x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult"

0
Autor: Paul Bardasu 12 Feb 2017 - 11:14
Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii "Chefi la cuţite": "Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult" MIHAI STETCU
Vezi galeria foto


Cei mai simpatici chefi din ţară şi aventurile lor culinare revin de săptămâna viitoare pe micul ecran. Al treilea sezon al show-ului "Chefi la cuţite", cel mai de succes show al Antenei 1, debutează luni, 13 februarie, de la ora 20.30. L-am provocat pe Cătălin Scărlătescu să ne spună când crede că va câştiga şi el emisiunea-concurs, dar şi cum reuşesc cu toţii să-i ţină pe fani "lipiţi" de televizor.

 

Jurnalul Naţional: Primele două sezoane au fost câştigate de Chef Dumitrescu şi de Chef Bontea. A venit şi rândul tău? Ce atuuri ai şi cum o să-i învingi?

Cătălin Scărlătescu: Le pun ceva în cafea. Glumesc! Atuul meu e că mi-am ales concurenții mai bine decât ei și că voi avea cel puțin patru semifinaliști, la cum văd eu lucrurile în momentul ăsta.

În sezonul trecut aţi obţinut audienţe enorme. Care este "reţeta" unei emisiuni de succes?

Păi, ai trei bucătari simpatici și îi pui la TV și gata, s-a rezolvat! Glumesc, desigur. Nu sunt specialist în TV, dar cred ca e vorba de colaborarea dintre noi trei și restul echipei, cred că această relație, faptul că suntem împreună de atâta vreme, chimia dintre noi duce la aceste rezultate. E vorba de echipă.

Este românul priceput în bucătărie? Ce face bine şi ce face rău?

Ca să nu stricăm regula, românul e bun la toate, nu doar în bucătărie. Românul gătește bine, dar mânâncă prea mult. Mâncarea la noi e destul de bună, dar e consumată în cantități mult prea mari.

De când eşti la televizor, ce crezi că au învăţat telespectatorii de la tine?

Au învățat să nu mai pună bucătarul pe ultimul loc, să se adreseze cu apelativul „chef”, să înțeleagă că bucătarul e un fel de medic: dacă ai un bucătar foarte bun pentru o perioadă lungă de timp și el știe cum să te hrănească, nu treci pe la doctor.

 

Renunţaţi la deschiderea unui restaurant!

Ce sfaturi ai pentru cineva care vrea să-şi deschidă un restaurant? Dar pentru cineva care vrea să devină Chef?

Pentru cine vrea să-și deschidă restaurant, sfatul meu e să nu o facă. E o bătaie de cap foarte mare. E valabil oriunde în lume, industria hospitalității e o chestie foarte fină și interpretabilă. Pentru cine vrea să ajungă chef, sfatul meu este să muncească mult, să-și dorească din tot sufletul să facă meseria asta și să se apuce de tânăr. Dacă face asta și nu urmărește în primă fază doar partea financiară, o să ajungă un chef de succes. Dacă va avea și un manager bun, va face și bani.

Care este secretul unei mâncări de nota 10? Cât contează aspectul, cât contează gustul?

Toate contează. Nu merge una fără alta. E important ca mâncarea să și arate bine, pentru că prima oară o vezi, apoi o guști.

E adevărat că gustul mâncării iese în funcţie de starea bucătarului?

Nu. Este foarte puțin probabil ca mâncarea să iasă altfel dacă bucătarul e supărat. Importante sunt ingredientele, calitatea lor, ordinea lor și timingul.

 

De ce are succes la fete: e băiat tânăr, frumos și liber

Ai cea mai mare trecere în rândul participantelor la Chefi la cuţite, unele venind la preselecţii special pentru tine. Care este secretul? Se mai oftică colegii tăi de platou?

Nu există niciun secret, eu sunt un băiat tânăr, frumos și liber. Ei sunt „urâți” și ocupați. Se mai supără, dar n-am ce să le fac. 

Eşti printre cei mai cunoscuţi burlaci din ţară. Când intri în "rândul lumii"?

Nu e după mine.

De la cine ai învăţat meserie?

De la toţi oamenii buni cu care am lucrat.

Când va obţine un restaurant din România o stea Michelin? De ce nu avem încă?

Să mai treacă vreo 20 de ani. Hai, bine, să nu fiu atât de rău, să zicem doar că în următorii 12 ani nu o să avem. Pentru că nu ne dorim. Faptul că ies câțiva prin media și spun că vor face, nu ajută cu nimic. Important nu e să vorbești, ci să faci.

E invidie printre Chefii din România?

Da, este.

Citeşte mai multe despre:   chef catalin scarlatescu,   Chefi la cuțite

 



Mai multe titluri din categorie

EXCLUSIV. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, declarații tulburătoare: „Azi suntem obligați să fim mici, fiindcă nu mai avem oameni de stat și nici strategie națională”

EXCLUSIV. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, declarații tulburătoare: „Azi suntem obligați să fim mici, fiindcă nu mai avem oameni de stat și nici strategie națională”
Galerie Foto Prilejuit de Ziua Națională a României, dialogul cu istoricul Ioan-Aurel Pop, președinte al Academiei Române și una dintre puținele voci limpezi și neatârnate ale prezentului nostru răscolit de incertitudini,...

Marea Unire din 1918, în plină molimă. Mărgele din usturoi, în loc de mască 

Marea Unire din 1918, în plină molimă. Mărgele din usturoi, în loc de mască 
Unul dintre cele mai importante momente din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, la 1 decembrie 1918, a avut loc tot în timpul unei pandemii, şi...

Viața politică și luptele pentru guvernare în anul Marii Uniri și asemănările epocii cu războaiele de astăzi pentru putere

Viața politică și luptele pentru guvernare în anul Marii Uniri și asemănările epocii cu războaiele de astăzi pentru putere
Istoria este rotundă și se repetă, este o un proverb popular. Proverb care se aplică, pare-se, ad-litteram când vorbim despre politica din România. Între ianuarie 1918, anul Mari Uniri, și sfârșitul anului...

Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste va fi gata, în doi ani, la Timișoara și costă 1,1 milioane de euro

Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste va fi gata, în doi ani, la Timișoara și costă 1,1 milioane de euro
Ministerul Culturii a finalizat, la mijlocul acestei luni, licitația privind atribuirea unui contract referitor la elaborarea documentației și execuția lucrărilor pentru amenajarea, la Timișoara, a Muzeului...

Exclusiv: Black Friday la Poliție. Spirala chestorilor, de Ziua Națională

Exclusiv: Black Friday la Poliție. Spirala chestorilor, de Ziua Națională
Galerie Foto A fost „Black Friday” la avansări în grad, de Ziua Națională a României. In acest an, printre cei propuși la grade înalte se numără personaje ciudate: un chestor in cadrul Ministerului de Interne - abonat...

Bazele de date ale deținuților din România, rescrise de o firmă care a dezvoltat, pentru OMS, platforma de distribuție a vaccinurilor anti-COVID

Bazele de date ale deținuților din România, rescrise de o firmă care a dezvoltat, pentru OMS, platforma de distribuție a vaccinurilor anti-COVID
Galerie Foto Compania deținută de omul de afaceri Mihai Matei, președinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii, a primit, recent, de la Administrația Națională a Penitenciarelor un contact de peste...

Dezvoltarea capacităților de producție în industria alimentară trebuie să devină prioritară

Dezvoltarea capacităților de producție în industria alimentară trebuie să devină prioritară
Interviu cu Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” Fără capacități de prelucrare a materiei prime, valoarea producției în anul...

Polițiștii din Argeș - supărați pe sindicatul de la București și pe legile care le mănâncă banii

Polițiștii din Argeș - supărați pe sindicatul de la București și pe legile care le mănâncă banii
Conflict între polițiști și sindicaliști, în Argeș. Oamenii legii le cer socoteală celor care îi reprezintă. Un ofiţer din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti a postat un mesaj public în care își arată dez...

Miniștrii Guvernului Ciucă locuiesc într-un hectar de case, dețin 343.000 de metri pătrați de pământ și au în conturi câteva milioane de euro

Miniștrii Guvernului Ciucă locuiesc într-un hectar de case, dețin 343.000 de metri pătrați de pământ și au în conturi câteva milioane de euro
Galerie Foto Cabinetul PNL-PSD-UDMR, condus de generalul Nicolae Ciucă și căruia, mâine, Parlamentul României îi va acorda votul de învestitură, este putred de bogat, pe persoanele fizice care îl compun. Cei 23 de membri ai...

Roman: Rotația premierilor PNL și PSD, în baza unui gentlemen's agreement

Roman: Rotația premierilor PNL și PSD, în baza unui gentlemen's agreement
Ministrul desemnat al Digitalizării, Florin Roman susține că PNL și PSD mai au de lucrat la capitolul încredere. El mai spune că rotația premierilor se va produce în baza unui gentlemen's...

Alexandru Odobescu, o moarte învăluită în misterul unui amor cu năbădăi

Alexandru Odobescu, o moarte învăluită în misterul unui amor cu năbădăi
Galerie Foto Dependent de morfină, viciu căpătat în Franța, în urma unui tratament medical prescris împotriva gutei, Alexandru Odobescu (1834-1895) mai avea o slăbiciune: femeile tinere. Combinația droguri + dame frumoase...
Serviciul de email marketing furnizat de