x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Demonstraţie de forţă a ţiganilor din Enying - video

Demonstraţie de forţă a ţiganilor din Enying - video

11 Feb 2009   •   00:00
Demonstraţie de forţă a ţiganilor din Enying - video

Localitatea Siófok, judeţul Somogy, 24 iulie 2008. Un grup de circa 150 de ţigani din Enying, locul de baştină al lui Ivan Sztojka, dat în urmărire internaţională ca inculpat în uciderea lui Marian Cozma, a înfricoşat locuitorii din localitatea turistică de pe malul lacului Balaton .



"Salvati Siofok!", este solicitarea celui care a postat clipul video pe youtube.

Desi poate parea un vodevil, condusa chiar de voievodul sau, comunitatea tiganeasca din Enying a facut o demonstratie de forta pe strazile orasului Siofok, o destinatie turistica populara situata pe marginea lacului Balaton.

Conceput ca actiune de intimidare, marsul celor 150 de membri ai clanului tiganesc s-a efectuat pe strazile din centrul statiunii. Magazinele, restaurantele, si alte locuri publice au fost inchise in graba. Intampinati cu valuri de injuraturi si manifestari grobiene, trecatorii incercau sa se retraga grabiti, sentimentul de siguranta neputand fi impus de cei 20 de gardieni publici care trebuiau sa faca fata asaltului.

Operatiunea brutala nu a avut urmari sangeroase, ea probabil fiind generata de refuzul de a plati taxa de protectie solicitate de clan agentilor economici din zona.

×
Subiecte în articol: special