x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Evaluare Naţională 2015. Elevii de clasa a VIII-a care aparţin minorităţilor vor susţine marţi evaluarea la limba maternă

Evaluare Naţională 2015. Elevii de clasa a VIII-a care aparţin minorităţilor vor susţine marţi evaluarea la limba maternă

22 Iun 2015   •   12:13
Evaluare Naţională 2015. Elevii de clasa a VIII-a care aparţin minorităţilor vor susţine marţi evaluarea la limba maternă
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images
Evaluare Naţională 2015. Absolvenţii de clasa a VIII-a aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine marţi evaluarea la limba maternă, potrivit calendarului aprobat de MECŞ.

Ultima probă, cea la matematică, va avea loc pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00, se vor putea depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada 27 - 29 iunie.

CITEŞTE ŞI:

Evaluare Naţională 2015, subiecte LIMBA ROMANA. Elevii au avut de scris despre BASM

Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V - VIII (25%).

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3 - 7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4 - 8 iulie.

CITEŞTE ŞI:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: TESTE şi MODELE de SUBIECTE la MATEMATICĂ pentru clasa a VIII-a


Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal.

Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie.

În perioada 9 - 11 iulie vor avea loc înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special, iar în 6 - 8 iulie repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi.

×