x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Minora Daniela, din nou pe trotuare

Minora Daniela, din nou pe trotuare

29 Apr 2004   •   00:00

Cotidianul francez Liberation anunta, intr-un amplu articol dedicat minorei romance Daniela, care l-a bagat la apa pe consilierul premierului francez, ca aceasta a revenit in strada.

MARINA CONSTANTINOIU

De cateva zile, Liberation acorda spatii largi cazului minorei plecate din Romania, pentru a se prostitua in Franta. Daniela are 17 ani, si numele ei a aparut pe primele pagini ale ziarelor franceze pentru simplul fapt ca a avut un client aparte: consilierul de comunicare al premierului francez, Dominique Ambiel. Minora romanca este martor in procesul care-i va fi intentat lui Ambiel, acuzat ca intentiona sa intretina relatii sexuale remunerate cu o minora.

IN ASTEPTARE. Micuta, slabuta, imbracata in blugi mulati si tricou negru cu fermoar, Daniela a revenit „la locul de munca", adica pe trotuar. La adresa cunoscuta - intersectia bulevardelor Pereire cu Ternes, din Arondismentul al XVII-lea din Paris - de unde fusese racolata de Ambiel. La adapostul unei statii de autobuz, Daniela isi asteapta clientii, desi nimic din infatisarea sa nu-i tradeaza „meseria". Daniela urmareste masinile care se perinda in zona, sprijinita de afisul unei noutati cinematografice: „Dragostea e oarba", povesteste autorul articolului. Ceea ce face ea, insa, n-are nimic de-a face cu dragostea.

ATENTA. Un singur detaliu i-ar putea trada preocuparile: rujul de un rosu aprins de pe buze si cantitatea considerabila de fard bleu de pe pleoape. Pare foarte tanara, in orice caz, intre 16 si 20 de ani. Are doar 17. Si nu e singura. Alaturi de ea „lucreaza", surpriza sau nu, tot o romanca. O tanara blonda, cu care Daniela imparte aceeasi camera de hotel, pe strada rau-famata Jonqui"re (Arondismentul al XVII-lea).

VREA DE LUCRU. Urmarita pas cu pas de reporterul de la Liberation, Daniela pare a fi stapana pe toate procedurile necesare racolarii de clienti. Cand e refuzata, insa, murmura din varful buzelor, intr-o franceza stricata: „Eu nu de mancare si vreau muncesc". Clientii, insa, sunt mult mai reticenti de cand cu povestea consilierului premierului.

CLIENT FIDEL. Romanca declara in continuare, cum a facut-o de la inceput, ca-l stia pe Dominique Ambiel. Nu-i stia numele pana sa nu fie prinsi de politie, si nici locul de munca. Acum nu mai vrea sa vorbeasca prea multe despre cazul cu pricina, dar confirma ceea ce a spus la politie: „Era un client ca toti ceilalti. A venit de mai multe ori. Odata, la Novotel, a platit cu cartea de credit. Imi dadea mai mult decat de obicei, 150-180 de euro".

URMARITA. In noaptea de 19 spre 20 aprilie, unitatea politieneasca specializata in urmarirea prostituatelor, Usit, s-a postat in zona de activitate a Danielei. Potrivit raportului lor, o supravegheau „de o jumatate de ora" pe tanara care, „dupa figura", parea minora. Au asteptat flagrantul. La ora 4:00, fata a urcat intr-un BMW care a oprit in dreptul ei. Politistii i-au urmarit pret de 2 kilometri si i-au oprit. A urmat un schimb dur de replici cu soferul BMW-ului, care s-a dovedit a fi consilierul premierului. Aceasta i-a atras acuzatia de „ultraj la adresa agentilor" si „solicitarea de relatii sexuale remunerate cu un minor".

Trist epilog

Ambiel a demisionat a doua zi, dar sustine in continuare ca a fost „lucrata. Daniela se va prezenta in fata unui tribunal pentru minori, daca va mai fi gasita la adresa. Pentru ca din hotelul in care statea a fost data afara. Facea prea multe probleme. Fiind minora, ea nu va fi expulzata in Romania. In plus, ea nu vrea sa revina in satul din care a plecat acum sase luni, cu viza turistica. Refuza protectia unei asociatii si sa vorbeasca despre tipii ciudati care par a o supraveghea de peste drum. Spune ca-s prieteni, desi se poate banui ca-s „pesti". „Nu le dau nici un ban, doar familiei ii dau. Scrie in articolul tau ca sunt pe strada si ca vreau s a raman aici", sunt cuvintele pe care i le-a adresat reporterului de la Liberation.
×
Subiecte în articol: eveniment