Carmen Brumă pare că a ajuns în cea mai frumoasă perioadă a vieţii ei, atât în plan personal, cât şi profesional. Bruneta şi Mircea Badea formează de 16 ani unul dintre cele mai sudate şi mai discrete cupluri din showbizul românesc, iar de doi ani şi jumătate ei sunt părinţii unui băieţel vesel, Vlăduţ. În plan profesional, Carmen pare că şi-a găsit locul ideal la Happy Channel, un post dedicat în mare măsură publicului feminin, unde prezintă “Happy Day” şi “Happy Night”, alături de Criss, Vlad şi Rapha.
Jurnalul Naţional: Eşti expertă în alimentaţie sănătoasă şi sport. De unde aceste pasiuni?
Carmen Brumă: Nu sunt expertă, sunt interesată, preocupată şi uneori pasionată. Am avut o experienţă cu multe kilograme în plus în adolescenţă, am făcut numeroase emisiuni de sănătate, nutriţie, stil de viață sănătos, am studiat, am scris cărţi şi am conceput programe de slăbit. Asta ar fi, pe scurt, povestea “pasiunilor mele”.
Te simţi responsabilă pentru sănătatea românilor? Simţi că trebuie să-i ajuţi să aibă un stil de viaţă sănătos?
Nu mă simt responsabilă. Eu fac emisiuni de televiziune în care vorbesc cu specialişti despre sănătate, prevenţia bolilor şi stil de viaţă sănătos. Dacă aceste informaţii sunt de folos, mă bucur. Asta simt.
Cum decurge o zi din viaţa ta?
În mare, trezirea la 5.30, mic dejun, antrenament, filmări pentru “Happy Life by Carmen Brumă” de la Happy Channel, program cu Vlăduţ.
Cum e viaţa alături de Vlăduţ?
Frumoasă, provocatoare, surprinzătoare şi câteodată epuizantă.
“Durul” Mircea se topeşte în preajma micuţului?
Da, se topeşte. (râde)
Dacă Mircea nu era fan al sportului, crezi că reuşeai să îl dai pe brazdă?
Cu siguranţă.
Voi doi sunteţi mediatizaţi separat, dar aţi ales să vă protejaţi viaţa de cuplu şi să v-o trăiţi discret. De ce?
Pentru ca aşa am simţit.
Ai avut o dispută cu adepţii dietelor vegetariene legat de consumul cărnii în cantităţi moderate. Îţi menţii afirmaţiile? De ce trebuie consumată carnea?
Disputa era legată de consumul de proteine animale, de care eu cred că avem nevoie, pentru ca organismul nostru să funcţioneze optim. Şi, da, cred că trebuie să mâncăm şi carne, în cantităţi moderate, dintr-o sursă sigură, dacă se poate, şi preparată corect.
Eşti Happy?
Da, dar cu program! (râde) De luni până joi, de la 8.30 şi de la 23.20, vinerea -de la 8.30, iar sâmbăta -de la 9.00, pe Happy Channel!
Cum te înţelegi cu echipa de la “Happy Day”? Ce ai găsit la acest canal TV faţă de altele?
Foarte bine, cred că a fost dragoste la prima vedere. Am găsit în primul rând o compatibilitate între mesajele noastre şi modalităţile de transmitere, plus un public feminin dornic de informaţie legată de tot ce înseamnă stil de viaţă sănătos.
Cum te descrii în trei cuvinte?
Om de televiziune.
Mai ştii rusă? Ţi-a ajutat la ceva?
Un pic. Da, în vacanţe, dacă vorbeam ruseşte eram mai bine privită.
Ai scris mai multe cărţi. Cum au fost percepute de public? Mai ai altele în plan?
Neaşteptat de bine. Sunt mândră şi recunoscătoare că programul meu “3 S -Suplă, Sănătoasă, Sătulă” (carte şi dvd) a atins un record de vânzări. Da, planuri există.
În adolescenţă a avut 86 kg
Carmen arată perfect, însă lucrurile nu au stat mereu aşa. În adolescenţă, familia ei s-a mutat la Moscova, fapt pentru care bruneta a intrat în depresie. “Aveam aproape 16 ani când tatăl meu, care se decisese să accepte postul de ataşat militar la Ambasada României la Moscova, a hotărât că este riscant să-şi lase odrasla adolescentă în ţară, nesupravegheată. Cred că a făcut bine, pentru că n-am luat-o pe căi greşite, dar am luat în schimb 30 de kilograme în plus. Proaspăta Miss Boboc s-a trezit, aproape peste noapte, cu 86 de kilograme. Mi-au fost suficiente doar două luni”, a dezvăluit Carmen, în cartea ei, problemele pe care le-a avut în capitala Rusiei.
Ce alimente nu trebuie să lipsească toamna din meniu
Odată cu venirea toamnei, Carmen Brumă spune că 5 alimente nu trebuie să lipsească din meniul nostru zilnic. Iată care:
1. SFECLA ROŞIE, crudă în salate sau coaptă, are efecte remineralizante şi revigorante. Combate anemia şi stimulează funcţionarea ficatului, întăreşte imunitatea. Ea mai poate fi consumată ca suc presat la rece, făcut cu ajutorul unui storcător: 200 g sfeclă roşie, 150 g pere, 100 g broccoli, 1-2 cm de ghimbir, 50 ml apă plată.
2. DOVLEACUL este o sursă bogată de betacaroten, fier, zinc, potasiu, fibre cu efect antioxidant, anticancerigen şi de reglare a tensiunii arteriale. Semințele (neprăjite, necoapte), consumate cu tot cu coajă, sunt utile pentru combaterea paraziţilor intestinali şi prevenţia cancerului de prostată.
3. STRUGURII au puternic efect antioxidant, stimulează sistemul imunitar, ajută sistemul digestiv şi pe cel urinar. Pot fi consumaţi chiar ca aliment unic, dar nu mai mult de 1-2 zile.
4. BROCCOLI este una dintre cele mai puternice legume cu rol în prevenţia cancerului. Conţine vitamina C, fier, calciu, betacaroten şi un fitonutrient (sulforaphanul) care distruge bacteria Helicobacter Pylori, responsabilă de apariţia ulcerului.
5. NUCILE, deşi au multe calorii, compensează prin bogaţia de vitamine B, E, minerale, proteine vegetale, acizi grași şi fibre. Ideal este să mănânci miezul păstrat în coajă până în momentul consumului şi să nu depăşeşti 5-6 nuci pe zi.