15:25 • Poliţiştii bucureşteni, sprijiniţi de lucrători SPIR, au ridicat 16 persoane căutate pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de descinderi făcute, miercuri dimineaţă, în Capitală
Procurorii şi poliştii au relatat, într-o conferinţă de presă, cum a fost prinsă reţeaua condusă de Vasile Fierbântu, cunoscut drept Sile Pietroi, după ce forţele de ordine au făcut 25 de percheziţii, miercuri dimineaţă. Au fost ridicate şi duse la sediul poliţiei 16 persoane care fac parte din această reţea ce se ocupa cu infracţiuni de violenţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bucureşti, comisar Christian Ciocan.
"Începând cu luna octombrie anul trecut, mai exact la data de 2 octombrie, la sectorul 3 poliţie a fost depusă o plângere pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În acel moment au început şi investigaţiile (...). Aş vreau doar să mai precizez că, în această dimineaţă (n.r. miercuri), au fost efectuate simultan 25 de percheziţii la locaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, respectiv comunele Glina, Căţelu şi Pantelimon. Nu s-a opus rezistenţă. Mai multe persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Capitalei şi se află în acest moment în cercetări", a afirmat comisarul Ciocan.
La rîndul său, procurorul Maximilian Bălăşescu a declarat că reţeaua lui Sile Pietroi acţiona în Glina şi ar fi încercat să pătrundă şi în Bucureşti.
"Anturajul lui (n.r. Sile Pietroi) se bazează în primul rând pe relaţii de rudenie, majoritatea fraţilor lui fac parte din această familie, plus prieteni care în general au fost sportivi, gen Gigi Boxeorul, Dan Tramvai şi Purice Toacă", a declarat procurorul.
Procurorul a relatat cum s-a ajuns la această reţea. "În cursul anului 2007, mai precis în 2 octombrie, Sectorul 3 a fost sesizat cu o plângere privind infracţiunea de înşelăciune şi şantaj, constând în inducerea în eroare a unei persoane să cedeze un contract de leasing privind 6 autoturisme. Când persoana şi-a dat seama că a fost înşelată, învinuitul Sile Pietroi împreună cu alte persoane din anturajul lui care sunt cercetate au încercat să îl intimideze urmărind victima, prin locuri publice, respectiv magazine sau chiar la domiciliul acestuia, atrăgându-i atenţia că în cazul în care încearcă să-ţi recupereze aceste autoturisme care au ajuns în posesia lui, va avea repercursiuni această acţiune a lui. Deci cu alte cuvinte să nu reclame organelor de poliţie", a declarat Maximilian Bălăşescu.
Procurorul Maximilian Bălăşescu a declarat că există informaţii privind legături ale acestei reţele cu oameni politici în campania electorală. Acestea urmează să fie verificate.
Procurorul a afirmat că s-a reuşit strângerea a încă 11 plângeri, care se refereau la fapte de violenţă, respectiv tâlhării, lipsiri de libertate, tentative de omor calificat, loviri şi alte violenţe, precum şi la ultraj contra bunelor moravuri.
AUDIO
Pregătirea acţiunii
"Îi luăm p-aştia?"
"Să-l bat să-l înnebunesc?"
"Da' să dai bine! Hai că vin acum!"
Bătaia
"Lasă-l bă! Stai cuminte! E maşina noastră, eşti nebun?"
Explicaţii
"Ce-ai făcut mă? Era mai mulţi?"
Aplanarea conflictului
"Spune-le la ăia să dea banii"
- click pentru a asulta discuiile telefonice interceptate de Poliţia Capitalei
Citește pe Antena3.ro