x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "I-am abandonat spre binele lor, ca să îi protejez"

"I-am abandonat spre binele lor, ca să îi protejez"

de Carmen Plesa    |    25 Apr 2009   •   00:00
"I-am abandonat spre binele lor, ca să îi protejez"
Sursa foto: MASSIMO PINCA /AP/Agerpres

O tânără germană care şi-a abandonat copiii într-o pizzerie din Italia şi a hoinărit vreme de câteva zile împreună cu iubitul, mâncând resturi din gunoaie şi bând apă din sistemele de irigaţii, încearcă să explice că tot ce a făcut a fost spre binele copiilor. Femeia nu înţelege de ce va fi decăzută din drepturile părinteşti.

Şi-a părăsit într-o pizzerie din Aosta, Italia, cei trei copii pentru că aceştia începuseră să plângă de foame. Aşa s-a justificat nemţoaica Ina Caterina Remhof, de 26 de ani, în faţa autorităţilor italiene, când a fost pusă să explice de ce ea şi iubitul ei, Sascha Schmidt, de 24 de ani, au părăsit copiii. Ina a mai spus că au plecat din Germania ca să facă o vacanţă la mare, dar că li s-au terminat banii.

Cei trei copii, care au 7 luni, 2 şi 4 ani, au fost lăsaţi duminică la o masă dintr-o pizzerie din Aosta. Ina a izbucnit în plâns când a fost anunţată că autorităţile germane au decăzut-o din drepturile părinteşti. "Nu credeam că se va întâmpla aşa, voiam doar să-i protejez. Eram sigură că îi vor repatria în Germania şi că îi voi recupera acolo", a spus tânăra.

Ea a mai povestit că după ce i-a părăsit pe copii a vagabondat cu Sascha în jurul localităţii Aosta, au mâncat fructele din pubelele supermarket-urilor şi au băut apă de la sistemele de irigaţii. Intenţia ei era ca, atunci când s-ar mai fi liniştit lucrurile, "să strângă ceva bani cerşind şi să se întoarcă acasă pentru a-şi îmbrăţişa copiii".

Cuplul de germani a fost găsit într-un loc de picnic, aflat la câţiva kilometri de Aosta. Aveau o geantă în mână şi rucsacuri în spate. I-a observat o patrulă de poliţie. Când i-au văzut pe oamenii legii, Ina Caterina Remhof şi Sascha Schmidt, ambii din Finnentrop (Germania), au avut o mică tentativă de a fugi, "dar au renunţat şi ne-au urmat cu capetele plecate", a povestit unul dintre poliţişti.

Celor doi le-a fost comunicat că sunt cercetaţi pentru abandon de minori. Bărbatul a fost reţinut pentru că autorităţile germane au emis pe numele lui un mandat de căutare internaţională. Sascha este oficial, deţinut, dar a plecat cu o învoire din închisoare şi nu s-a mai întors la penitenciar. Femeia este cercetată în libertate, şi se încearcă găsirea unui adăpost pentru ea. Nu-şi va putea vedea copiii, care au fost încredinţaţi serviciilor sociale şi care urma aseară să fie repatriaţi la cererea autorităţilor germane.

După ce au părăsit copiii, duminică, Ina şi Sascha au vagabondat timp de patru zile în jurul localităţii Aosta. Au furat un motoscuter, care a devenit casa lor. Pentru că nu mai aveau nici un ban, au vândut unul dintre telefoanele mobile ca să cumpere mâncare.

"I-am văzut marţi după-amiază, pe la ora 18:30, lângă casa mea. Stăteau într-un motoscuter. Am încercat să vorbesc cu ei, i-am întrebat dacă au nevoie de ceva, dar nu am reuşit să ne înţelegem", a povestit Manuela Bionaz, o italiancă care locuieşte în Quart, lângă Aosta.

După o zi însă, cuplul a dispărut, iar italianca şi-a dat seama cine sunt cei doi, după fotografiile publicate de presă. Ea a povestit totul Poliţiei. Oamenii legii au cercetat locul unde fusese oprit motoscuterul şi au descoperit chiştoace de la aceeaşi marcă de ţigări care fusese găsită şi în maşina pe care cei doi o abandonaseră în faţa pizzeriei unde părăsiseră copiii.

Manuela Bionaz le-a spus poliţiştilor şi în ce loc şi-ar fi putut găsi adăpost cei doi, iar la puţin timp cuplul a fost oprit de patrulă.

DRAMA DE FAMILIE DIN UMBRA FUGII
În timp ce-i căutau pe cei care au abandonat copiii, poliţiştii au descoperit, pas cu pas, trecutul dramatic al celor doi. Ina Caterina Remhof şi proaspătul ei iubit, Sascha Schmidt, sunt amândoi din Nord Westfalia. La 26 de ani, femeia a născut deja patru copii. Unul dintre ei, o fetiţă, a fost ucis chiar de soţul legitim al Inei.

Din 2007, bărbatul a fost încarcerat pentru fapta sa. Sascha, iubitul ei, avea probleme cu drogurile şi era căutat de Poliţia germană,  pentru că nu s-a mai întors la închisoare după ce primise o învoire. Probabil acesta a fost unul dintre motivele pentru care a ales să fugă în străinătate. În jurnalul ei, Ina îl descrie ca un "un băiat bun, care poate deveni însă agresiv şi violent în crizele cauzate de abstinenţă". Potrivit presei italiene, Sascha era coleg de celulă chiar cu soţul Inei.

VOIAU LA MARE, DAR N-AU MAI AVUT BANI
Cuplul se pare că a intrat în Italia la 14 aprilie. Plănuiseră să meargă la mare, a spus Ina Remhof. Însă ultimii bani şi i-au cheltuit pe benzină şi nişte paste, a căror resturi au fot găsite în maşină. În urmă cu o săptămână, sătui de frigul din maşina pe care o foloseau cu toţii şi ca dormitor, şi ca bucătărie, s-au cazat la un han, dar n-au avut cu ce plăti.

Duminică seară au intrat într-o pizzerie, au mâncat, apoi au ieşit din local sub pretextul că vor să fumeze. Nu s-au mai întors, iar copiii care plângeau la masă le-au atras atenţia celor prezenţi în restaurant.
Mama Inei anunţase Poliţia germană în urmă cu două săptămâni că fiica şi cei trei nepoţi au dispărut.

Bunicii au fost cei care au venit ieri în Italia să-i vadă pe copii şi se pare că tot ei vor fi cei care îi vor lua pe copii în îngrijire, după ce minorii vor trece mai întâi pe la serviciile sociale din Germania.

×
Subiecte în articol: special copiii sascha