x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Marko Bela (UDMR): "E nevoie de stabilitate politica"

Marko Bela (UDMR): "E nevoie de stabilitate politica"

17 Iun 2006   •   00:00
Marko Bela (UDMR): "E nevoie de stabilitate politica"

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca ii sfatuieste pe conservatori "sa nu lege" problema partidului de cea a unui politician. "Am inteles ca se asteapta la un verdict, la o decizie a CNSAS in legatura cu domnul Voiculescu. In ceea ce priveste Partidul Conservator, eu in mod firesc i-as sfatui sa nu lege, sa nu conecteze problema unui politician al partidului, fie vorba si de presedintele acestuia, cu locul, menirea Partidului Conservator", a spus Marko, potrivit caruia in acest moment este nevoie de stabilitate politica in perspectiva integrarii in UE. El a sustinut ca nici un partid "nu are voie" sa slabeasca Guvernul si Coalitia, in acest moment, si ca este nevoie de solidaritate cel putin pentru acest an, pana in 2007, la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. "Raportul de tara se va face cel mai probabil la sfarsitul lunii septembrie si avem deziderate pe care in mod obligatoriu trebuie sa le realizam pana in prima parte a lunii septembrie. Insa, in acelasi timp, in agenda noastra figureaza o serie de probleme, deziderate de rezolvat pana la 31 decembrie. Deci efortul nostru va continua", a declarat Marko.

OBLIGATII
"Raportul de tara se va face cel mai probabil la sfarsitul lunii septembrie si avem deziderate pe care in mod obligatoriu trebuie sa le realizam pana in prima parte a lunii septembrie" - Marko Bela, presedintele UDMR

"CNSAS SA O IA DE LA CAPAT"
Senatorul PNL Paul Pacuraru a declarat ieri ca va cere luni CNSAS sa se pronunte din nou in cazul tuturor demnitarilor, incepand cu presedintele Basescu. "Daca tot si-a facut rau treaba, sau daca exista temeri ca si-a facut-o rau, CNSAS trebuie sa se repronunte pentru toata lumea. Nu este posibil ca in fiecare zi sa aflam altceva", a declarat Pacuraru. In opinia sa, o noua analiza ar fi motivata si de numarul mare de dosare primite de CNSAS in prima parte a anului: "Voi solicita luni CNSAS-ului ca, avand in vedere ca a primit nu stiu cati kilometri de noi dosare, sa publice, conform legii, in Monitorul Oficial daca exista demnitari care au facut politie politica. Pe mine m-a deranjat ca se modifica avizele de la o zi la alta, dupa cum bate vantul sau dupa cum se schimba conducerea CNSAS".

REZOLVARE
Vicepresedintele PD Ioan Oltean este convins ca Guvernul actual va ramane in curand fara nici un vicepremier, fara ca partidul sau sa faca "vreun efort deosebit". "Ceea ce va comunica in termen de 15 zile, oficial, CNSAS referitor la Voiculescu va conduce in mod sigur la pierderea unui alt viceprim-ministru, si nu se stie care va fi un alt pas care va duce la pierderea ultimului viceprim-ministru, Marco Bela", a declarat ieri Oltean. In opinia sa, daca se va dovedi ca presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a colaborat cu Securitatea, postul sau va ramane vacant, iar lui Marko Bela "poate Dumnezeu ii da mintea cea de pe urma" si va renunta si el la pozitia pe care o ocupa. "Singur ar fi destul de stingher acolo, langa Tariceanu, ar putea sa renunte si domnia sa si, astfel, o mare parte din programul de restructurare a Guvernului s-ar realiza de la sine, fara ca noi sa facem un efort deosebit", a spus Oltean. El a mai spus ca daca PC iese de la guvernare, Guvernul ar putea functiona in continuare, dar a precizat ca partidul sau nu isi doreste in mod expres acest lucru.
×
Subiecte în articol: eveniment cnsas marko bela marko