x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Iubeşte-mă pictat, iubeşte-mă pictată!

Iubeşte-mă pictat, iubeşte-mă pictată!

de Oana Georgescu    |    09 Mar 2008   •   00:00
Iubeşte-mă pictat, iubeşte-mă pictată!


Modele sau artişti, femeile şi bărbaţii sunt atraşi de bodypainting, cel mai nou curent care îmbină desărvârşit pictura, talentul, moda, imaginaţia fără limite, senzualitatea, spiritul liber...

Fără limite - Bodypainting, un curent interesant 


Modele sau artişti, femeile şi bărbaţii sunt atraşi de bodypainting, cel mai nou curent care îmbină desărvârşit pictura, talentul, moda, imaginaţia fără limite, senzualitatea, spiritul liber...

Peste 90 de firme şi sute de specialişti participă în acest week-end la Zilele Frumuseţii - ESTETIKA & WELLNESS 2008 de la Sala Polivalentă. Expoziţia internaţională de produse şi echipamente de beauty, hairdressing şi wellnes este deschisă publicului timp de trei zile (8, 9 şi 10 martie), între orele 10:00-20:00 şi tot în aceste zile vor avea loc lucrările Congresului Internaţional de Estetică Aplicată “Les Nouvelles Estetiques”, brand care a fost lansat şi impus pe piaţa românească în urmă cu cinci ani de Carmen Okabe, Preşedintele Uniunii Naţionale a Esteticienilor Profesionişti din România (UNEP). Seminarii, workshop-uri şi mese rotunde, lansări de produse, demonstraţii şi concursuri de bodypainting, makeup, coafură, şi nail art (pictură şi aplicaţii pe unghii, stiluri hi-tech), tombole şi concursuri sunt doar câteva dintre “ofertele” zilelor dedicate în special femeii. 

 

Trend. Atracţiile evenimentului sunt concursurile şi demonstraţiile de bodypainting pe corpuri feminine, dar şi masculine. Pentru că această formă de body-art temporară (rezistă câteva ore, dar “pictura” pe bază de henna şi ulei de eucalipt durează şi câteva zile) atrage publicul precum un magnet. Pictura cu henna pe mâni, faţă şi corp este parte integrantă din cultura indiană, dar acum vopsele se aplică fie cu pensula, fie cu degetele sau cu bureţi speciali.

Deşi modernismul în body painting s-a conturat prin anii ’60, Max Factor făcea primele valuri în 1933 când, la World’s Fair în Chicago a fost arestat pentru perturbarea liniştii publice. De atunci, body painting-ul a devenit industrie, se foloseşte în campanii publicitare, în scopuri comerciale şi în multe fashion-show-uri.

 

Talent

La Seeboden se organizează anual Festivalul Mondial de Bodypainting, unde participă artişti din peste 40 de ţări şi circa 20.000 de vizitatori. Şi în România acest curent a prins în multe domenii de activitate. Artiştii sunt fie amatori, fie provin din rândurile studenţilor la Arte Plastice. Concursurile, festivalurile de modă şi cererile pentru anumite campanii publicitare îi ajută într-un fel şi contribuie la susţinerea şi menţinerea talentului lor. Mai ales că modelele, femei şi bărbaţi, au renunţat de mult la prejudecăţi şi se lasă pictate pe întreg corpul. Aşa, de amorul artei…

×
Subiecte în articol: tentaţii