x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Mihaela Rădulescu: Elan nu mi-a pus condiţii stupide, nu mi-a interzis vreo relaţie post-divorţ

Mihaela Rădulescu: Elan nu mi-a pus condiţii stupide, nu mi-a interzis vreo relaţie post-divorţ

de Anca Nicoleanu    |    28 Oct 2009   •   00:00
Mihaela Rădulescu: Elan nu mi-a pus condiţii stupide, nu mi-a interzis vreo relaţie post-divorţ
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Pentru prima oară de când a renunţat la televiziune, Mihaela Rădulescu vorbeşte despre viaţa ei. În Monaco, lucrează la un roman şi face demersuri pentru a aduce în România un program destinat copiilor cu boli incurabile. A refuzat să-şi pună satelit pentru posturile tv româneşti, dar se află în discuţii pentru emisiuni speciale de sărbători, cu Antena 1. Vedeta ne-a spus ce cuprinde cartea "Nişte răspunsuri", pe care o va lansa în curând, şi clarifică pentru public relaţia pe care o are cu fostul său soţ, Elan Schwartzenberg.


● Jurnalul Naţional: Nici n-ai ajuns bine în România, şi paparazzi te-au luat în primire. Care mai e relaţia ta cu presa pe care erai atât de supărată la plecarea din ţară?
● Mihaela Rădulescu:
Acesta e primul interviu pe care-l dau în ultimele 6 luni. Am refuzat, în acest timp, zeci de interviuri, de coperte, de invitaţii la emisiuni. E ca şi cum n-am mai vrut să văd pe cineva care m-a dezamăgit profund.  Relaţia mea cu Jurnalul Naţional şi cu încă foarte puţine alte publicaţii este însă de prietenie trainică, pentru că ne respectăm reciproc şi pentru că ştim că ceea ce scriem sau povestim ajunge la oameni inteligenţi şi cu bun simţ.


● Jurnalul Naţional: Cum e să fii din nou în România?
● Mihaela Rădulescu:
Ciudat. Niciodată nu am lipsit 5 luni din ţară... Partea bună, după o absenţă de lungă durată, e că îţi dai seama de cine ţi-e dor cu adevărat, ce-ţi lipseşte. Mi-a fost dor de nişte oameni şi îmi fac timp să-i văd pe toţi cât sunt aici.


● Jurnalul Naţional: Ai venit să lansezi noi magazine de hăinuţe pentru copii. Unde vor fi?
● Mihaela Rădulescu:
Joi (n.r. 29 octombrie) merg împreună cu Ayan să deschidem magazinul de la Suceava, iar peste încă vreo 10 zile revin în ţară pentru deschiderea altor magazine la Timişoara, Cluj. Magazinele "Picioru' gras" vor fi în toate oraşele mari şi foarte curând vom deschide unul şi la Bucureşti.


● Jurnalul Naţional: Să înţeleg că merge afacerea?
● Mihaela Rădulescu:
De vreme ce mai deschidem şi alte magazine, după cel de astă-vară, deschis în august la Constanţa, înseamnă că afacerea are şansa ei, şi nu numai pe piaţa românească. Toate hainele sunt făcute cu o grijă deosebită pentru calitate, numai din fibre naturale, dar şi pentru confort şi simplitate. Copiii care poartă haine marca "Ayan" arată a copii fericiţi, relaxaţi, cu personalitate. Cred că şi bunul gust e o lecţie care se învaţă în primii şapte ani şi se completează pe parcurs.


"NIŞTE RĂSPUNSURI", DESPRE IUBIRE
● Jurnalul Naţional: Pregăteşti lansarea celei de-a doua cărţi, "Nişte răspunsuri", care îmbină texte personale cu texte de ficţiune. E mai multă ficţiune sau mai multă viaţă personală aici?
● Mihaela Rădulescu:
În această a doua carte e mult mai multă ficţiune decât realitate. Încerc să mă apropii de roman, asta vreau să scriu dintotdeauna. O versiune a cărţii era gata din primăvară, dar după anul acesta foarte plin din viaţa mea, am simţit să scriu altfel, să rescriu texte ce apăruseră în Elle sau în Jurnalul, să scriu nuvele unde să las personajele să trăiască, să aibă amăgiri şi iubiri. Am trimis editurii Polirom o altă versiune a cărţii la sfârşitul verii şi până acum câteva săptămâni am tot adăugat texte. Şi imagini. Desenele lui Horaţiu Mălăele transformă cartea într-o expoziţie, într-un spectacol în care personajele îşi spun povestea fie din cuvinte, fie din imagini, alteori imaginea dă răspuns la întrebarea unor cuvinte. Fiecare text, fiecare desen, fiecare alăturare dintre o poveste şi alta are un tâlc şi poate fi un răspuns la o întrebare stăruitoare.


● Jurnalul Naţional: Ce anume din viaţa ta ai pus în paginile acestei cărţi: iubiri, dezamăgiri, tristeţi?
● Mihaela Rădulescu:
Câte un pic din toate. Dar am pus în primul rând curajul de a spune poveşti îndrăzneţe, posibile, între un bărbat şi o femeie care se iubesc. Printre personajele mele veţi regăsi femei şi bărbaţi care vă seamănă, care trăiesc ceea ce vouă vi s-a întâmplat deja sau... fantasmele voastre. După ce prima carte a fost best-seller, am scris cu o şi mai mare grijă pentru ceea ce vreau să rămână în mintea şi în sufletul cititorului meu. Nu e un roman de dragoste, dar e o carte despre iubire între femei şi bărbaţi, între o mamă şi un copil, între două femei şi un bărbat, între un suflet şi un artist, între un copil şi părinţii lui, între o fetiţă şi o iluzie, între zmeu şi vânt şi încă între multe alte inimi.


● Jurnalul Naţional: Ai început să lucrezi la cea de-a treia carte?
● Mihaela Rădulescu:
Da, e romanul la care lucrez de câteva luni. Şi care va fi şi scenariu de film de lung metraj, al doilea pe care-l scriu.


NU SUNT CU ELAN
● Jurnalul Naţional: Tabloidele s-au împărţit în două: unele sunt sigure că te-ai împăcat cu Elan, altele se jură că eşti în continuare cu Dani. Cum comentezi?
● Mihaela Rădulescu:
Am ignorat în ultimele 5 luni orice aberaţie scrisă de tabloide. Întoarsă în ţară, n-am avut încotro, am citit şi am aflat că nu s-a schimbat nimic. Se scrie tot fără pic de bun simţ, fără pic de respect nu numai faţă de cei vizaţi, dar mai ales faţă de cititori. De bătaia asta de joc vreau să-mi feresc copilul, în primul rând. Singurul aspect pe care simt nevoia să-l clarific este legat de Elan - nu ne-am împăcat, nu suntem împreună decât în calitate de părinţi ai unui copil minunat, nu ne-am dorit nici unul, nici altul să mai fim împreună, ci doar să găsim calea spre o relaţie corectă pentru copilul nostru. Elan nu mi-a pus condiţii stupide, nu mi-a interzis vreo relaţie post-divorţ şi n-a încercat nici o secundă să mai fim un cuplu. Iar copilul locuieşte permanent cu mine, nu cu lunile la Snagov, cum a scris un alt tabloid imbecil, fără nici un fel de discernământ pentru ideea că vorbeşte despre un copil, nu despre vreun obiect partajat după divorţ. Elan este şi va rămâne tatăl lui Ayan, nimic mai mult în raport cu mine. Alte aspecte din viaţa mea nu le mai comentez.


● Jurnalul Naţional: Zob ţi-au cerut ajutorul. Vor să le regizezi un videoclip. O vei face?
● Mihaela Rădulescu:
Mai am o restanţă, videoclipul pentru Connect-R. Da, vreau să le fac pe amândouă, doar să aibă timp băieţii de la Zob să mă aştepte până la finalul lui noiembrie, căci nu pot face nimic mai devreme. Au o melodie superbă, am o idee care se potriveşte, mai rămâne să găsim timp. N-am dezamăgit până acum oameni cărora le-am promis ceva şi am avut o mare strângere de inimă pentru că n-am reuşit să fac clipul pentru Connect-R atunci când era momentul lui. Dar cine ştia ce ploaie şi ce vânt o să fie în viaţa mea acum câteva luni ?


MAMĂ SINGURĂ, LA MONACO
● Jurnalul Naţional: Ţi-ai găsit în Monaco liniştea după care tânjeai?
● Mihaela Rădulescu:
Da. Cred că se vede şi din ce-am scris în cartea "Nişte răspunsuri".


● Jurnalul Naţional: Ce-ţi place şi ce nu-ţi place acolo? Ţi-ai făcut prieteni?
● Mihaela Rădulescu:
Stăteam într-o zi într-un parc, pe o bancă, cu Ayan şi mâncam îngheţată şi ne uitam la lume. Dar lumea nu se mai uita la noi, cum se întâmpla aici. Eu observam asta în gând, iar fii-miu, la cei 5 ani ai lui, murdar tot de îngheţată, a zis: "mamă, ce bine e aici că nu vine nimeni să te mai roage să faci poze sau să dai autografe". Astfel am aflat că pe el aceste lucruri probabil îl deranjau şi că simţea, ca şi mine, ce dulce e, dintr-o dată, ipostaza de anonim. Îmi plac multe, e o ţară civilizată şi cu un foarte rapid puls artistic, cu foarte multe locuri de vizitat de jur-împrejur. Nu-mi place că n-am nişte oameni dragi cu mine. Prieteni... Am doar cunoştinţe, deocamdată, prietenii mei rămân cei de aici şi mulţi dintre ei au venit în vizită mai repede şi mai des decât mă aşteptam.


● Jurnalul Naţional: Cum decurge o zi din viaţa ta la Monte Carlo?
● Mihaela Rădulescu:
E o întrebare la care nu-mi place să răspund. N-am zile la fel şi nici n-am chef să spun despre mine lucruri care nu privesc pe nimeni. Principala mea activitate acolo e cea de mamă singură şi fără vreo bonă. Ceea ce fac în rest, se va vedea în curând - încep cu cartea, pe urmă vor mai fi şi altele.


● Jurnalul Naţional: Ai participat de curând la o gală caritabilă alături de Eva Longoria.
● Mihaela Rădulescu:
Da, am fost la Paris, la Gala "Par coeur", o gală caritabilă în beneficiul copiilor cu boli incurabile. Programul este reprezentat în lume de Eva Longoria, iar la Paris evenimentul a fost făcut sub patronajul primei doamne, Carla Bruni Sarkozy. Nu m-am aflat acolo întâmplător, intenţionez să aduc acest program în România, în sprijinul copiilor cu boli incurabile, mai ales al celor de la Hospice - Casa Speranţei, din Braşov. Voi mai avea curând o întâlnire la Paris cu Eva Longoria, cu Anastasia Soare şi cu directoarea Fundaţiei internaţionale. Sper să fie ceea ce-mi doresc.


DE SĂRBĂTORI, LA ANTENA 1
● Jurnalul Naţional: Deci te implici în continuare în acţiuni caritabile.
● Mihaela Rădulescu:
Ca şi până acum, acolo unde există cu adevărat nevoie de sprijinul meu, acolo unde există transparenţă şi coerenţă. Detest parada de fapte umanitare mici, nesemnificative, incoerente şi care, de fapt, nu ajută pe nimeni şi nu schimbă cu nimic datele unei tragedii. M-am specializat foarte mult în caritate în ultimii ani şi fac numai acţiuni care înseamnă o rezolvare, nu o împăunare. Pe 14 noiembrie voi fi din nou, pentru al zecelea an consecutiv, gazda celui mai exclusivist şi mai eficient bal caritabil din România - Balul "Floarea de colţ", în beneficiul copiilor cu boli incurabile de la Centrul Hospice-Casa Speranţei.


● Jurnalul Naţional: Dar în campanii publicitare?
● Mihaela Rădulescu:
Depinde, ca şi până acum, de calitatea produsului şi a campaniei. Am două propuneri în acest sens şi voi da curând răspunsul.


● Jurnalul Naţional: Vei realiza câteva emisiuni speciale de Sărbători?
● Mihaela Rădulescu:
În principiu, da. Discutăm această posibilitate. Pot confirma doar că e vorba de Antena 1.


● Jurnalul Naţional: Urmăreşti ce difuzează televiziunile din România? Cum vezi lucrurile privind detaşat, de departe?
● Mihaela Rădulescu:
Am refuzat să-mi pun satelit pentru posturile româneşti, aşa că ştiu doar din poveştile altora despre tragedia din televiziuni. E singurul motiv pentru care nu regret dureros retragerea din televiziune. Sper că e doar o perioadă şi că, acolo sus, pe casă, cineva repară... nedreptatea făcută publicului român.


● Jurnalul Naţional: În ce condiţii te-ai întoarce la tv pentru o emisiune periodică, precum era "Duminica în familie"?
● Mihaela Rădulescu:
În condiţiile în care s-ar transmite în direct de la Monaco!

×
Subiecte în articol: interviu