x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Extratereştrii trebuie căutaţi pe Pământ

Extratereştrii trebuie căutaţi pe Pământ

de Sînziana Stancu    |    25 Ian 2010   •   00:00

Profesorul Paul Davies, fizician la Universitatea Arizona, va propune, cu ocazia unei apropiate sesiuni ştiinţifice, să se caute forme de viaţă extraterestră în primul rând pe Pământ, şi nu în spaţiu.



La reuniunea ştiinţifică de la Royal Society vor veni şi reprezentanţi ai NASA, ai Agenţiei Spaţiale Europene, precum şi ai Biroului pentru Probleme Spaţiale din cadrul ONU, pentru a marca împlinirea a 5 ani de la lansarea programului SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence). Profesorul Davies sugerează că "dovezile extraterestre" trebuie căutate în zonele de deşert, în jurul vulcanilor, în lacurile puternic sărate sau în văile uscate din Antarctica, adică acolo unde nu se poate duce o viaţă obişnuită, ci doar, cel mult, o luptă pentru supravieţuire, scrie The Telegraph. Acolo, afirmă cercetătorul american, s-ar putea găsi "ciudaţii" microbi despre care se crede că ar aparţine "biosferei întunecate". Un alt cercetător american, Felissa Wolfe-Simon, de la US Geological Survey, caută să afle dacă există vreo posibilitate ca arsenicul, descoperit în locuri contaminate, cum este Mono Lake, în California, ar putea să susţină forme de viaţă, la fel cum alte forme de viaţă folosesc fosforul.

La reuniune se va discuta şi despre modalităţile în care oamenii ar putea comunica cu eventuale inteligenţe extraterestre.

×
Subiecte în articol: special