x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Filmul unui scandal compromiţător pentru autorităţi

Filmul unui scandal compromiţător pentru autorităţi

de Mara Raducanu    |    26 Mar 2009   •   00:00
MARŢI, ORA 20:30. Cornel Ilie Şerban, şeful DGIPI, şi Petre Pitcovici, şeful Serviciului Operaţiuni, erau audiaţi la DNA, fiind reţinuţi ulterior pentru 24 de ore. Coincidenţă sau nu, pe fondul izbucnirii acestui scandal, surse din Ministerul de Interne avansează ideea că Dan Nica are de gând să desfiinţeze DGIPI şi să reorganizeze din temelii DGA, decizia survenind din cauza cumetriilor şi relaţiilor de rudenie existente în cadrul ministerului.

ORA 20:45. Conform unor surse judiciare, Şerban şi Pitcovici sunt acuzaţi de favorizarea infractorului, după ce ar fi încercat să intervină în  "operarea" mai multor dosare, printre care şi cel al rectorului Universităţii Agronomice, Ioan Alecu (foto), acuzat de abuz în serviciu în megaafacerea cu terenuri din Băneasa.

ORELE 22:30 - 23:45. Autorităţile emit ordonanţe de reţinere de 24 de ore pentru Cornel Ilie Şerban, Petre Pitcovici, Ioan Alecu şi Gabriel Popoviciu.

MIERCURI, ORA 10:00. Cutremurul de la Interne continuă. Dan Nica se deplasează  la sediul DGIPI, structură al cărei şef a fost reţinut de procurorii anticorupţie. Odată ajuns aici, i-a reunit pe toţi şefii direcţiilor şi a întrebat cine se ocupă cu Departamentul de Autoprotecţie din DGIPI. Se ridică Vasile Viorel, cel care ar fi trebuit să-l informeze pe ministru de CV-ul lui Şerban. Nica a cerut imediat poliţiştilor din sală să-l însoţească pe comi­sarul Viorel până la ieşirea din MAI, demiţându-l pe loc.

ORA 10:10. Cornel Şerban îşi înaintează demisia de la conducerea DGIPI.

ORA 10:30. DNA remite un comunicat în care se precizează că şeful DGIPI, Cornel Şerban, este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase.

ORA 11:00. La conducerea DGIPI este numit interimar Gelu Drăjneanu, consilier al ministrului de Interne în momentul izbucnirii scandalului şi fost inspector general adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ORA 11:30.
Dan Nica este anunţat că şi el va fi audiat  săptămâna viitoare în Co­mi­sia de Apărare a Camerei Deputaţilor. Deputatul PD-L Eugen Bădălan a cerut în şedinţa Comisiei ca ministrul să fie audiat în comisie în legătură cu "scandalul" de la DGIPI şi cu intenţiile acestuia de reorganizare a MAI.

×
Subiecte în articol: special DGIPI