x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Info inundatii

Info inundatii

23 Sep 2005   •   00:00
CONCLUZII LA MARACINENI. Vina principala pentru producerea celor doua accidente de munca inregistrate miercuri pe santierul de la Maracineni apartine victimelor, informeaza Mediafax. Prezenta muncitorului decedat la locul in care s-a produs accidentul nu era justificata, iar in cazul celui de-al doilea eveniment, muncitorul care a cazut in gol nu purta echipament de protectie. Miercuri, un muncitor a murit, iar un altul a fost grav ranit in urma a doua accidente de munca produse pe santierul amenajat la Maracineni.

BUZAU. Ploile torentiale din ultimele trei zile au afectat la Buzau zece localitati, cele mai mari pagube fiind consemnate in infrastructura, transmite Rompres. La Colti, pe drumul comunal 71 Colti - Alunis, circulatia vehiculelor a fost intrerupta din cauza alunecarilor de teren. Pe raza localitatii Catina au fost distruse podul si drumul care asigura accesul din satul Corbu catre satul Lera, precum si cablurile telefonice din zona. La Sarulesti a fost distrus podul de tuburi ce asigura legatura intre satele Sarulesti si Sari, circulatia rutiera pe acest sector fiind interzisa.

AJUTOARE. Zece miliarde lei vechi din bugetul Festivalului si Concursului International "George Enescu" vor fi donati persoanelor afectate de inundatii, a declarat ieri Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor. Fondurile pentru organizarea festivalului au fost stabilite prin hotarare de guvern, suma necesara ridicandu-se la circa 19,37 milioane lei (193,7 miliarde lei vechi).

TRASEU DE RALIU MODIFICAT. Traseul Raliului Bucuresti - Giurgiu si retur a fost modificat pentru prima data in ultimii 101 ani, din cauza ploilor care au inundat DN 5 in dreptul localitatii Adunatii Copaceni, transmite Rompres. Cursa omagiala, la care au participat ieri zeci de masini de epoca, s-a desfasurat pe traseul Bucuresti - Ghimpati - Giurgiu. Este pentru prima data de la 22 septembrie 1904 cand nu se foloseste traseul Bucuresti - Calugareni - Giurgiu.

COVASNA. Apele s-au retras in mare parte din zonele afectate de inundatii din judetul Covasna, a declarat ieri-dimineata prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin. In ceea ce priveste cele trei scoli inchise din cauza inundatiilor in zona Buzaielor, prefectul a afirmat ca elevii se vor putea intoarce la cursuri cel mai probabil luni. In orasul Intorsura Buzaului, un pod peste raul Buzau a fost avariat, motiv pentru care circulatia vehiculelor pe pod a fost interzisa.

DOLJ. Autoritatile iau in calcul posibilitatea cumpararii, din Belgia, a unor locuinte tip vagon pentru familiile de sinistrati, avand in vedere vremea nefavorabila si timpul scurt ramas pana la venirea iernii pentru reconstruirea locuintelor distruse. Pretul unei astfel de locuinte variaza intre 2.000 si 3.000 de euro. Ca urmare a ploilor abundente cazute in Dolj in perioada14-19 august, au fost afectate 739 de case.

×
Subiecte în articol: eveniment