x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special DN1, ce ne faci, iar ne-ai umplut de draci!

DN1, ce ne faci, iar ne-ai umplut de draci!

de Mara Raducanu    |    04 Mai 2009   •   00:00

De 1 Mai nu a lipsit nimic. Petrecăreţi, adrenalină, mii de maşini, poliţişti la greu, radare din plin, monitorizare a circulaţiei din elicopter. Totul părea să fie aranjat, însă traficul s-a "jucat" din nou cu nervii şoferilor.



Peste 39.000 de maşini au fost înregistrate vineri la Centrul de Monitorizare de la Bărcăneşti, iar de joi până sâmbătă, record la numărul de accidente: 48 de accidente şi 17 morţi.

Românii au luat cu asalt toate colţurile ţării, pentru a se bucura de minivacanţa de 1 Mai. Puşi pe distracţie, mici, grătare, iarbă verde şi ceva şpriţ, aceştia nu s-au lăsat intimidaţi nici măcar de traficul infernal.

Despre circulaţia spre rutele de munte şi spre Litoral desfăşurată în aceste zile, numai de "bine"! Fie că au ales să se bucure de mare sau că au preferat un 1 Mai pe vâful munţilor, calvarul rutier a fost acelaşi. Până să apuce să se bucure de sfârâitul grătarelor şi de un şpriţ, românii au avut de înfruntat aglomeraţia de pe DN1 şi au stat ore întregi în maşini.

Potrivit informaţiilor poliţiştilor de la Rutieră, vineri la prânz spre Braşov au trecut într-o oră aproape 7.000 de maşini. Încă de la primele ore ale dimineţii maşinile au format coloane lungi, mai ales în zonele Buşteni -Sinaia, dar şi între Comarnic şi Nistoreşti, unde s-a circulat bară la bară, cu maximum 10 km pe oră.

Camerele de luat vederi ale Dispeceratului de Mo­nitorizare de la Sinaia au înregistrat vineri, între orele 8:00 -18:00, un număr de 16.890 de autovehicule pe sensul de urcare către munte şi 9.873 de maşini spre celălalt sens de mers.

Tot vineri, când cei mai mulţi petrecăreţi şi-au făcut de drum, conducătorii auto au avut de furcă şi pe Autostrada Bucureşti - Piteşti din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic, motiv pentru care vizibilitatea a fost scăzută sub 50 de metri. "La data de 30 aprilie, Centrul de monitorizare a traficului de la Bărcă­neşti a înregistrat 44.596 de maşini dus-întors Bucureşti - rutele de munte, la 1 Mai - 39.200 şi la 2 Mai - 30.781 în ambele sensuri de mers", potrivit Infotrafic.

Iată că după câteva zile de linişte, de­par­te de zgomotoasa noastră Capitală, visul frumos a luat sfârşit. Ieri, oamenii s-au întors pe la casele lor. Potrivit informaţiilor oferite de Infotrafic, DN1 a fost aglomerat la orele prânzului, pe sensul de coborâre dinspre munte, în dreptul staţiunilor prahovene Azuga şi Buşteni.

Circulaţia s-a desfăşurat în coloană, cu o viteză de cel mult 50 de kilometri la oră. Referitor la circulaţia pe A2, poliţiştii constănţeni de la Serviciul Rutier au declarat că valorile de trafic vor creşte foarte mult spre după-amiază, atunci când probabil majoritatea celor aproximativ 20.000 de turişti care şi-au petrecut minivacanţa de 1 Mai la mare vor pleca spre casă.

Neatenţia la volan, viteza excesivă şi alcoolul au reprezentat în aceste trei zile de distracţie cauzele accidentelor înregistrate. În ziua de 2 Mai s-au înregistrat 24 de accidente, soldate cu 11 morţi şi 17 răniţi, iar la 30 aprilie şi 1 Mai, 34 de accidente, 6 morţi şi 32 de răniţi.

La Constanţa, în noaptea de vineri, între staţiunile Vama Veche şi 2 Mai, au avut loc două accidente, în care şi-au pierdut viaţa două persoane, iar alte 12 au fost rănite. Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Poliţei Rutiere, a declarat ieri "că cele mai multe persoane care şi-au pierdut viaţa în accidente sunt tineri a căror dorinţă de a conduce cu viteză nu a făcut decât să producă adevărate masacre pe şosele".

×
Subiecte în articol: special