x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Medicii legişti n-au nici o suspiciune: artista s-a sinucis

Medicii legişti n-au nici o suspiciune: artista s-a sinucis

de Violeta Fotache    |    15 Iul 2010   •   00:00

După tentativa de sinucidere eşuată luna trecută, Mădălina Manole şi-a pregătit cu minuţiozitate plecarea voluntară din această lume. Aceasta este concluzia spre care se îndreaptă anchetatorii, în baza informaţiilor adunate de la declanşarea anchetei.

Intenţia clară a Mădălinei de a împiedica readucerea ei la viaţă reiese nu doar din faptul că a ales o metodă sigură şi rapidă - pesticidul mortal Furadan -, dar şi din cantitatea enormă pe care vedeta a băut-o. Mesajul de adio către familie şi prieteni, printr-un SMS expediat sieşi, pe propriul telefon mobil, se poate înscrie în aceeaşi "spaimă" să nu care cumva să fie oprită.

Anchetatorul de caz Tiberius Moldoveanu, procuror la Parchetul Capitalei, ne-a declarat imediat după ce a ieşit de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici": "Moartea s-a instalat ca urmare a acţiunii unei substanţe toxice din clasa pesticidelor organice, administrată pe cale orală. Examenele de laborator ne vor indica cu exactitate substanţa în cauză. Deocamdată vă pot spune că am prelevat o cantitate destul de mare din stomac. Lovitura la cap a fost provocată prin cădere".

Reamintim că pesticidul găsit în casa vedetei într-un recipient de un litru, din care, conform anchetatorilor, lipseau aproximativ 250 de grame, se numeşte Furadan şi este extrem de toxic. Medicii legişti de la INML au constatat, în urma autopsiei, că Mădălina Manole s-a sinucis, nu există suspiciuni în această privinţă. Totodată, vedeta nu suferea de boli grave, precum cancer. "Nu există nici un element care să indice suspiciunea că nu a fost sinucidere. Mădălina Manole nu avea nici o boală gravă, respectiv cancer, care să-i dea dureri mari aşa cum s-a spus", au precizat surse medico-legale.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei, procurorul Bogdan Staicu, ne-a precizat: "La autopsie, legiştii au descoperit în conţinutul stomacal 400 de mililitri de substanţă. Însă pentru că această substanţă, un pesticid de culoare roz, foarte puternic, colorează absolut orice altă substanţă cu care intră în contact, nu putem spune cu exactitate cât a ingerat. Din recipient lipseau cam 250 de mililitri. Cert este că ingerarea acestei substanţe toxice este cauza decesului. Aşteptăm şi rezultatele examenelor toxicologice dispuse pentru a stabili dacă există şi alte substanţe ingerate". Acestea vor fi gata cam în două-trei săptămâni. În încercarea de a stabili exact cauzele gestului suicidal, procurorii au audiat joi şi doi membri ai trupei cu care cânta Mădălina Manole, band cu care vedeta a avut repetiţii chiar marţi seară, până la ora 22:00, într-un studio de pe Calea Victoriei nr. 25. "Tinerii au declarat că nu aveau decât relaţii profesionale cu artista. Din câte ştiu, nu li s-a părut nimic suspect la Mădălina Manole", ne-a precizat procurorul Bogdan Staicu. Surse judiciare au precizat pentru Jurnalul Naţional că, din mesajul de adio tip SMS dat înainte de a se sinucide, reiese indirect că Mădălina nu se mai simţea iubită, dorită, plăcută. Solista afirma că nu mai poate suporta, fizic vorbind considerându-se "defectă" şi "rebut". "Nimeni nu are vreo vină, toţi mă iubiţi enorm şi aţi făcut totul pentru mine. Motivul este acesta: nu mai pot suporta, FIZIC vorbind sunt defectă, un rebut, aşa am fost mereu, dar acum de abia realizez cu adevărat. Te iubesc, Puiucul meu (...)", scria Mădălina Manole într-un pasaj al SMS-ului transmis de pe telefonul său la ora 2:31 a zilei de miercuri, când ar fi urmat să împlinească 43 de ani.
 ● Violeta Fotache


De ce n-a apărut Mădălina Manole pe 14 iulie 2010 la rubrica "Astăzi e ziua ta..." din Jurnalul Naţional
14 iulie 2010. Ziua când "fata cu părul de foc" ar fi împlinit 43 de ani. Ziua în care ar fi trebuit să o sărbătorim, aşa cum se cuvine, aşa cum facem în fiecare zi cu personalităţile româneşti, în cadrul rubricii "Astăzi e ziua ta...!". N-a fost să fie! Nu ne-a lăsat să scriem despre aniversarea ei, şi totuşi s-a scris... Acum doi ani am avut plăcerea să o cunosc personal. A venit în redacţia noastră pentru Ediţia de Colecţie pe care Jurnalul Naţional i-a dedicat-o. Am cunoscut un om de o candoare şi o sensibilitate care nu pot fi asemuite cu nimic în lume. Am căutat-o săptămâna trecută, timp de trei zile. Am sunat-o în repetate rânduri, fără nici un rezultat. I-am trimis un SMS prin care am vrut să-i reamintesc că vrem să o sărbătorim la "Astăzi e ziua ta...!". De asemenea, nici un rezultat. N-a răspuns nici la telefon, nici la mesaj! În nici un fel! A ales să ne părăsească tocmai de ziua ei, fără să-mi acorde interviul pe care îl aşteptam de la ea.
● Ramona Vintilă


×
Subiecte în articol: special