x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Info

Info

18 Iun 2006   •   00:00

Eticheta - Doi cai tragand de pantaloni

Desenul cu cei doi cai tragand de o pereche de blugi, de pe eticheta Levi’s, a fost folosit pentru prima oara in 1886. Cu timpul, pielea din care era facuta a fost inlocuita: noile masini de spalat automate ale anilor ’60 o distrugeau. Eticheta a devenit o emblema de neegalat pentru diversele tipuri de jeans.

Inventie - De la capestre la capse de marca

Nasturii si capsele, oricat de mici ar parea, sunt de "marca". Cele mai multe au numele producatorului inscris pe ele. Inventia ii apartine tot lui Levy Strauss, care avea probleme cu cusaturile de la buzunarele pantalonilor de miner: se rupeau prea repede. Unul dintre croitorii iscusiti ai lui Strauss s-a orientat spre micile cerculete metalice care se foloseau pentru capestrele cailor.

Denim-plus / Festivalul blugilor de toate felurile

In fiecare an, la 1 mai, la Seul, Coreea de Sud organizeaza Festivalul blugilor, motiv de distractie si etalare a celor mai fistichii haine din indragitul material. In 2005, festivalul s-a bucurat de "prezenta" unei perechi de blugi imense, "Big Jean" marca Levy’s (30 de metri inaltime). Impozantul articol figureaza in Cartea Recordurilor".
×
Subiecte în articol: tentaţii