x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Jurnal de motociclist: 7.000 de mile, 15 ţări, 15 zile

Jurnal de motociclist: 7.000 de mile, 15 ţări, 15 zile

03 Mai 2012   •   19:10
Jurnal de motociclist: 7.000 de mile, 15 ţări, 15 zile

Craig Charles (Lister), Robert Llewellyn (Kryten) si Chris Barrie (Rimmer) sunt naratorii unei noi serii la Extreme Sports Channel. Aici ii vom intalni pe actorul britanic Danny John-Jules si pe antreprenorul Graham Hoskins intr-o calatorie pe motociclete in jurul Marii Mediterane, in emisiunea "Jurnal de motociclist". Actorii vor lua parte la o aventura unica in timp ce vor urmari si vor comenta toate evenimentele cu care Danny si Graham se confrunta de-a lungul a celor 7.000 de mile strabatute prin 15 tari timp 15 zile.

Ideea care sta la baza acestei calatorii cu motocicletele este strangerea de bani in scopuri umanitare. Calatoria s-a transformat intr-o provocare personala pentru Danny si Graham, care a atras dupa sine sustinerea si simpatia prietenilor. "Cu totii am sarit in sprijinul lui Danny si a fost foarte distractiv sa petrecem timpul impreuna. Sa fiu sincer, nu am crezut ca Danny este in stare de asa ceva. Nici nu am crezut ca poate merge cu o motocicleta. Credeam ca doar pozeaza cu ele", afirma Craig Charles.

Cei doi au avut parte de mult noroc pe drum. Ei au fost nevoiti sa infrunte viscolul din Bulgaria si inghetul din Serbia. La polul opus s-a situat caldura insuportabila a desertului. Danny John-Jules a avut amabilitatea sa ne raspunda la cateva intrebari…

● Care este experienta ta in domeniul motocicletelor?
● Merg cu motocicleta de 13 ani.

● Cum te-ai hotarat sa accepti aceasta provocare, alaturi de Graham?
● Ei bine, anul trecut a fost unul dificil pentru mine si m-am hotarat ca este timpul sa redevin cum eram candva: indraznet, entuziast etc.

● Ai acceptat imediat aceasta provocare sau te-ai gandit ceva pana sa o accepti?
● M-am gandit ca am doi copii mici, unul de 3 ani si celalalt de 5 ani si ca va trebui sa stau departe de ei pentru o perioada foarte mare. Aceasta calatorie parea destul de periculoasa, deoarece era aproape imposibil de realizat in timpul alocat. Asa ca am dus munca de lamurire cu mine insumi inainte de a pleca la drum.

● V-ati intalnit cu multi fani de-a lungul calatoriei?
● Am intalnit doi fani, de meserie politisti, care nu purtau uniforme si care i-au dat o amenda pentru viteza lui Graham in Iordania. Acestia ne-au spus ca nu avem voie sa ii fotografiem, dar, cand si-au dat seama cine suntem, au vrut si ei sa se pozeze cu noi.

● Care crezi ca a fost punctul forte al acestei calatorii?
● Cel mai bun lucru care mi s-a intamplat a fost acela ca mi-am redescoperit pofta de viata. Am avut un an foarte greu, care mi-a afectat credinta in sistemul judiciar si in industria mass-media. M-au dezamagit oameni alaturi de care am lucrat ani in sir. Dar am avut parte si de persoane care m-au sustinut si carora le datorez faptul ca au crezut in mine. Aceasta calatorie mi-a dat curajul de a merge mai departe.

● Ati primit ajutor de-a lungul drumului?
● Multi oameni au insistat sa dormim la ei peste noapte. Multi dintre ei si-au impartit ultima bucata de paine cu noi, si acest lucru m-a facut sa ma gandesc cu mila la britanicii care vad un lucru rau in astfel de evenimente. Asa cum spune un cantec, "am o noua atitudine de a privi lucrurile acum", si totul mi se trage de la experienta Jurnal de motociclist.

● Ai adunat suveniruri din aceasta calatorie?
● Da, ceva dureri de spate si se pare ca si o artrita.

● Calatoria voastra poate fi o sursa de inspiratie pentru altii. Care este sfatul tau pentru cei care doresc sa porneasca intr-o astfel de aventura?
● Trebuie sa ia acest lucru in serios si trebuie sa se antreneze de parca ar participa la un maraton, pentru ca asa se vor simti pe drum.

● Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ai facut?
● Bungee Jump in Australia.. Nu trebuia, dar totusi... am facut-o!

● Care este motto-ul tau?
● Stai departe de prosti... dar bineinteles ca nu prea tin cont de asta!

● Iti plac sporturile extreme?
● Daca se ia in calcul si sexul subacvatic, atunci DA!

×