x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gri, gri, gri, iarnă gri...

Gri, gri, gri, iarnă gri...

de Oana Georgescu    |    18 Ian 2009   •   00:00
Gri, gri, gri, iarnă gri...

MANTOUL  •  SE ÎNTOARCE "REGELE SEZONULUI"
Dragi copii, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, iată că în acest sezon putem fi şi noi, în sfârşit, în pas cu moda! Cu tendinţele impuse la nivel mondial! Pentru că "griul" este vedeta incontestabilă a iernii 2009!



Deşi este momentul ţinutelor sobre, închise la culoare şi cât mai groase, cu toţii vrem să arătăm bine, astfel că oricine poate etala o imagine excelentă în acest sezon. Pentru eleganţă şi rafinament, stiliştii recomandă capa (stofă, lână, catifea sau piele) ca "must-have", tradiţionalistă sau avangardistă. Unii spun că poate înlocui paltonul… Totuşi un palton elegant, cu un croi care accentuează talia, cu mâneci ample, nasturi fantezie şi în nuanţe de gri face cât o… haină de blană superbă. În Bucureştii zilelor noastre, bineînţeles. Binecunoscuta creatoare Ana Zdravcu, supranumită şi "Regina mantourilor", pledează pentru paltoane şi mantouri care nu trebuie să lipsească din nici o garderobă. "Chiar dacă au diferite nuanţe de gri, de la cele mai deschise şi până la antracit, linia, croiul, detaliile de cusătură, nasturii, poziţionarea buzunarelor, fac… legea. Chiar şi îmbrăcată în gri poţi fi cea mai elegantă şi atrăgătoare persoană" – ne-a spus creatoarea preferată a balerinei Monica Alexandra Petrică, pe care o puteţi admira şi aplauda în spectacolul "Urban Kiss", în care joacă alături de Răzvan Mazilu pe scena Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian".

GRI ŞI PENTRU COPII.
Detalii practice, forme în tendinţe, croiala sofisticată, ţinute confortabile şi mai ales mult gri. Acestea ar putea părea atuurile unei colecţii vestimentare pentru adulţi. Majoritatea colecţiilor pentru copii lansate de casele de modă din întreaga lume reflectă o adaptare perfectă la moda adulţilor. Fie că este vorba despre colecţia "Lorie", inspirată de o binecunoscută cântăreaţă, adorată de adolescenţii din Franţa, sau de colecţia "Zidane", inspirată de celebrul "număr 10" din fotbal, adulat de puşti. Casa de Modă "Z" propune şi "Grain de Blé", o colecţie creată special pentru bebeluşi şi copiii de până la 2 ani, apoi "Mimi Couette", pentru fetiţe cu vârsta cuprinsă între 2 şi 8 ani, "YCC", pentru băieţi de 2-14 ani, şi "Lisa Rose", pentru puştoaice de 6 până la 14 ani. Se poartă culorile tari în tonuri calde şi reci şi ţinute accesorizate generos cu fermoare, nasturi, funde, tighele, broderii, serigrafii. Ţesăturile se combină în funcţie de culori şi imprimeuri, iar nasturii îmbrăcaţi în material sunt fixaţi în cele mai fanteziste moduri, chiar şi pe jeans. Sunt în vogă tween-set-ul, bluzele cu volane suprapuse, sarafanele şi rochiţele din jeans decorate cu tighele în culori constrastante. Pantalonii evazaţi, cardiganul fixat în talie cu un cordon din mătase, rochiile gogoşar, mânecile bluzelor bufante sau puloverele cu dungi în trei-patru nuanţe cromatice trebuie să facă parte din graderoba copiilor dumneavoastră. Hainele pentru băieţi sunt la fel de elaborate. "Z" propune puloverele cu "cotiere" marcate, vestele tricotate, pantalonii cu buzunare aplicate, hanoracul dungat, iar cămaşa are mâneci reglabile pentru două dimensiuni. Pantofii sunt sport şi se închid cu şireturi sau cu fermoare. Totul pentru o ţinută comodă, practică, modernă şi care trebuie să definească un stil vesel şi... gri pentru copii.

×
Subiecte în articol: tentaţii