x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Florența Dăscălescu, producător: „Te cunosc de undeva” te disciplinează. Este ca un fel de „armată”

Florența Dăscălescu, producător: „Te cunosc de undeva” te disciplinează. Este ca un fel de „armată”

11 Apr 2016   •   23:03
Florența Dăscălescu, producător: „Te cunosc de undeva” te disciplinează. Este ca un fel de „armată”
Sursa foto: Mihai Stetcu

Florenta Dascalescu este producătorul unuia dintre cele mai longevive si de succes show-uri ale Antenei Te cunosc de undeva. Ea este mâna de fier învelită într-o mănușa de catifea, sufletul întregii echipe, omul iubit și respectat de toti cei cu care lucrează. Florența Dăscălescu povestește, în interviul de mai jos, cum, cu o echipă mică, a reușit sa construiască un show, împreună cu Augusta Lazarov, care a ajuns la cea de al nouălea sezon și are audiențe în creștere.

 

Te cunosc de undeva este una dintre cele mai de succes producții ale Antenei 1. Și nu doar că este o emisiune iubită, audiențele sunt, de fiecare dată, excelente. Ați avut încredere de la început că acest show va avea succes?

 Am preluat această emisiune de la sezonul 2. Când mi s-a propus, am fost extrem de emoționată, pentru că acest format mi-a reamintit de emisiunea “Ploaia de stele” (în această emisiune, oamenii obișnuiți, nu vedete cum sunt aici, se transformau prin machiaj și costume într-un personaj).  Ca producător, întotdeauna visezi să ai audiențe mari, deoarece aceste audiențe oglindesc munca unei intregi echipe. Intotdeauna ai emoții, nu știi cum va primi și aprecia publicul o asemenea emisiune, în care bărbații se îmbracă în femei, se urcă pe tocuri, se machiază și se rujează și cântă cu voce subțire. 

Am avut emoții, am pornit cu pași mici, dar, pe parcurs, lucrurile au evoluat, ne-am format un public fidel și audiențele au tot crescut. Iată-ne ajunși la sezonul al IX-lea, cu audiențe în creștere. Suntem prima țară din lume care a produs atât de multe sezoane. Noi, cu o echipă mică, cu care am început această emisiune, o echipă tânără și dinamică, creativă, de care sunt foarte mândră, pentru că am reușit să realizăm aceste lucruri.

 

Show-ul este un format Endemol, dar, în general, cele mai multe dintre formatele internaționale trebuie adaptate la piața din România. Ce “îmbunătățiri” ati adus acestui show pentru ca publicul să-l iubeasca?

In primul rand, am incercat sa facem publicul sa inteleaga ca, in aceasta emisiune, vedetele se joacă serios. Apoi, în fiecare sezon, am venit cu noutăți, altfel nu cred ca puteam rezista pe piața din România pentru că studiile relevă că publicul din România este foarte pretențios și se plictisește repede. Păstrăm o legătură foarte strânsă cu telespectatorii, ne scriu și ne felicită sau ne critică, sunt de acord cu alegerile juriului sau nu, nu le plac anumiți concurenți sau îi idolatrizează pe alții. Publicul dă note înainte ca juriul să înceapă să le acorde!

Apoi, am adus diverse vedete în juriu (cântăreți renumiți, actori), care la rândul lor s-au “transformat” într-un personaj, am creat diverse momente cu juriul,pentru ca publicul să înțeleaga că vorbesc în cunoștință de cauză, am realizat duete cu diverși concurenți care nu mai cântaseră niciodată împreună până atunci, am pus în scenă piesele trupelor anilor ’90 care au fost un deliciu pentru public, am realizat duete emoționante cu membrii familiei concurenților, câteodată, oameni care nu mai cântaseră niciodată sau chiar nu mai fuseseră niciodată într-o emisiune Tv, pe o scenă. În acest sezon nouă, trăim momente emoționante, tributuri aduse unor mari cântăreți români, dispăruți, puse în scenă live, de către trupa FreeStay, Florin Ristei și concurenții din acest sezon. Încercăm să nu ne plictisim publicul și să aducem, în fiecare sezon, noutăți.

 

”Te cunosc de undeva” a primit mai multe premii în România, care credeți că sunt motivele pentru care este atât de îndrăgit?

Suntem întotdeauna mândri și onorați când ni se acordă aceste premii.  Sunt convinsă că publicul apreciază în primul rând că este o emisiune curată, pe care o pot viziona împreună cu întreaga familie. Știm că așteaptă cu nerăbdare, în fiecare ediție, ruleta (întotdeauna la ruletă audiența crește), să vadă în ce personaj se transformă vedetele săptămâna următoare. Telespectatorii sunt partenerii nostri de incredere. Le place atmosfera care se creează la canapea, le plac prezentatorii și juriul și glumele pe care le fac împreună cu concurenții. Îi critică pe cei care nu se ridică la nivelul asteptărilor lor, le place punerea în scenă a fiecărui personaj, diferit  de fiecare dată, apreciază machiajele și costumele, luminile și recuzita. Sunt sceptici la fiecare început de sezon în legătură cu vedetele noi pe care nu le cunosc și ajung să le aprecieze pe parcurs. Le place faptul că, de fiecare dată, aducem vedete tinere care sunt la început de drum sau vedete pe care nu le cunoșteau atât de bine înainte.

 

Cât timp are o vedetă la dispoziție să-și învețe rolul?

Emisiunea “Te cunosc de undeva” te disciplinează și te include într-un program! Este ca un fel de “armată”!  Cel mai mult, au la dispoziție o săptămână și nu este ușor. Fără multă muncă și talent, nu se pot face lucrurile asa cum se văd la tv. Concurenții vin cu un bagaj de cunostinte din viața lor de artist și fiecare dintre ei, oricât de multă experiență de scenă și de viață ar avea, pleacă cu ceva în plus. Dacă până să participe la emisiune, fiecare dintre ei excela în ceea ce făceau în viața de zi cu zi, aici, trebuie sa cânte live, să danseze, să imite fiecare gest al personajului în care se transformă, într-un timp scurt. Este o muncă titanică și nu oricine poate. Totul trebuie făcut cu naturalețe și dezinvoltură! Una e să vezi emisiunea din fața televizorului și alta e să participi, să trăiești fiecare clipă cu emoție, să reușești să strălucești pe scenă și să nu te copleșească emoțiile din lift! Invariabil, când se termină sezonul, concurenții se întreabă: “Și acum eu ce fac?”

 

Cum ați reușit să convingeți la început vedetele masculine să se epileze și să meargă pe tocuri, atunci când au avut travesti-uri de făcut?

A fost destul de greu să convingem baietii sa faca acest lucru, deoarece exista preconceptia ca daca te imbraci in femeie,  nu esti barbat! Dupa ce au inteles despre ce este vorba, au inteles ca este o emisiune serioasa, o joaca serioasa de-a personajele, au inceput sa vina singuri spre noi. Unii arata superb imbracati in femeie, altii, se distreaza indifferent cum arata. Cu mersul pe tocuri este si acum dificil, unii pot merge bine, zici ca au purtat tocuri toata viata, si altii care de-abia merg cu ele de parca ar fi pe papainoage!

 

Emisiunea este extrem de atractiva și pentru că vedetele par să fie prietene la cataramă și se distrează pe cinste. Ce faceți când aveți un concurent care nu prea are simțul umorului sau este mai puțin adaptabil?

La fiecare început de sezon, ne întâlnim cu vedetele participante, cu toată echipa, juriul și prezentatorii și îi punem în temă cu ce se va întâmpla în emisiune. Dar oricât le-am povesti, până nu înregistrăm prima ediție, nu reușesc să își dea seama, trebuie să traiască pe viu și să simtă lucrurile ca să se poată adapta. Marea majoritate se cunosc între ei, au mai fost în diverse emisiuni împreună, în concerte dar niciodată nu au petrecut atât de mult timp unii cu ceilalți.

Niciodata nu știi de la început ce va fi! Sunt situații în care concurenții, de cele mai multe ori, se împrietenesc, petrec timp împreună și în afara platoului de filmare și atunci lucrurile evoluează pozitiv și atmosfera este incendiară în platou. Rămân prieteni și dupa ce s-au terminat filmările.Au fost cazuri rare în care o vedetă nu s-a putut integra în echipă. Le mulțumesc tuturor celor care au participat până acum în emisiune si îi aștept oricând, cu brațele deschise!

 

 

 

×