x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mircea Geoana – "S-a discutat în PSD""

Mircea Geoana – "S-a discutat în PSD""

de Lavinia Dimancea    |    21 Apr 2007   •   00:00
Mircea Geoana – "S-a discutat în PSD""

Liderul PSD, Mircea Geoană, dezminte afirmaţiile lui Adriean Videanu privind implicarea social-democraţilor în elaborarea unui proiect de lege care să interzică preşedinţilor suspendaţi din funcţie să mai candideze, calificându-le drept o "intoxicare penibilă".

Liderul PSD, Mircea Geoană (foto), dezminte afirmaţiile lui Adriean Videanu privind implicarea social-democraţilor în elaborarea unui proiect de lege care să interzică preşedinţilor suspendaţi din funcţie să mai candideze, calificându-le drept o "intoxicare penibilă".

"Cred că domnul Videanu delirează. Nu avem nici un fel de intenţie să limităm drepturile electorale ale domnului Traian Băsescu. Singura modalitate în care domnul Băsescu nu va ajunge eventual să candideze acum sau în 2009 este dacă va fi decăzut din drepturile sale cetăţeneşti (n.r. – în urma unei condamnări prin hotărâre judecătorească", a spus Geoană.

În schimb, deputatul PSD Alin Teodorescu recunoaşte, într-un interviu acordat ieri BBC, că au existat discuţii în partid cu privire la o posibilă modificare a Legii privind alegerea preşedintelui. "În ceea ce priveşte scenariul de interzicere a preşedintelui Băsescu să participe la următoarele alegeri prezidenţiale, dacă îşi dă demisia, acest scenariu a fost adus în dezbaterea politică de Renate Weber, o fostă consilieră a preşedintelui Traian Băsescu. Noi nu ne-am gândit la aşa ceva. Am analizat cazul, respectiv cazul lituanian, ne-am uitat în documentaţie să vedem dacă este posibil acest lucru. Este posibil", a declarat Teodorescu, precizând că PSD urmează să ia o decizie în acest sens luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

În ceea ce priveşte demisia promisă de Traian Băsescu, Mircea Geoană s-a arătat sceptic că acest lucru se va întâmpla şi a avertizat că deţine informaţii potrivit cărora PD pregăteşte pentru luni, în Capitală, un miting pentru susţinerea preşedintelui suspendat. (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: eveniment