x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dezlegare la legarea lui guru

Dezlegare la legarea lui guru

29 Apr 2004   •   00:00

Cazul liderului MISA, Gregorian Bivolaru, a fost deblocat ieri printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Magistratii au admis ieri recursul procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti si au repus practic in miscare rediscutarea arestarii lui guru.

MIRUNA PASA

Prin decizia data ieri, Inalta Curte a scos dosarul de corupere sexuala a liderului MISA din hatisul chichitelor legislative care il blocasera de la inceputul lunii aprilie. Cererea aparatorilor lui Gregorian Bivolaru de a suspenda procesul si de a trimite cauza la Curtea Constitutionala a fost respinsa de magistrati. Dosarul se intoarce astazi la Curtea de Apel, unde judecata se va relua de unde a ramas, adica de la recuzarea judecatorilor de la Sectorul 5.

Dosar intepenit in lege

Acum o luna, Gregorian Bivolaru a fost retinut de procurori pentru acte sexuale si perversiuni cu un minor, dar dupa cateva zile a fost eliberat. Curtea de Apel a decis atunci ca mandatul de arestare fusese emis de o instanta necompetenta si a dispus eliberarea de indata a lui guru. Judecatorii nu au mai apucat sa rejudece in timp util propunerea de arestare, pentru ca in mijlocul procesului aparatorii lui Gregorian Bivolaru i-au recuzat pe toti magistratii de la Judecatoria Sectorului 5. Cererea de recuzare a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, numai ca avocatii au facut recurs. Judecatorii de la Sectorul 5 nu au mai putut face altceva decat sa dispuna eliberarea propriu-zisa a lui guru. Lucrurile s-au blocat de tot a doua zi, cand aparatorii liderului MISA au ridicat o exceptie de neconstitutionalitate si au cerut suspendarea procesului si trimiterea lui la Curtea Constitutionala.

Procesul arestarii reincepe

Curtea de Apel va discuta astazi daca recuzarea facuta acum o luna este justificata si legala. Cererea care acum o luna a blocat un intreg dosar ar putea fi respinsa, iar Judecatoria Sectorului 5 ar fi, teoretic, apta din nou sa judece propunerea de arestare a liderului MISA. Liderul MISA nu a fost prezent ieri la Inalta Curte, avocatii lui spunand ca guru nu a venit la proces din cauza mediatizarii excesive a cauzei.

×
Subiecte în articol: eveniment