x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Italia:“Pretty Woman”, cu o româncă

Italia:“Pretty Woman”, cu o româncă

de Carmen Plesa    |    30 Noi 2008   •   00:00
Italia:“Pretty Woman”, cu o româncă

În urmă cu trei ani, un italian s-a îndrăgostit de o româncă pe care un conaţional o obliga să se prostitueze. A luat-o de la proxeneţi, iar azi sunt căsătoriţi şi au copii. Cei care au obligat-o pe fată să se prostitueze sunt judecaţi acum în Italia.

În acea ultimă seară, el i-a spus: “Ori ei, ori eu!” El era viitorul ei – prezentul. El o iubea, ei o voiau s-o vândă. Italianul îşi aminteşte cum strângea mâinile îngheţate ale Sandrei. Şi, mai ales, îşi aminteşte cuvintele ei: “Mi-e frica!”. “I-am spus că dacă ies din camera aceea fără un răspuns, nu o să mă mai întorc niciodată”.

Şi ea l-a urmat. Astăzi, e soţia lui, mama copiilor lui, care nu ştiu că ea a fost prostituată. Toţi sunt incluşi într-un proiect de protecţie a martorilor şi trăiesc într-un loc secret. Sandra şi Antonio – nume fictive – s-au întors de curând la Olbia, în Sardinia. Dar nu în periferia în care românca de 22 de ani îşi căuta clienţi, în urmă cu trei ani, ci la tribunal.

Antonio (30 de ani) e unul dintre martori în procesul în care patru bărbaţi – doi italieni, un albanez şi românul Ionel Ungureanu – sunt judecaţi pentru sechestrare, proxenetism şi trafic de carne vie. Sandra e singura dintre numeroasele victime – românce şi albaneze – care a avut curaj să-i denunţe. Ionel Ungureanu e cel care, în 2005, a dus-o pe Sandra la Olbia şi a băgat-o într-o reţea de prostituţie. A luat-o din România păcălind-o că i-a găsit o slujbă ca menajeră.

AU FUGIT ÎN AJUNUL CRĂCIUNULUI. Într-o seară rece de octombrie, în urmă cu trei ani, Antonio s-a oprit pentru prima dată în cartierul prostituatelor din Olbia. A ales-o pe cea care părea cea mai nepotrivită pentru “meseria” de stradă: minionă şi îngrozitor de slabă. “Era vai de ea. Prima dată n-am reuşit nici s-o îmbrăţişez, darămite altceva”, îşi aminteşte soţul. “I-am spus că putem doar să pălăvrăgim. Ea mi-a spus că trebuie să mergem la ea acasă. Acolo am vorbit puţin şi gata, a vrut bani, deşi nu se întâmplase nimic între noi. Dacă nu le ducea bani, ar fi bătut-o. I-am dat 50 de euro”, le-a povestit Antonio jurnaliştilor de la La Nuova Sardegna, cum a început povestea lui şi a româncei. S-au împrietenit şi apoi s-au îndrăgostit. Se întâlneau în secret, iar ea îi ascundea că o băteau şi o forţau să se prostitueze. Până într-o zi, când i-a spus tot.

“Ia-ţi haine şi haide!”, i-a spus Antonio. Era în ajunul Crăciunului. A dus-o pe româncă la casa mamei lui şi de atunci sunt o familie.

×