x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Luni, 14 decembrie: Carte şi CD cu basme – "Spărgătorul de nuci şi Regele Şoarecilor"

Luni, 14 decembrie: Carte şi CD cu basme – "Spărgătorul de nuci şi Regele Şoarecilor"

08 Dec 2009   •   00:00
Luni, 14 decembrie: Carte şi CD cu basme – "Spărgătorul de nuci şi Regele Şoarecilor"

Luni, 14 decembrie, Colecţia "Cele mai frumoase poveşti" primeşte cel de-al cincilea volum: "Spărgătorul de nuci şi Regele Şoarecilor", de E.T. A. Hoffman.În interiorul cărţii veţi găsi şi CD-ul audio cu dramatizarea poveştii "Prinţul fericit", de Oscar Wilde.

Volumul 5 - "Spărgătorul de nuci şi Regele Şoarecilor" - prezintă extraordinarele aventuri ale Mariei, fetiţa care, având o imaginaţie foarte-foarte bogată, aşa cum au toţi copiii, a cunoscut lumi - de pildă, Joclandia - pe care oamenii mari nu sunt în stare să le cunoască. Cel care o conduce în lumile minunate este, bineînţeles, Spărgătorul de nuci, viteazul care o apără şi de atacul obraznicului Rege al Şoarecilor.

5439-109013-vol_5_cd_ow.jpg"(...) Acum, Spărgătorul de nuci era înconjurat de inamic şi se afla într-o poziţie extrem de periculoasă. A încercat să sară sus, pe rama de jos a dulapului, dar picioarele nu-i erau îndeajuns de lungi. (...) Pe când puternicele forţe din trupele de dragoni şoriceşti îl atacau, Spărgătorul de nuci scoase un strigăt teribil:
- Un cal! Un cal! Regatul meu pentru un cal!

Chiar atunci, doi puşcaşi din tabăra şoarecilor l-au apucat de pelerina din lemn. Regele Şoarecilor s-a repezit spre el, chiţăind triumfător din toate cele şapte gâtlejuri. Maria nu-şi mai putea ţine firea. (...) Aceasta, scumpă domnişoară, este Pădurea Crăciunului, zise Spărgătorul de nuci. (...) În timp ce Maria şi Spărgătorul de nuci treceau pe sub poarta oraşului, făcută din macaroane şi fructe glasate, un pluton de soldăţei argintii le dădu onorul. Apoi, un omuleţ înveşmântat într-o robă din brocart îl îmbrăţişă pe Spărgătorul de nuci, urându-i:Bine ai venit, iubite prinţ! Bine ai venit în Dulceţia!(...)"

În Colecţia "Cele mai frumoase poveşti" mai apare Ion Creangă - "Capra cu trei iezi".

×
Subiecte în articol: special