x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Lupta pentru dreptate continuă

Lupta pentru dreptate continuă

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    04 Dec 2007   •   00:00
Lupta pentru dreptate continuă

Maria Matei a depus o plăngere impotriva soluţiei date de procurorul Iuliu Molcuţ, care l-a scos de sub urmărire penală pe Victor Neciu.

Maria Matei a depus o plăngere impotriva soluţiei date de procurorul Iuliu Molcuţ, care l-a scos de sub urmărire penală pe Victor Neciu. La 18 iulie 2007, Maria Matei a fost inştiinţată că Neciu a fost "scăpat" de două capete de acuzare, şi anume: omor deosebit de grav şi ucidere din culpă, pentru că "nu sunt intrunite elemente constitutive ale infracţiunilor". Ea ii impută procurorului că nu a ţinut cont că victima a fost ascunsă intr-o răpă unde a zăcut ca un animal mai mult de 50 de zile, vreme in care ea l-a căutat şi a sperat.


Soţia lui Aurică, Maria Matei, continuă să lupte pentru ca justiţia romănă să-i facă dreptate, după un an de la tragicul accident in urma căruia şi-a pierdut viaţa soţul său. Aceasta a atacat decizia procurorului Iuliu Molcuţ, prin care il "scăpa" pe Victor Neciu de două capete de acuzare: omor deosebit de grav şi ucidere din culpă. "Apreciez că soluţiile pronunţate de procurorul de caz sunt netemeinice, eronat fundamentate sub aspect probatoriu şi, prin acestea, profound nelegale. Bazate pe o argumentaţie neconformă cu realitatea, soluţiile şi motivaţia soluţiilor procurorilor işi au fundament exclusiv in afirmaţiile inculpatului, fără o minimă verificare a acestora. In context, din analiza rechizitoriului prin care aceste soluţii au fost dispuse, se observă in mod evident că procurorii au imbrăţişat, fără o verificare temeinică şi amănunţită, doar susţinerile inculpatului Neciu Ilie Victor şi au ignorat toate indiciile, toate elementele ce ar fi condus la stabilirea unor elemente certe de vinovăţie in sarcina acestuia", susţine Maria Matei in plăngerea formulată către procurorul-şef al Parchetului de pe lăngă Inalta Curte de Justiţie şi Casaţie.


PROBE IGNORATE. Maria Matei vrea să se stabilească, pe de-o parte, dinamica producerii accidentului comis de Neciu, dar şi legătura intre acţiunea lui Neciu de a abandona victima, după accidentul rutier, fără să i se acorde primele ingrijiri medicale, cu consecinţa suprimării vieţii lui Aurică. Maria susţine că: "Pe tot parcursul urmăririi penale, probele administrate au scos la iveală o serie de elemente certe ignorate de procurori, ce făceau posibilă efectuarea unor expertize in cauză sau efectuarea unor suplimente de expertiză la cele deja existente. Cu toate acestea, procurorii s-au mulţumit să imbrăţişeze doar punctul de vedere al inculpatului".


PLÃ...NGEREA. "Domnule procuror-şef, dincolo de aspectele de nelegalitate şi netemeinicie ale soluţiilor de scoatere de sub urmărire penală atacate dispuse de procurori şi fară a intra intr-o discuţie ţinănd de invocarea de către aceştia a unor norme legale eronate pentru aceasta, vă rog să reconsideraţi intregul ansamblu probatoriu aflat la dosarul cauzei şi, pe baza probelor existente, pe baza indiciilor ce nu au fost incă explicate, pe baza versiunilor de anchetă insuficient exploatate şi verificate, să dispuneţi reluarea cercetărilor in cauză sub aspectul săvărşirii de către Neciu Ilie Victor a infracţiunilor sus-menţionate", menţionează Maria la finalul plăngerii.
Â

×
Subiecte în articol: maria ediţie specială neciu