de el. Iar mama lui nu voia sa recunosc ca-i baiatul meu. La notariat, lumea mi-a zis ca-s nebun si sa ma duc acasa. De obicei, femeile trageau de tata sa recunoasca copilul. Insa eu n-am lasat-o pana nu a acceptat. Am platit pensie alimentara. Adica, impozit pe hudulet. Baiatul are acum 44 de ani si este inginer in America.

  • Vi s-a spus ca semanati cu Stefan cel Mare?

    Da, ca doar sunt scund si cu mustata... Eu mai sunt si crai.

  • "Badia" e crai?

    Sunt haios si suta la suta natural. Dupa ce ma cunosc cu o femeie, parca ne stim de-o viata. Niciodata n-am fost rusinos in amor. Acum, la 84 de ani, o femeie m-a intrebat daca nu-i dau o cafea. Era tanara. Am cerut sa mi se aduca cafeaua pentru ea, dar voia s-o bea la mine acasa. Peste o ora, era goala, in patul meu.

  • M-ati facut curioasa. Ati facut ceva?

    Huduletul inca nu ma face de ras.

  • "Badie", si la 84 de ani?

    De ce nu? Nu-ti zisei ca sunt suta la suta natural? A fost o epoca in care, daca nu faceam sex, nu puteam sa dorm. Asa imi era firea. Nevasta- mea ma trimitea si la alte femei. E drept ca si acum ma apuca crizele. Sunt mai rare, dar mai puternice.

  • Mai puteti?

    - Doaaamne... Sa nu mai intrebi niciodata un barbat daca mai poate!

  • Haideti sa vorbim despre Stefan cel Sfant.

    Stefan cel Mare era un tip scund si noi, astia mai scunzi, suntem mai vioi. Pai, nu era de ici de colo. A trecut prin 40 de razboaie si a ridicat 40 de biserici. Trebuia sa-si descarce nervii. Uite, ai nostri l-au facut sfant. E bine, ca zice si popa sa va inmultiti. Si Iisus spune sa nu preacurvesti. Sa nu prea.

  • Ati castigat mult, ca actor?

    M-am descurcat. Castigam 40.000 de lei pe film si veneam acasa, de la femei, fara nici un leu. De imbatat nu m-am imbatat niciodata, dar n-am mai baut apa de 50 de ani.

  • Ati avut mai multe femei deodata?

    N-a fost sa fie. Odata, la Sinaia, la filmari, am rostogolit- o pe una de pe la Suceava. Era buna, bruneta, cu ochii albastri. Intr-o seara de vineri i-am zis: "Maine, sa am patru femei din patru puncte cardinale. Tu esti din nordul Moldovei, deci mai imi trebuie una de la Baia Mare, una de la Timisoara si una de la Dunare. Daca nu mi le aduci, te parasesc. Sambata seara, la ora sapte, eu le legitimam. Aveam patru puncte cardinale in dambiluste. Nici nu am apucat bine s-o pup pe una dintre ele, ca a aparut nevasta-mea. Economa din fire, venise, pe jos, de la gara, plouata toata. Cand am vazut-o, le-am zis: "Dragele mele, am si a cincea dambilusca".

  • Presupun ca sotia nu a fost prea incantata sa fie a cincea.

    Da’ de unde! Am luat-o in camera, iar ea mi-a zis: "Bai, nebunule, nu lasa fetele asa, du-te la ele si intoarce-te dupa o jumatate de ora". Am plecat, ce era sa fac? Insa am uitat de nevasta si, pe la trei dimineata, urcam pe Furnica cu aia din Timisoara, ca era cea mai buna. Cand m-am intors, nevasta-mea statea pe pat si ma astepta. Voia sa vaza cand ma intorc. Nu mi-a spus decat ca n-o sa-mi dea bani pentru casa pe care o faceam. As fi vrut sa cumpar dusumele cu 6.000 de lei si nu mai aveam nici un ban. Ea mi-a recomandat sa pun dusumelele cu alea din Sinaia. Asta fusese morala.

  • Taranii au fantezii sexuale?

    Ce sa-ti povestesc? Cand eram tanar, a venit la mine o taranca sa facem amor. Fata cuminte, desi nu mai era fata. Era si cu abonamentul la rosu. Iar eu i-am pus huduletul intre sani si iam zis sa-l abureasca oleaca. Saraca m-a intrebat: "Cum o sa o mai sarut pe mama?". Cand mergeau la hora, fetele se uitau cu coada ochiului la baieti si erau tinute de mana de mamele lor. Flacaii le luau de mijloc si le dansau. Daca le puneai mana pe fund, iti dadeau una si nu se mai uitau la tine.

  • Ati fost la Crucea de Piatra?

    La 14 am descoperit-o. Era foarte bine. Ar trebui sa existe si acum. Se ducea omul, dadea polu’ si se racorea. Si nu era pericolul de boli sociale (n.r. - asa numeste "badia" bolile venerice). Ii vezi acum pe strada incarcati, pentru ca la 18 ani barbatul trebuie sa faca sex. E moral sa fie un bordel. E o meserie de cand lumea. Te racoresti si apoi poti sa faci amor cu iubita cand te insori. O saruti, o alinti, o duci la sosea. Romanilor le lipseste Crucea de Piatra. Orasenilor, mai cu seama.

  • Credeti ca fara Crucea de Piatra ni se strica neamul?

    Pai, acum se face amor din picioare, pe la discoteci. Daca se pierde credinta in Dumnezeu si iubirea de neam, piere si iubirea de femeie. Femeia nu e doar o unealta pentru amor. Femeia este mama, este iubita. Eu asa o privesc. Mie daca nu-mi e draga o femeie, nu fac amor. Societatea in care oamenii nu mai pot iubi va disparea. Asta ma ingrijoreaza pe mine. Eu unul nu am fost refuzat niciodata de o femeie, pentru ca nu m-am bagat acolo unde am simtit ca nu-mi merge. Ar trebui ca barbatii sa iubeasca femeile asa cum le-am iubit eu.

  • Sunteti expert in sex?

    Da. Sunt un batran nebun. Daca vad o femeie care-mi place, o iubesc. N-ai auzit de sexul batranesc? Daca se scoala, asa ramane. Trebuie doar sa ai rabdare. Eu alint femeile de le innebunesc. Odata, o femeie cand a vazut ca exista hudulet, mi-a zis: "Hai!". Dar eu am intrebat-o: "Unde?". Femeile au facut amor cu mine. Sa-ti povestesc o scena antologica. Faceam un film intr-o comuna. M-am dus la primar si i-am cerut o lista cu toate vaduvele. Am gasit una de 40 de ani, chetroasa, cu 80 de gaini. Avea doua camere pe tinda si o fantana in curte. M-am instalat la ea si, dupa o saptamana, m-am trezit cu ea in camera. Era imbracata cu o camesa de in alb si chiloti curati, tot albi. A fost o sedinta de amor pe cinste. Apoi, m-am dus la fantana si m-am spalat. Cand m-am intors, ea era tot in pat, goala, si m-a intrebat: "Mai serviti?".

  • Ati folosit vreodata prezervativul?

    Nu, pentru ca nu e bine nici pentru femei. M-am asigurat ca nu sunt bolnave. Dar nici nu m-am culcat cu vagaboande.

  • Sunteti gelos?

    Gelozia e o prostie! Daca esti demn si fenomenal si stii sigur ca femeia te admira mai mult decat pe ceilalti, atunci n-ai de ce sa fii gelos.

  • Ati avut de-a face cu soti gelosi?

    Nu. Am avut noroc. Odata, am fost pazit la usa de un barbat. Intr-o duminica dimineata, m-am intalnit cu Nicolae Labis si m-a luat la chef. Nevasta-mea stia ca m-am dus la tigari. Am venit acasa abia marti. In prima seara, se incolacise una pe mine ca sarpele pe buturuga. Mi-a soptit la ureche sa mergem la baie. N-am scapat pana n-am ajuns unde voia. A incuiat usa si a jucat in hudulet bre... Dar a venit barbata-sau si a batut la usa. Inghetasem, dar ea a tipat: "Stai acolo, ca-s constipata!". Cand s-a terminat sedinta, m-a dat pe mine dupa usa si l-a luat pe barbata-sau de gat.

  • Femeile vor sa faca mai mult amor decat barbatii?

    Da. Dar le iert, pentru ca si ele sunt facute din carne si suflet. Am cunoscut un om formidabil care s-a insurat cu o virgina. Dupa aceea, aia si-a facut de cap, ca sa-si scoata parleala. In Danemarca, barbatii nu-si iau virgine de nevasta. Acolo femeile fac amor de la 13 ani. Mamele vin la pat si le multumesc barbatilor ca au vazut de fiicele lor.

  • Ati patit-o si dumneavoastra?

    Da, cand eram in Copenhaga, a venit la mine o pustoaica de 14 ani. Era superba. Cand a vazut huduletul struna, s-a mirat. Stia ca ea trebuia sa faca totul. Barbatii de acolo nu sunt impotenti, dar sunt comozi. De-aia exista filmele si revistele porno. Romanii n-au nevoie de astfel de reviste.

  • Dar de Viagra?

    Ehe, noi avem o alta Viagra. Intotdeauna am zis ca, daca iei tata in gura si nu misca, trebuie sa iei calea bisericii. Strici huduletul, daca iei pastile.

  • Aveti o iubita?

    Normal. E greu sa stai singur. Are 50 de ani si este o femeie foarte frumoasa. Cand se dezbraca, face hudulet din nimic. I-am zis ca ma duc la banca, ca sa o schimb cu doua de 25 de ani. Iar ea mi-a dat replica: "O sa te premieze banca si o sa-ti dea una de-o suta".

    DANA ANDRONIE


    Decalogul amorului cu Ernest Maftei

  • 1 Este iubire cand tu esti eu si eu sunt tu

  • 2 Iubirea adevarata e atunci cand, iubind, ramai ferm, intelept si moral

  • 3 Daca iubirea ta nu-l face pe cel iubit fericit, atunci iubirea se transforma in suferinta

  • 4 Cand un barbat nu mai protejeaza femeia, inseamna ca nu o mai iubeste

  • 5 Cand femeia nu-l mai admira pe barbat, inseamna ca nu-l mai iubeste

  • 6 Trebuie sa iubesti numai pe aceea care te iubeste

  • 7 Daca se inlatura iubirea si bunatatea, toata bucuria vietii dispare

  • 8 Barbatul trebuie mai intai sa se racoreasca, pentru a putea face amor cu iubita dupa ce se insoara

  • 9 Sa nu faci amor cu o femeie pe care n-o iubesti

  • 10 Sexul e minunat cand doi oameni se iubesc

    Primele cuvinte pe care le-a rostit: "Mamaliga este nesarata"

    Ernest Maftei este fecior de razesi din comuna Prajesti, unde se varsa Bistrita in Siret. "Bunicul meu, Florea din Fagaras, a adus 300 de oi, ca sa pasca pe lunca Siretului. A cunoscut-o pe bunica si n-a mai plecat. Si a facut-o pe mama. Bunicul era cantaret la biserica si se auzea in trei sate". Pana la patru ani, Ernest Maftei n-a scos nici o vorba. "A murit bunicul cu stiinta ca are un nepot mut. Intr-o buna seara, mamaliga era mare pe masa si cu tochitura langa. Deodata, am zis "mamaliga este nesarata". I-am speriat pe toti. M-au dus la spital, ca sa ma investigheze. Pana la urma, s-a constat ca eram destul de sanatos".


    "Iubirea trebuie sa se sparga in varful inimi

    Pe la 14 ani a inceput sa se uite dupa femei. Statea in poarta si pandea o vaduva, pe care o ochise si tatal lui. "Avea Luntrarita niste picioare! M-a vazut tata ca o studiam si a zis: "De acum suntem doi barbati in ograda". Tarziu am aflat ca tata lucra la ea". Nici la 84 de ani, Ernest Maftei n-a uitat definitia iubirii pe care a primit-o de la tatal sau: "Iubirea e un buboi care creste din inima. Doare tare. Coace in inima si se sparge in varful huduletului". "Badia" a descifrat vorbele pline de intelepciune ale tatalui sau si a tinut sa precizeze, totusi, ca "iubirea trebuie sa se sparga in varful inimii"


    CONTINUARE: Au infierbantat mintile elevilor

  • ×