x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gorj: Primarul care s-a dat în judecată pentru un spor

Gorj: Primarul care s-a dat în judecată pentru un spor

de Gabriela Mladin    |    10 Mar 2010   •   00:00
Gorj: Primarul care s-a dat în judecată pentru un spor

Un primar din Gorj a fost obligat de o instanţă judecătorească din Gorj să-şi plătească un spor de 75% din salariu pentru 24 de luni. Nu este o glumă, primarul comunei Săuleşti s-a dat în judecată pentru acordarea sporului, iar judecătorii l-au obligat să-şi acorde banii.



Primarul comunei Săuleşti, Constantin Drăghici (foto), membru important al Partidului Democrat-Liberal, este obligat printr-o hotărâre judecătorească emisă de Secţia Contencios Administrativ a Tribunalului Gorj să-şi acorde timp de 24 de luni un spor de 75% din salariu pentru muncă depusă la realizarea unui proiect pe infrastructură.

Mai exact, Uniunea Europeană a acordat finanţare pentru realizarea canalizării şi modernizarea unui drum în comună, după ce primarul şi şase funcţionari ai Primăriei au întocmit proiectul. Pentru că acesta a fost aprobat, echipa de lucru a considerat că trebuie remunerată pentru munca depusă. La fel şi judecătorii, care au decis acordarea acestor sporuri pentru doi ani de acum încolo.

FUNCŢIONARII, NEMULŢUMIŢI DE SPOR!
Astfel, pe hotărârea judecătorească, primarul Constantin Drăghici este obligat să-i plătească realizatorului de proiect, Constantin Drăghici, un spor de 75% din salariul încasat ca primar, respectiv 1.500 de lei în plus la salariu. Pentru funcţionarii Primăriei care au ajutat la întocmirea proiectului, 75% din salariu de încadrare înseamnă 450 de lei adăugaţi, sumă care-i nemulţumeşte. Consilierul juridic al Primăriei Săuleşti, Iustin Andriţa, este unul dintre aceştia:

"Nu înţeleg ce mare jaf se face la banul public, este vorba despre 450 de lei în plus la salariu. Asta înseamnă atac la banul public? Nu mai vorbim despre faptul că nu vom primi 24 de luni acest spor, ci pur şi simplu şase luni de acum încolo, pentru că au trecut câteva luni de la obţinerea proiectului. Bani avem pentru aceste sporuri, întrucât au fost prevăzuţi în buget", a declarat acesta.

Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Decizia judecătorilor nu este definitivă, dar executorie. Acest lucru înseamnă că primarul trebuie să-şi acorde, fără drept de apel, banii pentru sporuri. În acelaşi timp, căile de atac asupra sentinţei nu pot fi folosite. Aici se pune problema cine poate ataca sentinţa? În nici un caz primarul, care este şi reclamant, şi pârât.

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă