x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Declaraţia asistentei avocatei

Declaraţia asistentei avocatei

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    10 Oct 2007   •   00:00
Declaraţia asistentei avocatei

Colega Elodiei nu a mai văzut-o pe aceasta din ziua de 29 august. A sunat-o zadarnic pe mobil.

Colega Elodiei nu a mai văzut-o pe aceasta din ziua de 29 august. A sunat-o zadarnic pe mobil.

Raluca a terminat Facultatea de Drept din Bucureşti in anul 2004. S-a mutat la Braşov pentru a sta alături de logodnicul ei, poliţist in cadrul Secţiei 2 Poliţie.

La aceeaşi secţie de poliţie a lucrat şi Constantin Cioacă, soţul Elodiei Ghinescu.

Raluca a cunoscut-o pe Elodia Ghinescu prin intermediul soţului ei, in toamna anului 2004. Raluca dorea să se angajeze ca asistent la un cabinet de avocatură in Braşov. Prima zi de lucru la biroul de avocatură al Elodiei Ghinescu a fost la data de 3 ianuarie 2005. Intre timp, Elodia Ghinescu a născut un băieţel, la data de 20 decembrie 2004. După un scurt concediu postnatal, Elodia a revenit la serviciu, in luna februarie 2005.


Practic, Raluca a inceput să lucreze sub indrumarea avocatei Elodia de la jumătatea lunii februarie. Deşi lucrau impreună, la fel ca soţii lor, cele două nu şi-au povestit viaţa personală una alteia. In schimb, se pare că Elodia se destăinuia Claudiei Morcovanu, patroană a două magazine de incălţăminte din Braşov. O altă prietenă apropiată a Elodiei, din punct de vedere personal şi profesional, era avocata Radu Marilena Crina


Raluca povesteşte că poliţistul Cristian Cioacă işi vizita soţia la birou, ori de căte ori avea ocazia, pentru a purta cu aceasta discuţii scurte şi la obiect, pe un ton calm, deoarece era vorba despre problemele casnice. Cănd erau alte persoane de faţă cei doi soţi nu se certau, din contră, Cristian işi alinta soţia cu apelativele "mamicho" sau "lilusho".
In fiecare an familia Cioacă pleca in concedii de odihnă impreună cu copilul lor, acum in vărstă de doi ani şi nouă luni. In luna iulie a.c., soţii Cioacă au plecat in concediu pentru o săptămănă la Veneţia. Copilul a fost lăsat in grija bunicilor la Piteşti. La o zi după ce s-au intors din Veneţia, soţii Cioacă şi-au luat copilul şi pe fratele Elodiei, Robert Ghinescu, şi au plecat la Eforie Nord pentru aproximativ cinci zile. La intoarcerea din concediu, familia Cioacă părea că nu are nici un fel de probleme. Elodia era relaxată şi bine dispusă, iar soţul ei era la fel de degajat.


La data de 18 august Elodia a plecat impreună cu prietena ei Dana intr-o excursie, de o săptămănă, in interes personal in Dubai, precizează Raluca. Reintoarsă de pe plaiurile arăbeşti, la 28 august, Elodia a inceput să ii povestească asistentei, Raluca, despre excursia in care tocmai fusese. Elodia şi-a manifestat dorinţa de a se reintoarce in Dubai, in iarnă, impreună cu familia şi fratele ei. La o zi după ce s-a destăinuit secretarei, Elodia a trimis-o pe aceasta acasă urmănd să işi aştepte soţul in birou.


La data de 30 august asistenta a sosit in jurul orelor nouă şi un sfert la birou dar, văzănd că Elodia nu mai apare, aceasta a plecat in jurul orei 3 după-amiază, deoarece incă nu se terminase vacanţa judecătorească iar alte probleme nu avea de raportat. Elodia nu avea să mai vină vreodată la birou. De atunci nu a mai fost văzută. La data de 31 august, Elodia trebuia să se intălnească la birou cu nişte clienţi. Asistenta, văzănd că intărzie, a sunat-o pe telefonul mobil, dar s-a lovit de mesageria vocală. Nici semn de Elodia. Raluca a mai sunat de două ori pe numărul de telefon al Elodiei, dar s-a izbit de aceeaşi problemă. Mesageria vocală.


Imbrăcat in uniforma de poliţist, neliniştit şi agitat, Cristian Cioacă s-a intălnit cu Raluca Emilia, sămbătă 1 septembrie, a intrebat-o dacă ştie ceva despre soţia lui, pentru că el tocmai se intorsese de la Piteşti, unde a lăsat copilul in grija bunicilor. Asistenta i-a spus poliţistului Cioacă că Elodia nu venise la birou nici joi, nici vineri. Apoi Cioacă a plecat la serviciu. Trebuia să intre in schimbul de noapte.


Asistenta a sunat-o in repetate rănduri pe Elodia, la data de 2 septembrie, dar de fiecare dată intra mesageria vocală. Cristian Cioacă a sunat-o din nou pe secretară, in jurul orei 18:00, să o intrebe dacă are noutăţi in legătură cu soţia lui, apoi a mai intrebat-o dacă ştie cu cine a plecat soţia lui in Dubai. Răspunsul primit de poliţist a fost: cu Dana.

Five o’clock cu Cioacă şi cu avocatul său • Dosarul de presă al unei posibile crime • Prima declaraţie a lui Cristian Cioacă • Declaraţia asistentei avocatei • Declaraţia bonei copilului • Declaraţia amantei • Plăngerea lui Cioacă • Martor după pozele de la tv • Premieră in justiţie • Violare cu perversiuni verbale • Vie sau moartă, ştii unde e? • Momentele posibile ale crimei • "Mi-a distrus fiica" • Comoara din prăpastie

×
Subiecte în articol: ediţie specială elodia cioacă raluca