x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Expertul de imagine al staff-ului campaniei lui Traian Băsescu a folosit un film din care lipseau fotograme

Expertul de imagine al staff-ului campaniei lui Traian Băsescu a folosit un film din care lipseau fotograme

27 Noi 2009   •   00:00

Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, a declarat că imaginile în care preşedintele apare lovind un copil "sunt serios şi deliberat trucate", această filmare fiind "contrafăcută cu unicul scop de a-l lovi pe Băsescu în cursa pentru a obţine al doilea mandat".

Sever Voinescu a făcut apel la cei care deţin imaginile brute ale acestei înregistrări, care a fost făcută în 2004, la un miting electoral la Ploieşti, să le facă publice.

În continuare Lucian Blaga, director la Magma Advertising, a prezentat ziarişilor expertiza sa asupra imaginilor. El a declarat că imaginile sunt trucate, prezentând probe în acest sens.

În opinia acestuia, dovezile că filmul este trucat sunt poziţia anormală a mâinii lui Băsescu şi luminile care cad pe feţele personajelor.

"Există probleme în editare sau montajul acestor imagini. Când se apropie de Băsescu, apar pixeli pe bărbia femeii, şi se înegreşte" spune Blaga.

Interpelat telefonic la Realitatea tv, Lucian Blaga  a admis că filmul pe care l-a analizat a fost descărcat de pe internet, acesta având fotograme lipsă şi suferind transformări în urma convertirii la o calitate superioară.

Totodată, întrebat de moderatorii emisiunii dacă a fost implicat în campania electorală pentru PD Sector2, Lucian Blaga a negat această informaţie, după care a admis-o.

×
Subiecte în articol: special