x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Culisele Wikileaks, dezvaluite de reprezentantul personal al Ambasadorului SUA

Culisele Wikileaks, dezvaluite de reprezentantul personal al Ambasadorului SUA

de Gabriela Antoniu    |    28 Mar 2011   •   19:19

În urma publicarii cablogramelor trimise de ambasada S.U.A. Departamentului de Stat american, revista Q Magazine l-a intervievat pe Silviu Crăescu, angajatul special si personal al ambasadorilor S.U.A. la Bucuresti chiar in perioada mandatului Taubman.

Din acest interviu puteţi afla cine redacta aceste cablograme, câte din ele sunt veridice şI câte conţin "informaţii voit eronate şI necredibile”, cum ambasadorul american Taubman a fost omul care l-a urât pe Traian Basescu cel mai mult dar, in acelasi timp, l-a si ajutat sa ramana ceea ce este .

"În acest om sa nu ai incredere niciodata", i-a spus Taubmann lui Crăescu. De asemenea, în interviu puteţi afla şi cum americanii au făcut eforturi pentru a-l proteja pe Traian Băsescu şi cum ambasada SUA plătea pentru informaţii.

"Fireste ca platea, si nu o facea la vedere, dar puteti vedea ca majoritatea functionarilor publici din aparatul de stat din Romania, care reprezinta un vector de interes pentru S.U.A., sunt platiti prin diplome si calificari facute in institutii americane, prin programe platite de S.U.A”, mai spune Silviu Crăescu.

"Am vazut elita clasei politice actuale pro -Traian Basescu, precum si analisti politici si jurnalisti de mare calibru, care duc la rang de cinste barfa marunta” mai afirmă el .
Cititi interviul integral publicat de Q Magazine - www.qmagazine.ro.

×