x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Florin Piersic: "este de NEÎNLOCUIT!"

Florin Piersic: "este de NEÎNLOCUIT!"

06 Noi 2010   •   00:00
Florin Piersic: "este de NEÎNLOCUIT!"
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

"Aflând de câteva zile despre starea gravă în care se afla marele, unicul nostru poet Adrian Păunescu, vă mărturisesc că am răspuns la fiecare apel cu marea teamă de a nu primi o veste îngrozitoare, dar şi cu speranţa unei îmbunătăţiri a stării lui de sănătate. Cu această speranţă, am recitat, în faţa a 2.000 de oameni, la Sala Palatului, la sărbătorirea lui Gabriel Cotabiţă, poezia care cred eu că este vârful creaţiei artistice a lui Adrian Păunescu.

Din păcăte însă, în această dimineaţă (n.r. - ieri, 5 noiembrie), soţia mea mi-a spus despre teribila, nedreapta lui dispariţie. Scriindu-vă, cu dumneavoastră parcă aş face cronica unei morţi anunţate.

Adevărul este că sunt foarte marcat şi asta nu numai de pierderea lui, ci şi de faptul că parcă niciodată mai mult decât acum nu este atât de evidentă - am să spun din păcate un cuvânt dur - duplicitatea celor care astăzi se declară cutremuraţi de moartea lui şi cer pe bandă rulantă declaraţii peste declaraţii, făcând din această dispariţie un alt subiect de senzaţie, aceştia fiind aceiaşi care nu aveau vorbe destule să-l înjure, să-l pună la zid pentru tot felul de motive. E adevărat, vorbim aici de un om care avea calităţile şi defectele lui. Nimeni nu e perfect. Dar în faţa poporului român, vorbim de valoare. De marea valoare care a reprezentat-o poetul şi patriotul Adrian Păunescu.
Se spune deseori că nimeni nu este de neînlocuit. Eu, Florin Piersic, consider, declar că el, scriitorul, poetul, eseistul, sufletul şi mintea de OM care a scris şi spus cuvinte despre esenţa noastră, despre istoria noastră, despre sufletul nostru, despre sfinţii care sunt părinţii noştri, este de NEÎNLOCUIT. Da! Adrian Păunescu este de NEÎNLOCUIT." 

×
Subiecte în articol: special