x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dispariţia misterioasă a familiei Keller

Dispariţia misterioasă a familiei Keller

de Tiberiu Kiss    |    10 Ian 2008   •   00:00
Dispariţia misterioasă a familiei Keller

O familie de nemţi, venită în România să-şi petreacă Sărbătorile de iarnă, a dispărut pur şi simplu. Despre soţii Ioan şi Maria Keller, cât şi despre fiul lor Dennis, nu se mai ştie nimic, de mai bine de o lună. Nimeni nu i-a mai văzut şi nimeni nu i-a auzit mai auzit de când au plecat din Timişoara, ca să colinde ţara şi mănăstirile din Moldova şi Bucovina. Şi nici la domiciliul lor din Germania nu s-au mai întors! Parcă au intrat în pământ, cu tot cu maşină!


O familie de nemţi, venită în România să-şi petreacă Sărbătorile de iarnă, a dispărut pur şi simplu. Despre soţii Ioan şi Maria Keller, cât şi despre fiul lor Dennis, nu se mai ştie nimic, de mai bine de o lună. Nimeni nu i-a mai văzut şi nimeni nu i-a auzit mai auzit de când au plecat din Timişoara, ca să colinde ţara şi mănăstirile din Moldova şi Bucovina. Şi nici la domiciliul lor din Germania nu s-au mai întors! Parcă au intrat în pământ, cu tot cu maşină!


Ioan şi Maria Keller au emigrat în Germania, înainte de 1989. Cum erau obişnuiţi, vacanţele şi le făceau acasă, în România. Mai exact, în familie, la fratele Mariei Keller. Au trecut graniţa în noaptea de 13-14 noiembrie 2007 pe la PCTF Cenad şi s-au îndreptat spre Timişoara, la bordul unui autoturism VW Passat Combi, cu numere de Germania,  HU-ST 445. Circa o săptămână au rămas la domiciliul lui Petrică Savu, fratele Mariei Keller, care avea un apartament în Timişoara, pe Strada Electronicii din cartierul Circumvoluţiunii. "Nu-mi amintesc ziua exactă în care au plecat. Dar au stat câteva zile la noi. Cam o săptămână. Au spus că se duc pe la Deva, Braşov şi că ar vrea să viziteze şi ceva mănăstiri din zona Moldovei şi Bucovinei. Trebuiau sa revină de Crăciun, ca să petrecem sărbătorile împreună. Au şi lăsat mai multe lucruri aici, la noi. Dar nu au mai venit...", spune fratele Mariei Keller.


GAURÅ NEAGRÅ. Dispariţia celor trei membri ai familiei Keller a fost anunţată la IPJ Timiş, abia la data de 8 ianuarie a.c., la mai bine de o lună de zile de la plecarea acestora din Timişoara. Denunţul a fost făcut doar după ce Petrică Savu a avut confirmarea de la mama cumnatului său, domiciliată şi ea în Germania, că familia Keller nu a revenit din concediul din România. "Chiar nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat cu ei. Le-am spus şi poliţiştilor că nu ne-am certat cu ei. Suntem disperaţi şi nu ştim ce să mai credem. Au lăsat aici la mine mai multe lucruri. Haine şi obiecte personale, dar au lăsat şi o geantă cu bijuterii de familie, făcute din aur şi argint. Nu cred că ar fi plecat în Germania fără ele. Veneau în România în fiecare an, în luna august, când cumnatul meu, Ioan avea concediu. Nu ştiu de ce anul acesta au venit iarna şi s-au aventurat la un astfel de drum. Acasă la ei, în Germania, a rămas doar Anita, fiica lor de 19 ani. Ioan trebuia să înceapă lucrul, iar şefii lui l-au somat deja că va fi dat afară, căci nu s-a prezentat acolo", ne-a declarat Petrică Savu, unul dintre fraţii Marei Keller.


ULTIMUL TELEFON. Ultima rudă cu care cei trei au discutat, pe telefonul mobil, a fost Daniel Savu, un alt frate al Marianei Keller. Acesta a vorbit pentru ultima dată cu ei chiar în dimineaţa din ajunul Crăciunului. "La 24 decembrie, dimineaţa, am vorbit cu ei pe mobil. I-am întrebat pe unde sunt, dar relatarea lor a fost destul de incertă. Mi-au zis că sunt în nordul ţării, iar eu le-am replicat că nordul e mare şi să îmi spună în ce oraş. Mi-au zis că sunt undeva pe drum între Moldova şi Satu Mare şi că intenţionează să petreacă Crăciunul chiar la Satu Mare, unde sunt obiceiuri tradiţionale. Convorbirea a fost destul de scurtă, pentru că eu am insistat ca ei să o sune pe fiica lor Anita, care a rămas în Germania să aibă grijă de casă. Anita nu ştia ce trebuie să facă cu animalele de companie. De atunci am încercat în fiecare zi, de 3 sau 4 ori pe zi , să îi sun, însă mobilul este închis tot timpul şi îmi intră căsuţa de mesagerie vocală, pe care se aude vocea cumnatului meu, Ioan Keller.

Toată familia e în alertă, inclusiv cei patru fraţi ai săi din Germania, care sunt gata să vină în România, să vadă ce s-a putut întâmpla. Din cauză că Ioan nu s-a prezentat la serviciu, a primit, deja câteva somaţii. Lucra pentru primărie. Nu ştim cum să dăm de ei şi nici ce li s-a putut întâmpla. Un accident, sau poate au fost tâlhăriţi, nu ne putem da seama", a spus Daniel Savu,  fratele femeii dispărute. Familia Keller locuieşte în orăşelul Gerhawser, din landul Hessen, la 50 de kilometri de Frankfurt.


URMÅRIRE GENERALÅ. Surse din cadrul IPJ Timiş susţin că dispariţia celor trei membri ai familiei Keller este cel putin ciudată. Nici măcar un ofiţer din cadrul compartimentului de "Urmăriţi" nu are nici cea mai vagă idee despre ce s-a întâmplat cu cetăţenii germani şi cu maşina acestora.

Poliţia bănăţeană a anunţat Ambasada Germaniei de la Bucureşti care, după verificări, a confirmat faptul că familia Keller nu a mai fost văzută la domiciliul lor din Gerhawser, încă din luna noiembrie a anului trecut. "Aşteptăm acum ca Ambasada Germaniei să ne comunice şi în scris acest lucru, tocmai ca să putem demara procedurile şi prin Interpol. I-am dat oricum, deja, în urmărire generală pe teritoriul României, urmând ca şi colegii noştri din Germania să extindă cercetările. Mama lui Iosif Keller a făcut o reclamaţie şi la poliţia germană. E cel mai straniu caz pe care l-am avut în cariera mea. Pâna la urmă, situaţia se va lămuri", afirmă un ofiţer din cadrul IPJ Timiş.


Cine i-a văzut

Keller Dennis 16 ani, înălţime 1,75m, între 60/65 kg, culoarea pielii albă, constituţie slabă, ochi căprui.

Keller Ioan 45 de ani, înălţime 1,88m, între 80 si 85 kg, culoarea pielii albă, constituţie atletică, ochi căprui, păr grizonat, tuns scurt, are un dinte lipsă în partea de sus, stânga.  

Keller Maria 43 de ani, înălţime 1,64m, greutate 50-55-kg, constituţie slabă, ochi căprui, faţa lunguiaţă, frunte îngustă, are incisivii cariaţi.

Persoanele care pot da relaţii cu privire la cele trei persoane sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie sau să anunţe telefonic Serviciul Apeluri de Urgenţă 112.

×
Subiecte în articol: special ioan germania keller