x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Jandarmul era gambler

Jandarmul era gambler

de Ionela Gavriliu    |    01 Mai 2008   •   00:00
Jandarmul era gambler

"Mamă, du-te acasă, sînt cu o femeie" ● Sînt ultimele vorbe pe care Marian Stoian le-a spus, prin uşă, mamei sale. În dimineaţa tragediei, părinţii lui au încercat să intre în apartament. Marian n-a vrut sau n-a putut să le deschidă, a vorbit cu ei prin uşă.

ULTIMELE VORBE - “Mamă, te rog, du-te acasă că o să vin şi eu. Sînt cu o femeie”

Aurelian Iana, procurorul care anchetează cazul de la Buzău, spune că abia peste două luni va avea mai multe certitudini.
“Jandarmul avea datorii la bănci, maşina în leasing, datorii la colegi, la prieteni. S-au vehiculat mai multe sume, de la 800 de milioane la un miliard două sute. Momentan nu ştim care a fost mobilul crimelor, dar nu e altă ipoteză decît asta cu jocurile. Nu ştiu ca Marian să fi fost ameninţat sau că ar fi luat bani de la cămătari”, explică procurorul de caz.

Procurorul Iana a pus cap la cap cele întîmplate pe 23 aprilie. Cîţiva vecini spun că în jurul orei 5:00 s-a auzit un glas de copil din apartament. O oră mai tîrziu cei doi soţi s-au certat puternic. La 8:00, tatăl lui Marian, nea Toni, a bătut la uşă. Cu o zi înainte uitase acolo cheile de la apartament. După îndelungi insistenţe, Marian i-a întredeschis uşa. “Tată, lasă-mă acuma, vino peste 10 minute”. Nea Toni a plecat spre grădiniţă, să vadă dacă nepotul e acolo, căci nu şi-a crezut fiul cînd acesta i-a spus că l-a dus el. Între timp s-au alarmat jandarmii. L-au sunat pe mobil fără nici un rezultat şi au decis să meargă la el acasă.

Evenimente. Nea Toni a văzut că nepotul nu e la grădiniţă şi s-a întors la apartament cu soţia. Mama a bătut pînă cînd Marian i-a răspuns. I-a zis atît: “Mamă, te rog, du-te acasă că o să vin şi eu. Sînt cu o femeie.” Obloanele la ferestre erau deja trase. Între timp apar şi jandarmii. Cu ajutorul celor de la ISU se caţără pe geamul dormitorului, îl deschid, forţează obloanele de lemn. Procurorul spune că femeia avea o tăietură pe braţ, ca şi cum s-ar fi apărat. Bărbatul nu prezenta echimoze, avea 3-4 răni superficiale, una la încheietura mîinii, şi gîtul tăiat. Băieţelul era aşezat pe pernă, firesc. Ipoteza cum că ar fi fost strangulat, explică Iana, a apărut pentru că avea semne de lividitate la gît. Dar numai rezultatele ce vor veni peste două luni vor clarifica misterul morţii copilului, pentru că nu a fost găsit niciun semn de violenţă. Tot atunci vor veni şi rezultatele celorlalte probe, mostre luate de sub unghii şi amprente de pe arma crimei. Procurorul precizează faptul că uşa încuiată, obloanele trase dinăuntru, absenţa martorilor întăresc ipoteza crimei urmate de sinucidere. Dar că sînt luate în calcul şi alte posibilităţi. “Neoficial, e cineva care a spus că ar fi văzut o persoană cum trage obloanele pe la ora 10:00 în acea zi”.

Client fidel

Marian era un client obişnuit în cazinourile şi sălile de jocuri din Buzău. Juca sume mari. La o sală, de pe bulevard, cei de acolo îl ştiu foarte bine, la fel şi şeful. “Mai am o sală la Crîng şi acolo băiatul ăsta, Marian, a cîştigat acum cîteva luni 50 de milioane. Aşa-l ştim toţi, “băiatul care a cîştigat la Crîng”. Venea la sălile noastre cam de anul trecut şi băga cu zecile de milioane. Nu era clientul care să bage doar 500.000”, îşi aminteşte patronul sălii, Dragomir R. “Chiar şi atunci cînd pierdea, nu se enerva cum fac alţii, pleca liniştit şi după o vreme revenea”, spune unul din angajaţi. La ei, Marian n-a băgat niciodată pe datorie, dar la sala de alături a mai încercat şi pe caiet. Din cîte a auzit, patronul spune că şi le-ar fi plătit. “Dar mergea şi la cazinouri, la ruletă, şi în Dorobanţi la el în cartier şi la cazinouri în centru sau în Micro XIV”, completează patronul. Unii spun că Marian minţea adesea pentru a obţine împrumuturi de la cunoscuţi, zicînd că are soţia în spital după un accident de circulaţie sau invocînd alte probleme de familie. Oamenii aveau încredere pentru că bărbatul era extrem de convingător.

×
Subiecte în articol: special