x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special La moda - Goana dupa bronz

La moda - Goana dupa bronz

de Roxana Roseti    |    Anca Ardeleanu    |    02 Iul 2006   •   00:00
La moda - Goana dupa bronz

In concediu sau la serviciu, la munte sau la mare, oriunde te-ai afla vara aceasta, tenul "maroniu" trebuie musai sa fie prezent si pe pielea dvs.

Suntem in plina vara, si toti dorim sa fim si sa ne simtim sexy. Unii dintre noi poate doar in vis sau inchizand ochii pot auzi glasul marii. Oricum ar fi, un bronz reusit ne face sa ne simtim mai bine.

SOLUTII. Ce poti face in acest sens? Pentru inceput ai doua variante. Prima consta in produsele autobronzante, prezente din plin pe piata noastra, o metoda recomandata si de dermatologi. Exista si varianta numarul doi: solarul. Inventie la moda pentru domnisoare sau doamne aflate in cautarea unui look trendy. Este o metoda al carei rezultat se poate vedea dupa cinci-sase sedinte. Atentie insa atunci cand veti alege solarul! Este important sa va asigurati ca aparatura este noua si functioneaza bine, iar acest lucru se poate vedea dupa culoarea lampilor. Cele putin "obosite" sunt ingalbenite la extremitati si este bine sa le evitati. Indiferent de metoda aleasa, rezultatele nu apar peste noapte.

Protectie - Culoare intensa


Specialistii recomanda pentru o piele aurie, stralucitoare si cu un minimum de risc pentru sanatate folosirea produselor pentru protectie solara. Pentru primele expuneri la soare, pielea, in special fata trebuie protejata cu un factor de protectie solara (SPF) de minimum 20. Apoi se poate reduce la SPF 8 sau 5. Este indicat sa folositi un SPF care sa se potrivesca insa cu tipul dvs. de piele. Crema protectoare trebuie aplicata cu o ora inaintea expunerii la soare si reaplicarea ei la cateva ore dupa ce iesiti din apa marii. Potrivit statisticilor, in lume, cel mai raspandit este cancerul de piele, iar in 80%-90% dintre cazuri razele soarelui fiind principala cauza. Potrivit cercetatorilor australieni, banala aspirina este eficienta in reducerea riscului de imbolnavire de cancer de piele. In fiecare an, aproape 250.000 de australieni sunt diagnosticati cu acest tip de cancer.

Sfat - Beneficul suc de morcovi ajuta


Sucul de morcovi, pe langa bogatia vitaminelor sale care constituie "aur" pentru ten, aplicat o data pe saptamana pe fata, isi lasa culoarea in piele, in acest fel prelungindu-se pentru mult timp viata bronzului dobandit pe timpul verii.

Dupa plaja - Cum sa mentii un bronz sanatos


Daca vreti sa hidratati pielea si sa ii mentineti un bronz care sa dureze cat mai mult, nu trebuie sa uitati de ingrijirea de dupa plaja. Trebuie sa alegeti o lotiune pe care sa o aplicati (dupa ce v-ati rasfatat la soare) cu vitamina E si aloe vera, care calmeaza, hidrateaza si racoreste pielea, sau un lapte calmant rehidratant.

Sic - Costumul de baie intreg


Tentatiile in materie de "vestimentatie de plaja" au fost si vor fi mereu foarte mari. Sa luam de exemplu costumul de baie intreg. Nu poti sa gresesti cand alegi acest gen de "imbracaminte". In primul rand, el ascunde uimitor tot ceea ce nu vrei sa arati si iti ofera flexibilitate. Avantajeaza orice tip de silueta si, daca ii atasezi o pereche de pantaloni scurti pe deasupra, e ok.
×
Subiecte în articol: tentaţii