x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Happy Channel împlineşte un an. Ruxandra Ion se pregăteşte de aniversare: ​​​​​​​"Sărbătoresc prin muncă"

Happy Channel împlineşte un an. Ruxandra Ion se pregăteşte de aniversare: ​​​​​​​"Sărbătoresc prin muncă"

de Paul Bardasu    |    05 Mar 2017   •   17:40
Happy Channel împlineşte un an. Ruxandra Ion se pregăteşte de aniversare: ​​​​​​​"Sărbătoresc prin muncă"
Sursa foto: DIANA OROS

Ruxandra Ion este femeia din spatele celor mai multe pro­iecte de televiziune din România de după Revoluţie, printre care seriale, telenovele, filme, dar şi “mama” care le-a făcut “botezul” multor actori, regizori sau scenarişti. De fix un an, ea a preluat frâiele postului Euforia TV, rebranduindu-l în Happy Channel. Am provocat-o pe Ruxandra să ne facă bi­lanţul acestui an, dar să ne spună şi ce proiecte are în viitor.

 

Jurnalul Naţional: Un an de Happy Channel. Sunteţi Happy?

Ruxandra Ion: Sunt Happy prin definiţie! Când mă implic şi îmi implic compania într-un proiect o fac până la capăt. Aşa că sunt Happy.

Ce aţi reuşit din ce v-aţi propus şi ce mai aveţi de rezol­vat la acest post TV?

Mai sunt multe de rezolvat. Am preluat un canal cu bune şi cu rele (Euforia), l-am rebran­duit şi i-am dat un nou început. Sunt încă lucruri de curăţat…

Cum veţi sărbători?

Prin muncă. Hahaha. Şi prin­tr-o lansare pe care o aştept de mult.

De ce să ne uităm pe Happy Channel?

Pentru că Happy are pentru voi poveşti extraordinare, pentru toată familia, actori de excepţie, regizori care au scris istorie. Pen­tru că numai la Happy găseşti filmul clasic (Happy Classic) sâmbăta şi duminica seara, cu ecranizări excepţionale, cu regi­zori de marcă şi actori pe care îi iubeşti. Numai la Happy găseşti serialul momentului, serialul turcesc (de luni până vineri, de la ora 18.00 şi de la ora 20.00), se­rialul american de marcă (seara, după ora 22.00) şi telenovela la­tino-americană (de luni până vi­neri, de la ora 17.00). În plus, Happy este singurul canal care promovează COOLtura pentru tineri. După un an, în anul al doi­lea, Happy vă pregăteşte cele mai tari seriale turceşti ale momentu­lui. Şi, nu în ultimul rând, o nouă premieră absolută în România: iSerialul “Când mama nu-i aca­să”.

 

Lansează un serial filmat cu telefonul mobil

 

Telenovelele sunt asociate cu doamnele de o anumită vâr­stă, însă dv. doriţi să faceţi din Happy un loc de evadare pen­tru publicul tânăr.

Începând cu Happy Day şi Happy Night, programe făcute de tineri pentru tineri, pentru feme­ia activă, pentru familia moder­nă, care are nevoie de informaţie COOLturală de toate felurile, continuăm cu serialele turceşti ale momentului. Veţi vedea la Happy, în 2017, “loviturile” anu­lui. Şi, nu în ultimul rând, seriale americane de la marile studiouri, dedicate femeii tinere, fami­liei tinere, care au nevoie de rela­xare de calitate. Programarea Happy Classic este pentru ti­neri. Din luna martie până în mai şi în această toamnă, Happy a achiziţionat pen­tru tânăra generaţie miniserii clasice care nouă ne-au bucurat tinereţea, remasterizate, în format HD, în premieră absolută. Şi aici mă refer la titluri ca “Pasărea Spin”, “Nord şi Sud” şi multe altele. Un iSerial, filmat în întregime cu telefonul mobil, cu o distribuţie care adună tineri talentaţi cu care am mai lucrat şi unii care îşi fac debutul aici, actriţe care au scris istorie în România, un serial care va avea o acoperire completă de la TV până la social media. Toate acestea sunt gândite pentru pu­blicul tânăr, fără să elimine feme­ia-mamă şi chiar pensionară, fără să elimine întreaga familie.

Cine a fost cel mai capricios elev al “mamei telenovelelor”?

Am lucrat cu mulţi actori ti­neri capricioşi. Nu o să fac un top şi nici nu o să dau nume.

În 10 ani, aţi creat 7 seria­le, 13 telenovele şi două filme, după care nu a mai apărut ni­mic în acest domeniu. De ce?

Din păcate, tabloidizarea to­tală a televiziunii din România şi lipsa de curaj a managementului au creat o pauză anormală. Fic­ţiunea de televiziune este o va­loare care rămâne. În statele din lumea mare (USA, UK, Franţa, Italia, Spania, ţările nordice), baza entertainmentului de tele­viziune sunt: serialul, miniseria, filmul de televiziune. Anul aces­ta, Happy, canalul mic, prinde aripi şi va începe cu un teasing, iSerialul, continuând cu un pro­dus-surpriză în toamnă.

Vom mai vedea vreodată o telenovelă românească? Dar un proiect gen LaLa Band?

Nu ştiu. De amândouă este mare nevoie pe piaţă...

Proiectul LaLa Band a lan­sat pe piaţa media o mulţime de vedete tinere, cu mare priză în rândul puştilor. Cum i-aţi ales? Ce sentiment aveţi când îi vedeţi în emisiuni ori pe scenă?

Vedetele despre care vorbim au mare priză la publicul tânăr. Puştii de atunci sunt acum tineri frumoşi, care au crescut cu mode­le reale. De asta îi iubesc pe foştii actori în continuare. Ce sentiment am? De cele mai multe ori sunt mândră de ei, dar sunt şi momente când mă gândesc că au uitat ce au învăţat de la mine…

 

Unii dintre elevii ei au uitat de unde au plecat

 

Copiii din fosta LaLaBand vă sună ca să vă felicite, să să ceară vreun sfat, să vă poves­tească ce-au mai făcut? Dar ve­detele din seriale/telenovele?

Unii, da… Alții au uitat de unde au plecat. Aşa e viaţa. Dar cei care mă sună, şi nu sunt puţini, sunt oameni de calitate pe care ştiu că mă pot baza oricând.

Cum i-aţi ales pe ambasado­rii Happy Channel? Ce plusuri aduce fiecare postului?

Am încercat să aleg femei de vârste diferite, care au reuşit în viaţă, femei puternice, iubite de public, care pot fi modele pentru telespectatori.

În cine aţi avut cea mai mare încredere şi s-a stins pe parcurs?

Nu voi da nume. Unii s-au stins pentru că li s-a urcat la cap, unii pentru că a murit serialul, unii s-au apucat de altceva şi luminează viaţa lor şi a noastră.

De la teatru, v-aţi orientat către televiziune. Mai ţineţi le­gătura cu lumea teatrului?

Televiziunea este marea mea pasiune, marea mea dragoste. Tea­trul a fost o etapă foarte frumoasă din viaţa mea. Singura posibilă în acea perioadă. Era gura de aer de care aveam nevoie în neagra peri­oadă comunistă. Sigur că ţin legă­tura. La Happy Night promovăm teatrul ca parte importantă din lumea COOLturală românească, lucrez cu actori, am prieteni actori.

×
Subiecte în articol: ruxandra ion happy channel