x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Prezentatoarea Mirela Boureanu Vaida i-a spus soţului ei “Da!” în timp ce erau blocaţi în traficul din Bucureşti

Prezentatoarea Mirela Boureanu Vaida i-a spus soţului ei “Da!” în timp ce erau blocaţi în traficul din Bucureşti

de Paul Bardasu    |    02 Apr 2017   •   08:02
Prezentatoarea Mirela Boureanu Vaida i-a spus soţului ei “Da!” în timp ce erau blocaţi în traficul din Bucureşti

Mirela Boureanu Vaida a devenit una dintre cele mai în vogă prezentatoare din ţară. Nu o spunem noi, ci dovada este faptul că, după emisiunea-maraton “Mireasă pentru fiul meu”, Mirela este gazda quiz-show-ului “2k1”, iar din 3 apri­lie va prelua frâiele “Acces Direct”, una dintre emisiunile de referinţă ale Antenei 1. Ea o va înlocui pe Simona Gherghe, în perioda în care aceasta se va afla în concediu de maternitate.

 

Jurnalul Naţional: Te identificai practic cu “Mi­reasă pentru fiul meu”. Ce simţi acum, când nu mai prezinţi această emisiune? Te-ai obişnuit cu noua postură, cea de la “2k1”?

Mirela Boureanu Vaida: Pentru mine, fiecare for­mat nou e o experienţă. Niciodată nu am refuzat vreo propunere de emisiune, pentru că am simţit mereu că e o nouă lecţie, o altă şcoală şi, cum quiz-show chiar nu mai făcusem vreodată, a fost mai mult o curiozitate şi o provocare personală să îmi demonstrez mie că pot să fac şi asta.

De ce să ne uităm la “2k1”?

Pentru că e vorba despre iubirea la români, cu toate formele şi cu toate “defectele” ei, cu toate experienţele ei şi cu toate micile probleme care pot apărea într-un cuplu. Noi le îmbrăcăm într-o formă frumoasă, le prezentăm ca experienţe de viaţă şi le premiem, în fiecare zi de luni până vineri, de la 14.00, şi sâmbăta, de la 17.00, într-o ediţie cu vedete.

Anul trecut ai luat locul 1 în finala Eurovision România, la votul publi­cului. Ai de gând să mai participi vreodată? Mai cânţi?

Am primit foarte multe întrebări de genul acesta când s-a anunţat noul regulament de la Eurovision. Dar, deo­camdată, ambiţia mea cu Eurovisi­onul s-a consumat. Mi-am dorit să ajung acolo, am trăit experienţa şi nu spun nicio­dată niciodată, dar, cel puţin în prezent, nu am luat în calcul această revenire. Poate vreo nouă reinventare a mea pe plan muzical mă va aduce din nou pe scena acestui concurs, în­tr-un viitor mai mult sau mai pu­ţin îndepărtat. Cânt la evenimente private, cânt atât singură, cu nega­tiv live, cât mai ales cu bandul meu, Vaida Show. Ne puteţi urmări pe www.vaidashow.ro.

Anii trec, dar la tine parcă dau înapoi. Care e “reţeta”?

Cred că cei doi copii ai mei m-au rein­ventat, pentru că, vă daţi seama, eu o iau de la zero cu fiecare şi cred că îmi retrăiesc şi eu co­pilăria, cumva. Nu mă lasă ei să fiu altfel, pentru că trebuie să ţin pasul zi şi noapte.

Dacă la primul copil ai revenit rapid pe micul ecan, la al doilea ai stat mai mult aca­să. Cum a fost această experienţă?

Deşi am crezut că mă voi plictisi, de fapt a fost ca o mică vacanţă de şase luni în care chiar am simţit că am avut timp şi pentru mine. A fost o perioadă de consum, şi fizic, şi psihic, dar care m-a relaxat foarte tare, pentru că m-a scos pu­ţin din circuit şi mi-a oferit timp preţios pentru familia mea. Chiar a fost o experienţă pe care am trăit-o frumos şi căreia deja încep să îi simt lipsa. Nu am simţit atât de tare lipsa televiziunii, pentru că am avut acasă două programe de di­vertisment non-stop.

Spuneai că Vladimir a devenit prea de­pendent de tine. Cum au mai evoluat lucru­rile?

Mai avem puţin şi ne luăm la întrecere. Vlad e mult mai precoce decât era Carla la vârsta lui, pentru că are exemplul surorii lui mai mari. Nu că merge de-a buşilea, mai are puţin şi o ia la fugă de-a dreptul. Deşi are doar 7 luni, se ridi­că în picioare lângă pătuţ, se bate pe jucării cu Carla, deja a silabisit “tata” şi “mama”. Lucrurile vor merge clar mult mai repede, ceea ce poate fi şi de bine, şi de rău. Nu ştiu dacă sunt pregătită atât de repede să fug în două direcţii diferite. Şi, că tot mă întrebai, tot mămos rămâne.

Carla ce aptitudini are? Calcă pe urmele mamei?

Carla deocamdată e mare dansatoare şi ac­triţă. N-o prea văd să cânte încă, dar ne cam joa­că pe degete cum vrea ea. Se admiră în oglindă, face tot felul de mutriţe, e când veselă, când tris­tă, misterioasă sau zâmbăreaţă, aşa că mă pot aştepta la o carieră artistică din partea ei.

În urmă cu vreo 7 ani, ai fost cerută în că­sătorie la semafor, în timp ce tu şi Alexandru aşteptaţi în trafic.

Da, soţul meu, m-a cerut la semafor, la Piața Unirii, în București. Am stat la semafor, la fântâ­nile arteziene, vreo 45 de minute. De plictiseală, Alexandru a zis: “Ce facem? Ne luăm și noi?”. Tot acolo i-am spus şi “Da”. Şi cât am stat la un alt semafor, am făcut şi lista de invitaţi, am hotă­rât şi localul, am arvunit și lăutarii, şi tot.

Ai trecut pe la Naţional TV, Favorit, Sen­so TV înainte să ajungi la Antena 1. Ce ai în­văţat de la fiecare loc de muncă? Ţi-e dor de anii în care erai reporter-prezentator? Mai ţii legătura cu foştii colegi?

Ce ştiu azi am învăţat de la fiecare loc pe unde am trecut. Au fost experienţe diferite şi tocmai de asta vă spuneam încă de la început că nu am refuzat niciodată nici un proiect TV. Am învăţat de la fiecare să lucrez cu oamenii şi să mă descurc în orice situaţie. Ţin legătura cu foştii colegi şi, din fericire sau din păcate, pia­ţa de TV e destul de mică, încât cu foarte mulţi dintre foştii mei colegi mai lucrez şi astăzi. Re­gizori artistici, regizori de emisie, cameramani, producători, cu foarte mulţi mă ştiu încă de la începuturile mele în televiziune.

Ai mai ajuns la Târgu Frumos? Ce-ai simţit în locurile natale?

N-am mai ajuns în ultima perioadă, dar am avut mulţi invitaţi în emisiune din Botoşani, din Iaşi sau din Suceava. Le-am spus, când se întorc acasă, să pupe pământul Târgului şi al Moldovei. Cea mai emoţionantă descoperire am făcut-o când am ajuns în platoul din Excelsior, acolo unde se filmează “2k1”, şi am aflat că doamna de la curăţenie este din comuna Ion Neculce, în care eu am copilărit, doamnă pe care am strâns-o în braţe şi care chiar mi-a pro­vocat lacrimi de dor şi de nostalgie

 

O va înlocui pe graviduţa Simona Gherghe la “Acces Direct”

Peste câteva săptămâni, Simo­na Gherghe va deveni pentru prima dată mămică. Vedeta, care va aduce pe lume o fetiţă, va intra în concediu prenatal, astfel că locul ei din plato­ul emisiunii “Acces Direct” va fi luat de Mirela Vaida, începând de luni, 3 aprilie.

“Am primit această propunere cu bucurie, dar şi cu responsabilitate, pentru că este o emisiune foarte im­portantă a postului, una longevivă şi foarte urmărită şi totodată cu un mare impact emoţional. E un gen de emisiu­ne pe care nu l-am mai făcut şi din care voi avea de învăţat, însă mă bucur să am alături o echipă foarte sudată şi cu multă experienţă, iar dacă ei şi-au pus baza în mine, atunci nu pot decât să îmi doresc să nu îi dezamăgesc”, ne-a spus Mirela, care este bună prietenă cu Simona. “De când am început filmări­le pentru «2k1», eu şi Simona împăr­ţim acelaşi platou, mai ales că ne mai leagă un amănunt important: Simona a aflat că e însărcinată în seara în care a plecat de la botezul băieţelului meu, Vladimir!”, a povestit Mirela, continu­ând: “Eu ştiu cel mai bine cum este să îţi anunţi echipa că vei lipsi o perioadă de pe post şi cât de important este să fii susţinut în cel mai frumos eveniment din viaţa ta. Îmi doresc din inimă ca telespectatorii să mă primească în ca­sele lor cu plăcere, iar eu sper să duc la bun sfârşit această mare responsabili­tate, de a-i ţine locul Simonei Gherghe, care este o emblemă a Antenei 1 şi pe care abia o aştept să se întoarcă, să ne plimbăm împreună cu copiii în parc!”.

×
Subiecte în articol: mirela boureanu vaida