x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gripa aviara in Romania: Prezenta virusului a fost confirmata

Gripa aviara in Romania: Prezenta virusului a fost confirmata

13 Oct 2005   •   00:00
Gripa aviara in Romania: Prezenta virusului a fost confirmata

"Cei trei experti trimisi de catre Comisie in Romania luni au confirmat ca virusul gripei aviare H5 a fost detectat in testele efectuate pe doua probe prelevate de la o gaina si de la o rata ridicate dintr-o gospodarie suspecta din zona Deltei Dunarii. Descoperirea a fost confirmata prin utilizarea reactivilor adusi de expertii UE de la laboratorul oficial al Comunitatii. Este necesara efectuarea de teste ulterioare pentru a stabili daca virusul in discutie este tinand cont de faptul ca prezenta virusului in Romania a fost confirmata, Comisia va adopta acum aceleasi masuri care au fost deja luate in cazul Turciei inca de luni, ceea ce inseamna ca vor fi interzise importurile de pasari vii, carne de pasare si produse derivate.

Joi, 13 octombrie va avea loc o reuniune de urgenta a Comitetului Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea Animalelor pentru a analiza situatia. Intre timp, Laboratorul Oficial al Comunitatii pentru Gripa Aviara din Weybridge, Marea Britanie va putea confirma sau exclude posibilitatea ca virusul izolat in Turcia sa fie tulpina H5N1.

Comisia va furniza presei ultimele informatii in legatura cu cele mai recente evolutii joi, 13 octombrie, la conferinta de presa zilnica ce are loc la pranz (CET) in cladirea Berlaymont din Bruxelles."

UNIUNEA EUROPEANA
Delegatia Comisiei Europene in Romania
Bruxelles, 13 octombrie 2005

×
Subiecte în articol: eveniment