x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Madalina are zece la Purtare

Madalina are zece la Purtare

20 Apr 2004   •   00:00

Madalina Dumitru era o introvertita, care statea singura in prima banca de la geam si citea carti de yoga. A avut absente motivate cu scutiri medicale pentru gripa si media 10 la Religie.

In prima zi de scoala dupa vacanta de primavara, Madalina Dumitru, eleva in anul trei profesionala la profilul comert-vanzatori de la Liceul Economic Viilor din Capitala, nu a mai venit la scoala.

Absente motivate medical

Directia pentru Protectia Copilului Constanta a solicitat o adresa de la conducerea unitatii scolare cu situatia fetei la invatatura. 10 la Religie, 9 la Comunicare si etica, 6 la Marketing si 5 la Limba romana sunt doar cateva dintre mediile fetei de anul trecut.

Madalina a fost transferata in Bucuresti in semestrul al II-lea al anului scolar 2002-2003 de la un liceu economic din Mangalia. Dupa spusele dirigintei, fata isi va termina studiile la Constanta, sub supravegherea familiei. La Liceul Economic Viilor, ea a acumulat anul trecut 60 de absente, dintre care 48 motivate pe baza unor scutiri medicale si a unei adrese din partea mamei, cum ca ar fi fost la Ambasada Angliei sa obtina viza.

„O fata frumoasa, dar foarte tacuta", dupa cum apreciaza directorul Teofil Vultur, cu medii bune dupa cum arata catalogul. „Participa la toate orele de Religie, avea un comportament religios accentuat si studia manuale de yoga", a completat directorul liceului.

Marturie schimbata

Gregorian Bivolaru, liderul spiritual MISA, a fost arestat in baza declaratiei minorei Madalina, in varsta de 17 ani, care a precizat la 18 aprilie ca a intretinut relatii sexuale cu maestrul ei inca din 2002, cand avea 15 ani. Dupa 12 zile, fata si-a schimbat declaratia si a motivat ca anchetatorii au fortat-o sa spuna minciuni. Ca urmare a faptului ca Madalina si-a retras declaratia, sustinand ca nu a facut niciodata sex cu guru, acesta a fost pus in libertate, in contextual unor neintelegeri grave si al unor erori impardonabile ale autoritatilor judiciare.

„Va fi mai aproape de specialistii nostri"

In ceea ce priveste situatia fetei, in urma audierilor, Protectia Copilului a hotarat ca aceasta sa nu se intoarca la Costinesti, in casa mamei ei, ci sa fie incredintata in plasament familiei Marian si Florentina Iordache, respectiv cumnatul si sora Madalinei. „Comisia a considerat ca mama minorei, vaduva si lipsita de posibilitati materiale, este depasita de situatie, iar copilul are nevoie de un model de familie, de sustinere familiala, lucruri pe care i le poate oferi familia surorii sale. In plus, faptul ca aceasta din urma locuieste in Constanta ofera o serie de alte avantaje, deoarece minora se va afla mai aproape de specialistii nostri", a declarat Eugenia Munteanu, directorul general al Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Constanta. Inainte de vacanta de Pasti, nu era clar daca Madalina isi va continua studiile la Bucuresti sau va fi transferata in Constanta.

Eugenia Mihalcea


Situatia scolara a fost comunicata Protectiei Copilului Constanta

Directia pentru Protectia Copilului Constanta, institutia care o supravegheaza pe Madalina Dumitru, a solicitat Liceului Economic Viilor din Bucuresti situatia la invatatura a fetei, precum si cea a absentelor. Cu nu mai putin de 60 de absente, din care majoritatea motivate, Madalina avea totusi medii mari, iar la Religie chiar 10.

×
Subiecte în articol: eveniment constanta mădălina