x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special MARŞUL TĂCERII/Dreptate pentru Marian Cozma!

MARŞUL TĂCERII/Dreptate pentru Marian Cozma!

de Diana Scarlat    |    21 Feb 2009   •   00:00
MARŞUL TĂCERII/Dreptate pentru Marian Cozma!

Lumânările s-au aprins aseară, la ora opt, în memoria handbalistului Marian Cozma. Au fost purtate apoi, cu durere în suflet, de la Piaţa Universităţii până la crucea din Parcul Unirii, de peste două sute de oameni care vor să se facă dreptate în cazul morţii sportivului ucis la Veszprem în urmă cu două săptămâni.



Un marş al tăcerii a avut loc şi la Veszprem, la o săptămână de la moartea lui Marian Cozma. Participanţii la marş au pornit aseară spre Piaţa Unirii la 20.30, aşa cum anunţaseră, purtând banderole negre pe braţul drept. Coloana a fost precedată de un banner cu inscripţia care a vorbit timp de o oră în locul oamenilor: "Dreptate pentru Marian Cozma!".

Printre participanţii la marşul tăcerii s-au aflat şi tineri care purtau foarte discret însemnele "Noii Drepte", solidari cu membrii organizaţiilor similare din Ungaria şi Serbia care protestează în urma asasinării handbalistului român. Manifestaţia s-a terminat fără incidente, cu excepţia unui schimb de replici mai dur între jandarmii care însoţeau coloana şi câţiva participanţi la marş, la intrarea în pasajul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, deoarece autorizaţia dată organizatorilor - persoane fizice - nu specifica oprirea traficului rutier, ci doar deplasarea pe trotuar. Cei care s-au opus forţelor de ordine nu au fost amendaţi. Din fericire, s-a trecut cu uşurinţă peste momentul tensionat, iar după ora 21.00, candelele au fost aşezate pe rând în dreptul crucii din parcul Unirii, lângă portretul handbalistului. Participanţii la marş au mai rămas 15 minute tăcuţi în dreptul crucii, în memoria lui Marian Cozma.

×
Subiecte în articol: special